Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Κορυφαία επίδοση στον κόσμο στο άλμα επί κοντώ από τη Νικόλ Κυριακοπούλου

Κορυφαία επίδοση στον κόσμο στο άλμα επί κοντώ από τη Νικόλ Κυριακοπούλου

«Πέταξε» στα 4,73μ. στο Diamond League της Σαγκάης

Η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις με άλμα στα 4,72μ. έριξε την Κατερίνα Στεφανίδη από την πρώτη θέση της κατάταξης με τις κορυφαίες επιδόσεις στο επί κοντώ στον κόσμο, ωστόσο η Νικόλ Κυριακοπούλου επανέφερε την Ελλάδα στο πρώτο σκαλί του αθλήματος.

Στο Diamond League της Σαγκάης, η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάνη πήρε τη δεύτερη νίκη της στο θεσμό, επικρατώντας με 4,73μ. που ισοδυναμεί με νέο ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο, αλλά όχι πανελλήνιο ρεκόρ (σ.σ. μετράει το 4,80μ. στον κλειστό).

Τον Αύγουστο του 2011 είχε περάσει τα 4,71μ. στο Λονδίνο. Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 4,58μ. μένοντας μακριά από το 4,71μ. που έχει κάνει φέτος.

Η νικήτρια δήλωσε: "Ένιωσα πολύ δυνατή σήμερα. Είναι σπουδαίο που νίκησα την πρώτη φορά που αγωνίζομαι στο Diamond League της Σαγκάης. Μου αρέσει να συναγωνίζομαι με την Κατερίνα. Ανυπομονώ να αγωνιστώ στα επόμενα Diamond League και ίσως να νικήσω. Άλλαξα κάτι φέτος στην τεχνική μου, άλλαξα τα κοντάρια μου, είναι πιο βαριά".

Στην πρώτη της εμφάνιση φέτος η Κυριακοπούλου προηγείται στη βαθμολογία του Diamond League. Ξεκίνησε τις προσπάθειες της στα 4,48μ. που πέρασε με την πρώτη, ανέβηκε στα 4,58μ. που ξεπέρασε με την τρίτη. "Κλείδωσε" την πρωτιά στο τρίτο της άλμα στα 4,68μ. και με τη νίκη εξασφαλισμένη, ανέβασε τον πήχη στα 4,73μ. για το ρεκόρ. Τα κατάφερε με τη δεύτερη προσπάθεια.

Η Στεφανίδη ξεκίνησε στα 4,38μ, πέρασε με τη δεύτερη τα 4,48μ. και με την πρώτη τα 4,58μ. Στα 4,68μ. είχε τρεις άκυρες όπως και η Κουβανή "αργυρή" Ολυμπιονίκης που ήταν τρίτη επίσης με 4,58μ. Ο επόμενος αγώνας της Κυριακοπούλου είναι στο Χένγκελο της Ολλανδίας στις 5 Ιουνίου.

ΠΗΓΗ

ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ..  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου! 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου