Τρίτη 19 Μαΐου 2015

«Αλλού τα κακαρίσματα ( Σ.Αραβία) και αλλού γεννούν οι κότες ( Τουρκία και Αίγυπτος)» θα αποκτήσουν πυρηνικά όπλα!!

«Αλλού τα κακαρίσματα ( Σ.Αραβία) και αλλού γεννούν οι κότες ( Τουρκία και Αίγυπτος)» θα αποκτήσουν πυρηνικά όπλα!!

Αποκαλυπτικές πληροφορίες το τελευταίο διάστημα από την Σαουδική Αραβία, «μιλούν» για την προετοιμασία ενός πολέμου στην περιοχή. Προφανώς πιθανόν πρόκειται για έναν πόλεμο μεταξύ των θρησκευτικών συνασπισμών των σουνιτών και των σιιτών , όπως αναφέρουμε και στην ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, (Μ.Ανατολή: Οδεύουμε σε μια «αμερικανοκίνητη» σύγκρουση Σουνιτών και Σιιτών) , πολύ πιθανό οι Σαουδάραβες να συμμετάσχουν ενεργά στην συριακή σύγκρουση. Η ουσία είναι ότι υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι τόσο η Τουρκία όσο και η Αίγυπτο προετοιμάζονται για την απόκτηση πυρηνικών όπλων, αλλάζοντας τον γεωπολιτικό «χάρτη» της περιοχής.

Είναι τουλάχιστον προφανές ότι οι τεράστιες ποσότητες όπλων που τα τελευταία χρόνια κατακλύζουν την Σαουδική Αραβία , όπυ μαζί με την απότομη αύξηση των αμυντικών δαπανών, αποτελούν σαφέστατες ενδείξεις μεγάλων εξελίξεων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Η Σαουδική Αραβία έχει λάβει μια «στρατηγική απόφαση» για την απόκτηση πυρηνικών όπλων από το Πακιστάν, αναφέρουν ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ στην εφημερίδα Sunday Times.

Τα Σουνιτικά αραβικά κράτη ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για μια ενδεχόμενη συμφωνία με το Ιράν , η οποία θα υποστηρίζεται από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η οποία, όπως φοβούνται στο Ριάντ, θα μπορούσε να επιτρέψει στην Τεχεράνη να αναπτύξει μια πυρηνική βόμβα, αναφέρει η εφημερίδα. Τέτοιες ανησυχίες τρέφει και το Ισραήλ. Το οποίο έχει αποκαλύψει μάλιστα ότι θα δράσει ανεξάρτητα από τις ΗΠΑ , εναντίον του Ιράν.

Ο πρώην επικεφαλής των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπας Bin Faisal, δήλωσε σε πρόσφατο συνέδριο στη Νότια Κορέα : « ότι και να αποκτήσουν οι Ιρανοί , εμείς θα το έχουμε επίσης».

Η ουσία όμως αποκαλύπτεται εμμέσως πλην σαφώς από Στρατηγό του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ένας ανώτατος Βρετανός αξιωματικός του στρατού δήλωσε επίσης ότι , υπάρχουν πληροφορίες από τις υπηρεσίες ασφαλείας σε εκθέσεις πληροφοριών προς τους δυτικούς στρατιωτικούς ηγέτες που τονίζουν ότι « οι Σαουδάραβες έχουν ειλημμένη την απόφαση να αποκτήσουν πυρηνικά όπλα ».

«Ο φόβος όμως έγκειται στο ότι και οι άλλες δυνάμεις της Μέσης Ανατολής όπως η Τουρκία και η Αίγυπτο , αισθάνονται υποχρεωμένες να πράξουν το ίδιο, και θα δούμε σύντομα μια νέα ακόμα πιο επικίνδυνη, κούρσα των εξοπλισμών, στην περιοχή αυτή», καταλήγει ο Βρετανός στρατηγός . Εδώ οι υπηρεσίες πληροφοριών της δύσης τονίζουν κομψά ότι Τουρκία και Αίγυπτο , προετοιμάζονται για την κατασκευή πυρηνικής κεφαλής για βαλλιστικό πύραυλο με εμβέλειας 3000 χλμ. Ένα τέτοιο στρατηγικό όπλο στα χέρια της Άγκυρας και του Καΐρου αποτελούν » πέλεκυ» για κάθε αντίπαλο….

Η Σαουδική Αραβία έχει υποστηρίξει οικονομικά , το πυρηνικό πρόγραμμα του Ισλαμαμπάντ κατά την διάρκεια των τελευταίων τριών δεκαετιών, παρέχοντας στην κυβέρνηση του Πακιστάν πολλά, μα πάρα πολλά δισεκατομμύρια δολάρια που προέρχονται από την πώληση πετρελαίου.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η απόκτηση πυρηνικών όπλων από το Ιράν και την Σαουδική Αραβία , αλλά σύμφωνα με τον Βρετανό στρατηγό στον «χορό» αυτό έχουν εισέλθει επίσημα και οι Τούρκοι αλλά και οι Αιγύπτιοι.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν μερικούς μήνες η γερμανική εφημερίδα welt.de, ανέφερε ότι η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών BND, ανακοίνωσε ότι διαθέτει ενδείξεις, ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιθυμεί να εξοπλίσει με πυρηνικά όπλα την χώρα του.

Η BND κατασκόπευε την Άγκυρα για πολλούς λόγους, όπως η εισροή ισλαμιστών μαχητών στο Ιράκ και τη Συρία, το λαθρεμπόριο πετρελαίου , την διακίνηση ναρκωτικών και κά.

Σύμφωνα με την BND (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών της Γερμανίας), ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ. Ερντογάν έχει προετοιμάσει την χώρα του, από το 2010, για την κατασκευή εγκαταστάσεων εμπλουτισμού ουρανίου, αναφέρει η εφημερίδα. Σύμφωνα με άλλα ευρήματα της Υπηρεσίας, η Τουρκία φέρεται να διαθέτει ήδη έναν σημαντικό αριθμό από συσκευές φυγοκέντρησης.

Το τουρκικό πρόγραμμα κατασκευής πυραύλων προετοιμάζεται από το 2011, ενώ ο Ερντογάν έσει δώσει εντολή για την κατασκευή βαλλιστικών πυραύλων μακρού βεληνεκούς. Η εφημερίδα προσθέτει ότι στις αρχές του 2012 η Άγκυρα ξεκίνησε την ανάπτυξη πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς και τονίζει ότι ένας πύραυλος μεσαίου βεληνεκούς με 2.500 χιλιόμετρα βεληνεκές μπορεί να είναι έτοιμος μέσα στο 2015.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα , τα σχέδια αυτά αποτελούν ισχυρότατη ένδειξη ενός συνεχιζόμενου προγράμματος κατασκευής πυρηνικών όπλων. Τουρκία και Πακιστάν είναι γνωστό ότι συνεργάζονται στενά εδώ και πολλά χρόνια . Η πυραυλική όσο και η πυρηνική τεχνογνωσία του Πακιστάν θα βοηθήσουν τα μέγιστα την Άγκυρα στα μεγαλεπήβολα σχέδια της. Εάν αποκτήσουν πυρηνικά όπλα οι Τούρκοι και οι Αιγύπτιοι τότε……… γαία πυρί μιχθήτω.

ΠΗΓΗ

ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ..  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου! 
 










Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου