Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Το μεγαλύτερο πλοίο στον πλανήτη ξεκίνησε το ταξίδι του

Το μεγαλύτερο πλοίο στον πλανήτη ξεκίνησε το ταξίδι του


Πρόκειται για το Prelude FLNG συμφερόντων της πετρελαϊκής Shell το οποίο έχει μήκος 488 μέτρων και πλάτος 74,54, ενώ για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν 260 χιλιάδες τόνοι χάλυβα.

Η μεγαλύτερη πλωτή μονάδα άντλησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον κόσμο αναχώρησε την Παρασκευή από τη Νότια Κορέα και αναμένεται να φθάσει σε έναν μήνα στο Browse Basin, 455 χιλιόμετρα από τη βόρεια ακτή της Δυτικής Αυστραλίας.

Πρόκειται για το Prelude FLNG συμφερόντων της πετρελαϊκής Shell το οποίο έχει μήκος 488 μέτρων και πλάτος 74,54, ενώ για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν 260 χιλιάδες τόνοι χάλυβα. Αποστολή της πλωτής εγκατάστασης είναι η επεξεργασία φυσικού αερίου από υπεράκτια κοιτάσματα και η μετατροπή του σε υγροποιημένο φυσικό αέριο.

Το Prelude FLNG, έχει σχεδιαστεί για την παραγωγή 3,6 εκατομμυρίων μετρικών τόνων LNG ετησίως και 1,3 εκατομμυρίων μετρικών τόνων συμπυκνωμάτων υδρογονανθράκων όπως και 0,4 εκατομμυρίων μετρικών τόνων LPG,

Προορίζεται να εγκατασταθεί και να λειτουργεί επί 25 χρόνια στα ανοικτά της βορειοδυτικής ακτής της Αυστραλίας, όπου και έχουν βρεθεί μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου.

Το ταξίδι του αναμένεται να διαρκέσει ένα μήνα.Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2018.




ΠΗΓΗ

ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου