Τρίτη 17 Μαΐου 2016

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΔΡΑΜΑΤΙΚΈΣ ΏΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΉΝΑ, ΤΟ ΔΝΤ ΖΗΤΆΕΙ ΕΠΕΙΓΌΝΤΩΣ ΠΊΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΆ ΤΟΥ

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΔΡΑΜΑΤΙΚΈΣ ΏΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΉΝΑ, ΤΟ ΔΝΤ ΖΗΤΆΕΙ ΕΠΕΙΓΌΝΤΩΣ ΠΊΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΆ ΤΟΥ


Φρίκη! Τίποτε λιγότερο.

Το ΔΝΤ ζητάει επειγόντως να του επιστραφούν τα λεφτά που έχει δανείσει στην Ελλάδα καθώς διαβλέπει ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να τα χάσει οριστικά.

Γι΄αυτό και η εκκωφαντική σιωπή του 3 μέρες μετά το έκτακτο Eurogroup της 9ης Μαίου.

Τα στελέχη του Ταμείου όταν διαπίστωσαν ότι δεν θα ψηφισθεί από την ελληνική Βουλή το πακέτο των προληπτικών μέτρων σήμαναν συναγερμό στα κεντρικά.

-Θα χάσουμε τα λεφτά μας με τους Ελληνες…

Το ΔΝΤ έχει στην διάθεσή του απόρρητη ανάλυση αμερικανικού κέντρου στρατηγικών μελετών που είναι τουλάχιστον αποκαρδιωτική για το προσεχές μέλλον της Ευρώπης και του Ευρώ.

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Σύμφωνα με πληροφορίες στην Εκθεση υπογραμμίζεται η καλπάζουσα άνοδος του κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία» και η αποδυνάμωση της Μέρκελ.

Η ανάλυση υπογραμμίζει ότι οι μεταναστευτικές ροές προς την Γερμανία θα εκτιναχθούν τους προσεχείς μήνες καθώς η Τουρκία θα τινάξει στον αέρα την συμφωνία με την Ε.Ε. ή θα την εφαρμόζει κατά το δοκούν.

Ηδη οι διακινητές έχουν εντοπίσει νέες οδούς τόσο στη ξηρά, διά μέσου Σκοπίων-Σερβίας, όσο και θαλάσσιες.

Η αύξηση του μεταναστευτικού ρεύματος προς την Γερμανία απογειώνει τα ποσοστά της “Εναλλακτικής” τα στελέχη της οποίας απορρίπτουν το Ισλάμ ως μη συμβατό με το γερμανικό σύνταγμα και ζητούν την επιστροφή της Γερμανίας στις χριστιανικές αξίες. Πέρα από τις σκληρές θέσεις για το μεταναστευτικό, οι υπό έγκριση προγραμματικές θέσεις του κόμματος περιλαμβάνουν προτάσεις για έξοδο από το ευρώ και για επαναφορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας.

Η σαφής ρώτα προς την άκρα δεξιά αποτυπώνεται και στην απόφαση του ευρωβουλευτή Μάρκους Πρέτσελ να ταχθεί στο πλευρό της Μαρίν Λεπέν και του Γκερτ Βίλντερς στο Ευρωκοινοβούλιο.

Στο στόχαστρο της συμπροέδρου του κόμματος Φράουκε Πέτρι βρέθηκε η Άνγκελα Μέρκελ, της οποίας την πολιτική για το μεταναστευτικό χαρακτήρισε καταστροφική.

«Πάντα αναρωτιόμαστε πότε το γενναίο παιδί θα εμφανιστεί επιτέλους για να δώσει φωνή στη σκέψη της σιωπηλής πλειοψηφίας, ότι η Καγκελάριος είναι γυμνή…», τόνισε στην ομιλία της η ηγέτης του κόμματος.

Στο μεταξύ κατά μιας νέας υποψηφιότητας της Άγκελα Μέρκελ τάσσεται η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών ψηφοφόρων σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa για το περιοδικό Cicero.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πάνω από το 60% των Γερμανών δεν θέλουν να είναι ξανά υποψήφια η κ. Μέρκελ για τέταρτη φορά. Είναι χαρακτηριστικό πως στο κρατίδιο της Θουριγγίας, το 79% τάχθηκε εναντίον της νέας υποψηφιότητας της Μέρκελ.

Σε μόνο δύο ομόσπονδα κρατίδια αυτά της Βρέμης και του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν οι πολίτες τάχθηκαν σε ποσοστό 55% υπέρ μιας νέας υποψηφιότητας της Μέρκελ.

Αυτό σημαίνει ότι η Μέρκελ βλέπει το άστρο της να δύει. Το προσφυγικό και το γεγονός ότι ρίχνει κρασί στο χωρίς πάτο ελληνικό βαρέλι απειλούν να τελειώσουν βίαια την πολιτική της καριέρα και να στείλουν στην κυβέρνηση (έστω και σε συγκυβέρνηση) την “Εναλλακτική για την Γερμανία”.

Σ΄αυτή την περίπτωση η νέα γερμανική κυβέρνηση θα σκληρύνει απότομα την στάση της απέναντι στην Ελλάδα και θα επιλέξει ή την επιστροφή στο Μάρκο ή μια Ευρώπη κλειστό club στο οποίο η Ελλάδα δεν θα περνάει ούτε απ΄έξω. Επειδή αυτές οι εξελίξεις αφορούν το κοντινό μέλλον, το ΔΝΤ έχει στυλώσει τα πόδια και ζητάει τα λεφτά που μάς δάνεισε πίσω.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σπεύδει εσπευσμένα στις ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να πείσει τους Αμερικανούς όσο είναι καιρός-όσο δηλαδή υπάρχει ο Ομπάμα στο Λευκό Οίκο-να μην τινάξουν τα πάντα στον αέρα.

Ο Ελληνας υπουργός θα επιχειρήσει να προσφέρει ανταλλάγματα στους Αμερικανούς οι οποίοι διαπιστώνουν ότι με την παράδοση των Αεροδρομίων στους Γερμανούς και των λιμανιών στους Κινέζους, μένουν πάλι έξω από το παιγνίδι.

Η απαίτηση του ΔΝΤ να πάρει εδώ και τώρα πίσω τα δις που του χρωστάει η Ελλάδα με τα πλουσιόπαιδα του ελληνικού κοινοβουλίου είναι τόσο απειλητική που εξανάγκασε τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ-σύμφωνα με την Welt-να παρουσιάσει μια πρόταση σύμφωνα με την οποία να «εξαγοράσουν» οι Ευρωπαίοι μέρος των ελληνικών υποχρεώσεων προς το ΔΝΤ!

Αυτό κάνει ακόμη πιο έξαλλη την Γερμανία αλλά και τους πολίτες της ενώ η απέχθεια και το μίσος προς την Ελλάδα ξαναφουντώνει ανάμεσα στους Γερμανούς οι οποίοι δεν μάς προτιμάνε πλέον ούτε για τις διακοπές τους.

Το επιχείρημα του Ρέκλινγκ είναι απλό: σε σύγκριση με τον ESM, το Ταμείο απαιτεί υψηλότερους τόκους για τα δάνεια, ύψους 3,5%. Με τον τρόπο αυτό η Ελλάδα θα εξοικονομούσε μεν πολλά χρήματα, την ίδια ώρα όμως τα βάρη του ελληνικού προγράμματος θα κατανέμονταν πλέον διαφορετικά, με την ευρωζώνη και κυρίως τη Γερμανία, να αναλαμβάνουν ακόμη μεγαλύτερες οικονομικές υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με σχετικούς υπολογισμούς-σημειώνει ο Κώστας Συμεωνίδης στη DW-, σε περίπτωση που γίνονταν αποδεκτό το σύνολο των προτάσεων του Κλάους Ρέγκλινγκ, το ελληνικό χρέος θα μπορούσε να μειωθεί κατακόρυφα από το 183% στο 74% του ΑΕΠ.

Aυτό που δεν λέει όμως ο κ. Ρέκλινγκ στον Σόιμπλε είναι τι θα συμβεί όταν και οι υπόλοιποι χρεοκοπημένοι του Νότου (Ιταλία, Ισπανία, Πορτοκαλία) αλλά και η Γαλλία απαιτήσουν την ίδια μεταχείριση για το χρέος τους.

Ολα αυτά βρίσκονται προ των πυλών και συνιστούν το εκρηκτικό πακέτο που οδηγεί την Ελλάδα με μαθηματική ακρίβεια εκτός ευρώ με το ΔΝΤ να βρίσκεται αντιμέτωπο να χάσει τα λεφτά του τόσο στην χώρα μας όσο και σε Ισπανία-Πορτογαλία.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι η φρίκη δεν έχει τέλος ή θα έχει το τέλος που τρέμεις ακόμη και να φανταστείς…


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου