Κυριακή 9 Απριλίου 2017

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ:Bρετανική «ταξιδιωτική οδηγία» κατά της Κύπρου!

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ:Bρετανική «ταξιδιωτική οδηγία» κατά της Κύπρου!


Πληρωμένο άρθρο-βόμβα στέλνει πολλά μηνύματα γι αυτά που έρχονται στην Μεσόγειο...

Με αφορμή την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ σε συριακή βάση, ο βρετανικός τύπος σε «πληρωμένο» άρθρο του αναφέρει ότι η Συρία και η Κύπρος βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση.

Με την τελευταία αποδεδειγμένα να αποτελεί δημοφιλή επιλογή για τους Βρετανούς τουρίστες.

«Πόσο ασφαλές είναι το νησί αυτό για το 2017 για τις καλοκαιρινές σας διακοπές ;», αναφέρει το βρετανικό άρθρο.

Βρετανοί ειδικοί υπενθυμίζουν ότι η Συρία είναι μόλις 50 μίλια από το κοντινότερο σημείο της Κύπρου, υπονοώντας τι ακριβώς;

Ότι θα στοχοποιηθούν οι βρετανικές βάσεις από τα ρωσικά βαλλιστικά συστήματα;

Αλλά σε κοντινή απόσταση είναι το νησί της Κύπρου που αποτελεί έναν γνώριμο «παράδεισο» για τους Βρετανούς τουρίστες αναφέρει το δημοσίευμα!

Επισήμως η Δημοκρατία της Κύπρου, είναι το τρίτο σε έκταση και πληθυσμό νησί της Μεσογείου.

Αλλά η Κύπρος περιβάλλεται από χώρες που έχουν πληγεί από την τρομοκρατία και τον πόλεμο, την Τουρκία στο Βορρά , τη Συρία και το Λίβανο προς τα ανατολικά και την Αίγυπτο και το Ισραήλ στα νότια.

Λόγω της εγγύτητας του νησιού της Κύπρου με την Συρία πολλοί Βρετανοί αναρωτιούνται φέτος αν οι διακοπές στο νησί εξακολουθούν να είναι ασφαλείς, τονίζει το άρθρο.

Το Υπουργείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας (FCO) συμβουλεύει ενάντια σε όλα τα ταξίδια στην κατεστραμμένη (Συρία) από τον πόλεμο χώρα.

Ενώ ο οργανισμός FCO προειδοποίησε τους Βρετανούς να μην επισκέπτονται τη γειτονική Συρία, δεν δείχνει το ίδιο πράγμα για την Κύπρο αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα.

Στην ιστοσελίδα της, η FCO αναφέρει: «Γύρω στο ένα εκατομμύριο Βρετανοί υπήκοοι επισκέπτονται την Κύπρο κάθε χρόνο. Οι περισσότερες επισκέψεις είναι χωρίς προβλήματα».

Υπάρχει μια γενική απειλή της τρομοκρατίας, στην οποία η FCO προσθέτει: «Οι επιθέσεις θα μπορούσαν να είναι αδιάκριτες, ακόμη και σε μέρη όπου συχνάζουν ξένοι»!

Ο ίδιος οργανισμός δεν έχει αναβαθμίσει τις οδηγίες του για τους Βρετανούς τουρίστες που ταξιδεύουν προς την Κύπρο.

«Υπάρχει μια αυξημένη απειλή τρομοκρατικών επιθέσεων παγκοσμίως ενάντια στα συμφέροντα του Ηνωμένου Βασιλείου και των Βρετανών υπηκόων, από ομάδες ή άτομα που υποκινούνται από τη σύγκρουση στο Ιράκ και τη Συρία. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί αυτή τη στιγμή», τονίζει η ταξιδιωτική οδηγία.

Το Ηνωμένο Βασίλειο προσφέρει απευθείας πτήσεις προς Λάρνακα και Πάφο, τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Κύπρος.

«Αν έχετε ήδη κάνει κράτηση ενός πακέτου διακοπών και το Υπουργείο Εξωτερικών αποφασίσει να αναβαθμίσει τις ταξιδιωτικές συμβουλές του, θεωρώντας ότι είναι πολύ επικίνδυνο για τους ταξιδιώτες να πάτε, έχετε δικαίωμα σε πλήρη επιστροφή χρημάτων», καταλήγει η ανακοίνωση του οργανισμού.

Πρόκειται για τα γνωστά ύπουλα και βρώμικα παιχνίδια που παίζουν κάποιοι με σκοπό να προωθήσουν τα συμφέροντα τους με θύμα την Κύπρο.

Ο βρετανικός τύπος είναι το μέσο για αυτά τα σχέδια έμμεσης κατασυκοφάντησης . Με λίγα λόγια «ρίχνουν λάσπη στο τοίχο» αυτοί που δημοσιοποιούν τέτοια άρθρα με την πεποίθηση ότι κάτι θα μείνει τελικά.

Ο πόλεμος στην Συρία ξεκίνησε το 2011 και ουδέποτε η μεγαλόνησος αντιμετώπισε οποιοδήποτε πρόβλημα, θα αντιμετωπίσει τώρα;

Μόνο που από χθες άλλαξαν όλα τα δεδομένα από την στιγμή που ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ν.Τραμπ ξεκίνησε μια αεροπορική επιδρομή στη Συρία ως μια επίδειξη δύναμης κατά της «βασιλείας» του Μπασάρ Αλ-Άσαντ.

Βρώμικα παιχνίδια από έκνομους ανθρώπους εις βάρος του ελληνισμού για μία ακόμη φορά.

Ότι όμως και να κάνουν οι Βρετανοί στο τέλος θα πάρουν «πόδι» εντελώς από την περιοχή αυτή μια για πάντα.


ΠΗΓΗ

ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου