Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Εξαιρετική η ερώτηση της Σοφίας Σακοράφα για την ΕΡΤ, αποκαλύπτει μια πολύ βρώμικη υπόθεση


Ποιός διέσυρε την Ελλάδα στους Κινέζους; Ένας λαός στον κόσμο έχει μείνει που να μας εκτιμά και τον εμπλέξατε σε ύποπτα παιχνιδάκια διασύροντας για άλλη μια φορά την Ελλάδα;


Αθήνα, 14 Ιουνίου 2013


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους :
Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Κο Σίμο Κεδίκογλου &
Οικονομικών Κο Ιωάννη Στουρνάρα

Θέμα: “Προσχηματική, υποκριτική και ύποπτη η σπουδή των Υπουργών να κλείσουν την ΕΡΤ Α.Ε. παραδίδοντας σε ιδιώτες καναλάρχες συμφωνίες και δικαιώματα προβολών με ζημιά της εταιρίας”


Την Τρίτη 11 Ιουνίου 2013 με “διαταγή” σας η δημόσια ραδιοτηλεόραση σίγησε.
Με την παύση εκπομπής σήματος, όμως, ακυρώθηκαν προγραμματισμένες εκπομπές αλλά 
και συμβατικές υποχρεώσεις κάλυψης γεγονότων.
Παράλληλα ανεστάλησαν και όλες οι προγραμματισμένες ενέργειες προώθησης και υλοποίησης συνεργασιών.

  • Επειδή η τηλεόραση της ΕΡΤ είχε αγοράσει τα δικαιώματα προβολής των αγώνων μπάσκετ Α1 κατηγορίας για την ανάδειξη πρωταθλητή.
  • Επειδή στις 11 Ιουνίου θα προβάλλονταν ο αγώνας μεταξύ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ.
  • Επειδή είχαν ήδη κλειστεί διαφημίσεις ύψους 180.000 € με περιθώριο χρόνου να κλειστούν κι άλλες.
  • Επειδή την ίδια μέρα ήταν προγραμματισμένο να υπογραφεί συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της ΕΡΤ Α.Ε. και της Κινεζικής CCTV για συμπαραγωγή ντοκιμαντέρ με θέμα τις ομορφιές της Ελλάδας με αφορμή το επιτυχημένο ντοκιμαντέρ “Glamorous Greece” που προβλήθηκε και ενθουσίασε τους Κινέζους κατά την διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού του Πρωθυπουργού εκεί.
  • Επειδή απαγορεύτηκε στα στελέχη της ΕΡΤ Α.Ε. να προσέλθουν για να υπογράψουν την συμφωνία.


Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί,

1. Ποιά είναι η συνολική οικονομική ζημία της ΕΡΤ Α.Ε. από την μη μετάδοση του αγώνα του Final 4 με δεδομένο ότι ήδη είχε κλειστεί συμφωνία διαφήμισης ύψους 180.000 € ;
2. Ποιός, με ποιό τρόπο και με ποιού Υπουργού την εξουσιοδότηση διαπραγματεύτηκε την συγκεκριμένη σύμβαση και προσδιόρισε, αν προσδιόρισε, το ύψος της όποιας αποζημίωσης;
3. Ποιός εισέπραξε το τίμημα της παραπάνω αποζημίωσης;
4. Ποιό ήταν το οικονομικό αντικείμενο της συμφωνίας μεταξύ της ΕΡΤ Α.Ε. και της CCTV.
5. Ποιός, με ποιούς όρους και υπό τον έλεγχο ποιού θα διαπραγματευτεί συγκεκριμένα την παραπάνω συμφωνία μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ Α.Ε. καθώς επίσης και άλλες τρέχουσες συμβάσεις και συμφωνίες ;

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Παρακαλώ να κατατεθούν για ενημέρωσή μου :
1. Η συμφωνία της αποζημίωσης για τα διαφημιστικά έσοδα από τις προγραμματισμένες προβολές των αγώνων του Final 4 και ειδικότερα του συγκεκριμένου αγώνα της Τρίτης 11 Ιουνίου.
2. Η εξουσιοδότηση με την οποία οι συναρμόδιοι Υπουργοί μεταβίβασαν την αρμοδιότητα διαπραγμάτευσης των εσόδων του διαφημιστικού χρόνου κατά την διάρκεια προβολής του συγκεκριμένου αγώνα του Final 4.
3. Τα πρακτικά που τηρήθηκαν από τα συμβαλλόμενα μέρη κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ΕΡΤ Α.Ε. Και της CCTV για την συμπαραγωγή ντοκιμαντέρ.

Η ερωτώσα Βουλευτής
______________
Σοφία Σακοράφα


ΠΗΓΗ
ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ.ΕΔΩ.. για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Show comments
Hide comments

8 σχόλια :

  1. Αυτό σημαίνει αντιπολίτευση στην πράξη.
    Οι πρωταθλητές παραμένουν πρωταθλητές όπου κι αν βρίσκονται
    Μπράβο Σοφία
    dp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σωστή η ερώτηση ..όμως το θέμα ΕΡΤ εξαντλείται μέσα σ' αυτά τα οικονομίστικα πλαίσια ...? γιατί δεν ζητά ολόκληρη την οικονομοτεχνική μελέτη και την μελέτη σκοπιμότητος του νέου φορέα - μούφα - που και καλά έχουν έτοιμο? από που θα χρηματοδοτείται αυτός ο φορέας ...? δεν είναι απαραίτητες αυτές οι μελέτες για να λάβει χρηματοδότηση...ή μήπως όλα είναι τις πλάκας...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΛΩΣΗ = ΕΜΦΥΛΙΟΣ, ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΗ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤΙΑΝΗ ΠΑΤΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Chryssa Diamantopoulou
    πριν από 13 ώρες από κινητό
    Επειδή τίποτα κρυπτόν υπό τον Ήλιο... Ιδού το σχέδιο για το οποίο επεβλήθη ο ξαφνικός θάνατος της ΕΡΤ

    Η ΕΡΤ ως ανύπαρκτη πιά, ΔΕΝ θα πάρει μέρος στον διαγωνισμό για την εκχώρηση των δικτύων διανομής ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος στη χώρα μας.
    Την ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ο Πρωθυπουργός ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ τον διαγωνισμό (θα γίνει στο τέλος Ιουνίου).
    Φωτογραφικός. ΜΟΝΟ η Digea πιά, μπορεί (και θα πάρει) τα δίκτυα. Εχοντας ήδη κατ`αποκλειστικότητα ΚΑΙ το δικαίωμα παροχής ψηφιακού σήματος, γίνεται ο ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΟΣ αυτοκράτορας της ψηφιακής τηλεόρασης στην Ελλάδα. ΠΟΛΛΑ τα ΛΕΦΤΑ και η ΔΥΝΑΜΗ......
    Τί σημαίνει Digea? Κονσόρτσιουμ των 6 μεγάλων ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ καναλιών: Μέγκα, Αντ1, Σκάι, Σταρ, Αλφα, Μακεδονία TV.
    Εχει κανείς ακόμη ερωτήματα, για το μέλλον της Δημόσιας Τηλεόρασης που σχεδιάζουν οι νομικοί πραξικοπηματίες του Μαξίμου ή αναζητά κανείς ακόμη ορισμό για τη λέξη διαπλοκή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν είδα σε καμία (μέχρι τώρα) ανάρτηση ή σχόλιο την επιθυμία να περάσει η ΕΡΤ στον έλεγχό μας (του ελληνικού λαού εννοώ) ώστε να είναι το μέσο εκείνο που θα τα διασφαλίζει ολα αυτά που συζητάμε. Πρέπει να υπάρχει δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση !!!??? (ασφαλώς και όχι με τους όρους που χρησιμοποιήθηκε) Ομως το "αποφασίζομεν και διατάσσομεν", χτες αφορούσε επιστρατεύσεις απεργών, σήμερα αφορά την ΕΡΤ, αύριο θα αφορά κάποιους άλλους... Εμένα, εσένα, τα παιδιά μας, τις νέες γενιές, όλους μας. Σας πέρασε από το μυαλό ??? Έχει κι άλλες παραμέτρους το ζήτημα... αν το αφήσουμε να σκάσει στα χέρια μας. Εδώ είμαι για τις αντιρρήσεις.
    Καλή αυριανή, καλή δύναμη. ''ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ'' σε ολους !!!
    Σας περιμένουμε στο Ραδιομέγαρο το χώρο του λαού !!! Φιλιά. Στις 7.30 ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ - 17/6/2013 '' ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ''...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα με τα παραπάνω γραφώμενα ..
      Όντος ορόλος της πρέπει να εξυπηρετεί τις λαϊκες ανάγκες και να προάγει τα συμφεροντα των εργαζόμενων και του κάθε λαΪκού νυκοκυριού μακριά από κομματικές και κυρίος κυβερνητικές επιροές καιπαρεμβάσεις..

      ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ Η ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΛΕΥΤΕΡΗ!!!

      Διαγραφή
    2. Ετσι Λευτερη ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...!!!περιμένουμε στο Ραδιομέγαρο Στις 7.30 σημερα ΔΕΥΤΕΡΑ - 17/6/2013

      Διαγραφή