Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

ΕΝΑΣ ΙΣΧΥΡΟΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ: ΤΟ 2015 Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΜΙΑΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ!

ΕΝΑΣ ΙΣΧΥΡΟΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ: ΤΟ 2015 Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΜΙΑΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ!

Ένας από τους ισχυρούς στον τομέα της επιχείρησης προειδοποίησε στο »King World News» ότι ο κόσμος θα γίνει μάρτυρας μιας συγκλονιστικής συντριβής το 2015. Προειδοποίησε, επίσης, ότι αυτή η σύγκρουση θα φέρει μαζί του τεράστιο χάος και κρίση καθώς θα αφορά σ” ολόκληρο τον πλανήτη.

Michael Pento: «Οι επενδυτές θα πρέπει να κατανεμηθούν στρατηγικά. Τα χαρτοφυλάκιά τους πρέπει να είναι προετοιμασμένα για μεταβλητότητα, όπως δεν έχουμε δει ξανά ως τώρα επειδή η χειραγώγηση της κυβέρνησης έχει προκαλέσει στην αγορά να χάνει επανειλημμένα το μισό της αξίας της. Αυτό συνέβη κατά το έτος 2000. Αυτό συνέβη και κατά το έτος 2008. Και είμαστε πάλι έτοιμοι για μία ακόμη τέτοια συντριβή ….

Eric King: «Michael, μπορείς να επεκταθείς σχετικά με τους λόγους για τους οποίους πιστεύεις ότι ο κόσμος πρόκειται να έρθει αντιμέτωπος με αυτό το δυστύχημα;»

Michael Pento: «Επειδή οι ελεύθερες αγορές έχουν αντικατασταθεί πλήρως από τους χειρισμούς και τον έλεγχο των κεντρικών τραπεζών. Δεν είχαμε ποτέ πριν ένα περιβάλλον όπου οι κεντρικοί τραπεζίτες να κυριαρχούν, να σφετερίζονται, και να καταπατούν εντελώς τυχόν ίχνη δραστηριότητας της ελεύθερης αγοράς. Το σκάσιμο της φούσκας αξιών έχει πραγματοποιηθεί και σε μεγάλο βαθμό επιδεινώνεται από τη χειραγώγηση των επιτοκίων και της ποσοτικής διευκόλυνσης σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο.

Το χάος και η κρίση θα περιβάλλουν τον πλανήτη

Ωστόσο, οι κεντρικές τράπεζες δεν μπορούν να σταματήσουν την τεχνική τους. Τώρα είναι θύματα της δικής τους «επιτυχίας», διότι εάν ομαλοποιήσουν τα επιτόκια, το παιχνίδι έχει τελειώσει γι αυτούς. Και στην περίπτωση της Ιαπωνίας, όταν πλησιάζουν το 100% του συνόλου των εσόδων τους (που χρησιμοποιούν) για την εξυπηρέτηση του χρέους τους, αποτελεί μαθηματική βεβαιότητα ότι θα πρέπει να κηρύξουν στάση πληρωμών. Και αυτό οδηγεί πάντα, όχι την περισσότερη διάρκεια, αλλά πάντα οδηγεί σε μια νομισματική κρίση, μια κρίση στην αγορά ομολόγων, μια κρίση στην αγορά μετοχών, καθώς και στο πλήρες οικονομικό χάος.

Τώρα, στις περιπτώσεις όπου αυτό έχει συμβεί στο παρελθόν, επρόκειτο συνήθως για κάποια -μη σταθερή πολιτεία- σε απομόνωση. Αλλά αυτή τη φορά συμβαίνει σε κάθε ισχυρή και ανεπτυγμένη οικονομία στον πλανήτη ταυτόχρονα. Και προς τα εκεί βαδίζουν όλα – οι επενδυτές θα χάσουν την πλήρη εμπιστοσύνη τους σε όλα τα σύγχρονα διατάγματα.

Νομίζω, αρχικά Eric, ότι τώρα βλέπουμε τον αποπληθωρισμό ως το κύριο θέμα. Αυτό είναι το μήνυμα των «βυθισμένων» βασικών μετάλλων – χαλκού, σιδηρομεταλλεύματος. Γιατί οι τιμές του πετρελαίου ωθούνται προς τα κάτω στα $50 όσο μιλάμε; Γιατί οι αποδόσεις των ομολόγων στην παγκόσμια οικονομία βαίνουν σε αρνητικό έδαφος; Έρικ, αυτό είναι γεγονός: Σήμερα η γερμανική 5ετής Σημείωση(Note) αποδείχθηκε αρνητική. Οι επενδυτές είναι πρόθυμοι να δανείσουν χρήματα στη Γερμανία, κι εγγυημένα να τα χάσουν απ” την αρχή, για 5 χρόνια. Αυτό δεν πρόκειται για σήμα ομαλότητας. Αυτό είναι ένδειξη του επικείμενου χάους.


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ...ΕΔΩ..  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου