Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Σκουρλέτης: Σόιμπλε και ΔΝΤ δεν έχουν δικαίωμα να θέτουν όρους

Σκουρλέτης: Σόιμπλε και ΔΝΤ δεν έχουν δικαίωμα να θέτουν όρους


Αν και ήταν ο ίδιος που εκκίνησε το θέμα κάνοντας λόγο για ψήφιση του πακέτου δεύτερης αξιολόγησης από αυξημένη πλειοψηφία, ο Πάνος Σκουρλέτης επιτέθηκε στον Γερμανό ΥΠΟΙΚ όσο και στο ΔΝΤ τονίζοντας ότι δεν έχουν το δικαίωμα να θέτουν όρους όσον αφορά το πόσοι βουλευτές θα ψηφίσουν τα νέα μέτρα στην ελληνική Βουλή.

Μιλώντας στο STAR και την πρωινή εκπομπή, o υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι η άποψη Σόιμπλε καταδεικνύει καθεστώς περιορισμένης ελευθερίας τόσο για τη νυν κυβέρνηση όσο και για τις προηγούμενες, αν και κατά έναν βαθμό ταυτίζεται με τη δική του άποψη.

Ο κ. Σκουρλέτης δεν παρέλειψε να επιτεθεί στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντάς τον «τζάμπα μάγκα» και κατηγορώντας τον ότι ζητεί από την κυβέρνηση να δεχθεί ό,τι ζητούν οι πιστωτές αλλά ταυτόχρονα αρνείται να ψηφίσει τα μέτρα που φέρνει η αξιολόγηση.

«Υιοθετώ την κουβέντα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ότι πρόκειται για τζάμπα μάγκα» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση, ο κ. Σκουρλέτης απέφυγε να δεσμευθεί για ολοκλήρωση της αξιολόγησης ακόμη και πριν από τον Σεπτέμβριο: «Απευχόμαστε να φτάσει ως εκεί» και εργαζόμαστε για επίτευξη συμφωνίας το ταχύτερο δυνατό» είπε και άφησε αιχμές κατά τους δανειστές σχετικά με το θέμα πώλησης μέρους της ΔΕΗ, ισχυριζόμενος ότι αρκετά από τα στελέχη των τεχνικών κλιμακίων εκπροσωπούν εγχώρια και ευρωπαϊκά συμφέροντα.


ΠΗΓΗ

ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου