Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Τουρκικό ντελίριο από Μπαχτσελί: Μπορούμε να έρθουμε σαν σφαίρα στο Αιγαίο να σας δείξουμε τι έγινε το ‘22!

Τουρκικό ντελίριο από Μπαχτσελί: Μπορούμε να έρθουμε σαν σφαίρα στο Αιγαίο να σας δείξουμε τι έγινε το ‘22!


3 Άρθρα

Ο ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος της Τουρκίας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ξεπέρασε κάθε όριο μιλώντας πριν από λίγο στη κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του κι αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στο Αιγαίο δήλωσε μεταξύ άλλων, «αν θέλουν να ξαναπέσουν στη θάλασσα (οι Έλληνες), καλώς να ορίσουν, ο τουρκικός στρατός είναι έτοιμος», όπως μεταδίδει o ANT1.

Στην ομιλία του ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί είπε, «πήγε να αναπνεύσει στα νησιά που βρίσκονται υπό κατοχή ο πρόσφατα διορισμένος αρχηγός του στρατού ξηράς της Ελλάδας. O Έλληνας υπουργός Εξωτερικών απειλεί. Η Ελλάδα πολιόρκησε με εχθρικό σκοπό τα νησιά και τις βραχονησίδες που δεν κατέκτησε στους Βαλκανικούς πολέμους και που δεν της δόθηκαν στην Λωζάνη.

Πρέπει χωρίς όρους να δοθεί τέλος σε αυτή την κατοχή. Πρέπει η συμπεριφορά να συνάδει με τους διεθνείς κανόνες. Αν θέλουν να ξαναπέσουν στη θάλασσα, εάν τραβάει η ψυχή τους να κυνηγηθούν, καλώς να ορίσουν, ο τουρκικός στρατός είναι έτοιμος. Κάποιοι να εξηγήσουν στην ελληνική κυβέρνηση τι έγινε το 1921 και 1922. Αν δεν μπορούν, εμείς μπορούμε να έρθουμε σαν σφαίρα στο Αιγαίο και να πέσουμε από τον ουρανό σαν ευλογημένη νίκη για να τους διδάξουμε πάλι την ιστορία.

Λέω στην ελληνική κυβέρνηση: Οι παππούδες σας δεν νίκησαν, ας είστε έξυπνοι, ούτε εσείς θα τα καταφέρετε. Την Τουρκία δεν μπορείτε να την πάρετε ποτέ. Μην ζορίζεστε και μην ενθουσιάζεστε χωρίς λόγο. Ο ελληνικός λαός, που δεν υπολογίζει το δίκαιο του γείτονα, να σταματήσει να αποθρασύνεται».

Ο εθνικιστής ηγέτης άναψε φωτιές και στο Κυπριακό υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να καταλάβουν καλά ότι η Κύπρος είναι τουρκική, είναι πατρίδα των Τούρκων.

«Οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό κατέληξαν σε αδιέξοδο. Η ελληνοκυπριακή βουλή πήρε απόφαση για ένωση, ο Ελληνοκύπριος ηγέτης σηκώθηκε από το τραπέζι, χτύπησε δυνατά την πόρτα και έφυγε.

Η ένωση είναι ένας μύθος φανταστικός και είναι κάτω από τα πόδια μας. Αν η ελληνοκυπριακή διοίκηση θέλει σώνει και καλά να ενωθεί με την Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει το νησί και να μεταναστεύσει στην Αθήνα και να μην ξαναεπιστρέψει ποτέ πίσω.

Ποιον πετάνε έξω από ποια πατρίδα; Ποιος Τούρκος θα δεχτεί μία τέτοια γελοιότητα; Είναι παραμύθι το να είσαι ένα βήμα μπροστά στο Κυπριακό. Η Κύπρος ανήκει στους ήρωες, δεν εγκαταλείπεται».

Ετοιμάζει επίθεση ο Ρ.Τ.Ερντογάν στην Ελλάδα – Άμεσα να δοθούν όπλα στον τοπικό πληθυσμό και να γίνει κλήση των εφέδρων – Αφορμή το ισραηλινής εμπνεύσεως κράτος του Κουρδιστάν…

«Mόνο η Ελλάδα θα σταματήσει τον Ρ.Τ.Ερντογάν και μάλιστα με στρατιωτικά μέσα»…Θέμα χρόνου είναι τουρκική αποβατική ενέργεια στο Αιγαίο καθώς η Άγκυρα χάνει το παιχνίδι στο μέτωπο της Συρίας με τους Κούρδους να …ενώνουν τα καντόνια τους ενώ ο συριακός Στρατός μπήκε στην Ιεράπολη! Ο Ρ.Τ.Ερντογάν χάνει στις δημοσκοπήσεις αλλά ακόμη και οριακά να επικρατήσει, τον Νοέμβριο έχει προεδρικές εκλογές…οπότε πάμε για παρατεταμένη πολεμική περίοδο στα ελληνοτουρκικά. 


Αιφνιδιαστικά συναντήθηκε ο Ρ.Τ.Ερντογάν και ο Μ.Γιλντιρίμ με τον Α/ΓΕΕΘΑ, Χ.Ακάρ, ενώ ζήτησε να επισπευσθεί η συνάντηση με τον Β.Πούτιν στη Μόσχα. Το ισραηλινής εμπνεύσεως κράτος του Κουρδιστάν θα είναι πραγματικότητα σε λίγο καιρό και το Ισραήλ θα αποκτήσει το στρατηγικό βάθος που χρειαζόταν.Kαι ο Ρ.Τ.Ερντογάν θα έχει μόνο μια διέξοδο, προς την Ελλάδα…

Όπως αναφέραμε το πρωί στο άρθρο μας «Η Ελλάδα πρέπει να είναι με το δάχτυλο στην σκανδάλη – Ο Ρ.Τ.Ερντογάν θα προχωρήσει σε αποβατική ενέργεια στο σύμπλεγμα Καστελόριζου» η τουρκική επίθεση αλληλοεξαρτάται με τα τεκταινόμενα στην Β.Συρία. Γι αυτό θα ξεκινήσουμε από εκεί. Οι χάρτες παρακάτω δείχνουν τουρκική πανωλεθρία στη Συρία.

Ο συριακός Στρατός προήλασε νοτίως της Αλ Μπαμπ και κατέλαβε το χωριό Jubb al-Khafi Mushayrifah και φθάνει τις γραμμές των Κούρδων SDF οι οποίοι κατέλαβαν το χωριό Bizzah. Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ ο συριακός Στρατός εισέρχεται στην πόλη της Ιεράπολης.


Τα εδάφη αυτά πλέον συνδέθηκαν ενώ ο τουρκικός Στρατός έχει μπλοκαριστεί και πλέον δεν μπορεί να καταλάβει άλλο έδαφος.

Ταυτόχρονα Αμερικανικές ειδικές δυνάμεις κατέφθασαν στην Μάνμπιτζ και ενισχύουν με τεθωρακισμένα και όπλα τους Κούρδους. Οι Αμερικανοί δημοσίευαν φωτογραφία με όχημα των Ειδικών Δυνάμεων και φόντο την αμερικανική σημαία, με την εξής επισήμανση:

Image purporting to show US forces on demarcation line between the SDF and Turkish backed forces in Manbij!

Πρόκειται για τεράστιο σοκ για την Άγκυρα. Πιο ξεκάθαρα δεν γίνονταν να ειπωθεί από τις ΗΠΑ.

Όμως και το παιχνίδι που παίζει η Ρωσία στη πλάτη της Τουρκίας είναι …εκπληκτικό:

Συγκεκριμένα, ο συριακός Στρατός που βρίσκεται στα προάστια της Ιεράπολης υποστηρίζεται από την ρωσική Αεροπορία ενώ στο έδαφος υποστηρίζονται από ειδικές δυνάμεις του ρωσικού στρατού, της χεζμπολλάχ και του Αμερικανικού Στρατού! Σε περίπτωση που η Τουρκία επιχειρήσει να κινηθεί εναντίον της Ιεράπολης θα είναι σαν να κηρύσσει η Τουρκία τον πόλεμο σε Συρία-ΗΠΑ-Ρωσία.

Τέλος, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι στις συζητήσεις της Γενεύης, όπου θα καθοριστεί το μέλλον της Συρίας, θα πρέπει να συμμετέχουν και οι Κούρδοι.







«Πρέπει να είμαστε με το δάχτυλο στη σκανδάλη. Ο Ρ.Τ.Ερντογάν είναι ικανός για το επόμενο βήμα, θα κάνει απόβαση στο σύμπλεγμα Καστελορίζου. Η Τουρκία, είτε ως κεμαλική είτε ως νεοοθωμανική, έχει από το 1956 από τις ρήσεις του Νιχάτ Ερίμ, μέχρι τον Νταβούτογλου και μετά μία συγκεκριμένη πολιτική διεκδικήσεων τις οποίες επιθυμεί να υλοποιήσει όταν ο χρονισμός είναι ο κατάλληλος ανέφερε σήμερα ο καθηγητής Ι.Μάζης.

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να παρακολουθούμε τις δημοσκοπήσεις για το δημοψήφισμα του κ. Ερντογάν. Οσο βλέπουμε στις αξιόπιστες εξ αυτών τον κ. Ερντογάν να προηγείται με άνεση, να ξέρουμε ότι το θερμό επεισόδιο και η κλιμάκωση η θερμή θα γίνει με την όξυνση του κουρδικού ζητήματος.

Σταμάτησε τις απειλές ο Ερντογάν και τις «έπιασε» τώρα ο αρχηγός της οργάνωσης των Γκρίζων λύκων, τα μέλη της οποίας κατέκαιγαν την Ελλάδα την δεκαετία του 1990.

Η στάση , ο τρόπος και κυρίως η εθνικιστικού τύπου συμπεριφορά των Τούρκων πολιτικών οδηγούν αβίαστα στο συμπέρασμα ότι το «επεισόδιο» στο Αιγαίο θα το έχουμε ότι και να γίνει.

Το πρωί, ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου εθνικιστικού κινήματος της Τουρκίας (MHP) κάλεσε τον ελληνικό λαό να διδάξει τους «αδέξιους» πολιτικούς του, τρόπους καλής γειτονίας, υπονοώντας τον υπουργό άμυνας Π.Καμμένο και δηλώσεις του ίδιου για την δυνατότητα των τουρκικών δυνάμεων να εισβάλουν εκ νέου στις βραχονησίδες Ίμια .

Το τουρκικό κόμμα της αντιπολίτευσης ΜΗΡ και προσωπικά ο πρόεδρος του Ντεβλέτ Μπαχτσελί έκανε τις σχετικές δηλώσεις κατά την διάρκεια ομιλίας του στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του χθες στις 28 Φεβρουαρίου, 2017.

«Οι Έλληνες πρέπει να προειδοποιούν την κυβέρνηση τους και να της δείχνουν τρόπους καλής γειτονίας και αξίες για να μην δουν και προκύψει νέα κρίση στον τόπο τους», είπε.

«Δεν θα πρέπει να παίζουν με την υπομονή μας», είπε ο ίδιος.

Ο Μπαχτσελί σχολίασε επίσης τις πρόσφατες εντάσεις μεταξύ της Τουρκίας και της κυπριακής κυβέρνησης σε σχέση με τον εορτασμό της «Ένωσης» της Κύπρου με την Ελλάδα δεκαετίας του 1950.

«Η Ένωση είναι ένα άπιαστο όνειρο και μια αρχαία ιστορία», είπε. Εάν η ελληνική διοίκηση θέλει να προσαρτηθεί στην Ελλάδα, τους προτείνουμε να φύγουν από το νησί και να κινηθούν προς την Αθήνα, και να μην γυρίσουν ποτέ πίσω», δήλωσε δεικτικά ένας πολιτικός που έπρεπε να βρίσκεται ήδη στην φυλακή λόγω των εγκληματικών πράξεων στις οποίες εμπλέκεται .

Η ελληνική κυπριακή Βουλή ψήφισε στις 20 Φεβρουαρίου τον ετήσιο εορτασμό του δημοψηφίσματος του 1950 στο οποίο το 96 τοις εκατό των Ελληνοκυπρίων ψήφισαν για την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα .

«Η Τουρκία δεν θα « αφήσει ποτέ» την «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», τόνισε ο Μπαχτσελί .

Σε άρθρο μας με τίτλο (Ραγδαίες εξελίξεις: Μας απειλεί με πόλεμο η Τουρκία – Πάμε για ΚΥΣΕΑ και,τυπικά, αποδέσμευση των κανόνων εμπλοκής-Δεκτή έγινε η εισήγηση του), είχαμε αναφέρει ότι επιδεινώνονται ραγδαία οι ελληνοτουρκικές σχέσεις ώρα με την ώρα, μέρα με την μέρα, καθώς όπως ήδη σας αποκάλυψε το pentapostagma.gr στο «χορό» των πολεμικών διαξιφισμών μπήκε και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος ενώ απάντησε και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γκιλντιρίμ, καθώς σε ομιλία του θυμήθηκε την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τον «Μωάμεθ τον Πορθητή» σε ένα ιδιότυπο πολεμικό διάγγελμα.

Παράλληλα ο Μπαχτσελί μίλησε για «προβληματικές συμπεριφορές » του Ερντογάν με όλες τις γειτονικές χώρες ( και την Ελλάδα), κάτι που καθιστά τις σχέσεις αυτές σήμερα σε άκρως «περίπλοκες», αφήνοντας να υπονοηθεί ακόμα και πολεμική εμπλοκή της χώρας μας με το νυν καθεστώς στην Άγκυρα.

Ο Μπαχτσελί δήλωσε τα εξής : « Η απόσυρση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων από την Συρία και το Ιράκ δεν είναι άσκοπη συζήτηση. Από το 2007, οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις «τραυματίστηκαν» πάρα πολύ. Πρόσφατα, ο Αρχηγός του Επιτελείου των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων δέχθηκε κριτική σχετικά με το πώς το βλέπει τα προβλήματα που έχουν προκύψει .

Συνεχίζοντας τόνισε « Τα πρώτα άσχημα σημάδια για την Τουρκία πρέπει να τύχουν επίμονης ανάγνωσης, και είναι τα προβλήματα με τις γειτονικές μας χώρες, τα οποία είναι πολύ περίπλοκα.

Μετά την Αλ Μπαμπ δεν έχει καθοριστεί η νέα επιχείρηση για την Ράκκα . Οι επιχειρήσεις όμως στην Συρία συνεχίζονται αδιάκοπα και έτσι ο αριθμός των μαρτύρων μας (στρατιωτών) στην Αλ Μπαμπ έχει αυξηθεί σε 71 και θα αυξηθεί και άλλο. Τα στρατεύματά μας είναι έξω από την πόλη τιμητικά αλλά συνεχίζουν να σκοτώνονται . Η χώρα μας πρέπει οπωσδήποτε να τερματίσει την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη. Ενωμεταξύ το το Ιράν απειλεί την Τουρκία και υπάρχει ένα όριο στην υπομονή μας.

Οι «παρατηρήσεις» της Αυστρίας και της Γερμανίας στην Τουρκία έρχονται σωρηδόν . Ενώ η άνοδο στην εξουσία στην Ολλανδία του επικεφαλής του ρατσιστικού κόμματος στις εκλογές , θα φέρει το κλείσιμο πολλών ισλαμικών Τζαμιών. Όλα αυτά συνθέτουν ένα πολύ περίπλοκο σκηνικό», καταλήγει ο ίδιος.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στον Ερντογάν για το επερχόμενο «κακό» που θα ζήσει η χώρα λόγω της πολιτικής του Τούρκου προέδρου.

Σε σημερινή συνάντηση Ερτνογάν και Τούρκου ΑΓΕΕΔ στρατηγού Χουλουσί Ακάρ, εκφράστηκε η άποψη ότι δεν πρέπει να «πυροβολούνται» οι ένοπλες δυνάμεις λόγω του μεγάλου έργου που επιτελούν αυτό το διάστημα.

Ενώ ο Ακάρ τόνισε ότι δεν πρέπει να εμφανίζονται «δήθεν» προβλήματα στην λειτουργία τους.

Ο Αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων είναι υπό τον απόλυτο έλεγχο του Ερντογάν , ενώ όλες οι μονάδες τίθενται μέσω «πολιτικών κομισάριων» κάτω από την απόλυτη πολιτική εξουσία του υπουργού άμυνας .

Η κεμαλική παράδοση πάει περίπατο και ο Α/ΓΕΕΔ μετατρέπεται σε ένα απλό «υπάλληλο» που θα συντονίζει πάντα με έγκριση των πολιτικών προϊσταμένων τις ένοπλες δυνάμεις .

Η Τουρκία έχει επίγνωση των δικαιωμάτων της στο Αιγαίο και έχει την στρατηγική και την δύναμη να τα προστατεύσει δήλωσε και ο Τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός σε δηλώσεις του μετά την συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στην Άγκυρα.

O Tούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός έστειλε σαφές μήνυμα και προς την Αθήνα: «Τα νησιά Καρντάκ έχουν συμβολική σημασία για την Τουρκία που έχει την στρατηγική και την δύναμη για να προστατεύσει τα δίκαια της στο Αιγαίο».

Ο πόλεμος στην Συρία, η εισβολή στο Ιράκ , οι προκλήσεις στο Αιγαίο και το σχέδιο «ισλαμοποίησης» χιλιάδων Τούρκων αξιωματικών και υπαξιωματικών που έχουν γαλουχηθεί με τα κεμαλικά ιδεώδη, προκαλεί ήδη «βραχυκύκλωμα» σε όλη την δομή των τουρκικών δυνάμεων από κάτω μέχρι «ψηλά» επάνω.

Οι μαζικές συλλήψεις χιλιάδων στελεχών στους τρεις κλάδους έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση αποσύνθεσης λόγω έλλειψης έμπειρων στελεχών, ιδίως αυτούς που εκπαιδεύτηκαν με νατοϊκά πρότυπα και με εμπειρία σε διεθνείς ασκήσεις και σχολεία στις ΗΠΑ.

Για αυτό και μια πολεμική αντιπαράθεση με την Ελλάδα που «βασανίζεται» από την Τρόικα και μια « εύκολη νίκη» που υπάρχει μόνο στο μυαλό του Ερντογάν , θα έδινε στον ίδιο τον απαιτούμενο πολιτικό χρόνο να μετατρέψει την πρώην κεμαλική Τουρκία σε θεοκρατικό κράτος τύπου Ιράν με κάποιες παραπάνω «ελευθερίες».

Ακούστε το ηχητικό

http://media.enikos.gr/data/podcasts/502060_58b3ce5a21-8f3949e71822628b.mp3








pentapostagma


Μάζης στον realfm: Δεν αποκλείω απόβαση των Τούρκων στο Καστελόριζο

Στη στάση των Τούρκων το τελευταίο χρονικό διάστημα αναφέρθηκε ο Ιωάννης Μάζης, καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

Συγκεκριμένα ο κ. Μάζης απαντώντας στο ερώτημα αν αυτό που κάνει ο Ερντογάν το κάνει για εσωτερική κατανάλωση ή είναι ικανός να πάει και στο επόμενο βήμα προκαλώντας θερμό επεισόδιο είπε: «Η δική μου προσέγγιση η γενική, θα τη χωρίσω σε γενική και ειδική, είναι ότι η Τουρκία, είτε ως κεμαλική είτε ως νεοοθωμανική, έχει από το 1956 από τις ρήσεις του Νιχάτ Ερίμ, μέχρι τον Νταβούτογλου και μετά μία συγκεκριμένη πολιτική διεκδικήσεων τις οποίες επιθυμεί να υλοποιήσει όταν ο χρονισμός είναι ο κατάλληλος. 

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να παρακολουθούμε τις δημοσκοπήσεις για το δημοψήφισμα του κ. Ερντογάν. Οσο βλέπουμε στις αξιόπιστες εξ αυτών τον κ. Ερντογάν να προηγείται με άνεση, να ξέρουμε ότι το θερμό επεισόδιο και η κλιμάκωση η θερμή θα γίνει με την όξυνση του κουρδικού ζητήματος. Αν βλέπουμε τις δημοσκοπήσεις να έχουν χαμηλές τάσεις για τον κ. Ερντογάν και να μην του δίνουν το δικαίωμα να γίνει σουλτάνος, μέχρι τις 16 Απριλίου, τότε να θεωρούμε ότι πρέπει να είμεθα, θα το πω ωμά, με το δάχτυλο στην σκανδάλη».

Στο ερώτημα αν έχει ικανό τον κ. Ερντογάν να προχωρήσει στο επόμενο βήμα ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών απάντησε: «Απολύτως» και εξήγησε: «υπάρχουν τρόποι. Πρώτα-πρώτα μπορεί να κοιτάξει στο ασθενέστερο σημείο της Ελλάδος να προσδιορίσει τις δράσεις του. Το ασθενέστερο σημείο της Ελλάδος είναι το σύμπλεγμα του Καστελόριζου. Μεγίστη-Στρογγύλη και Ρω. 

Πρέπει να το λάβουμε σοβαρά αυτό υπόψη διότι στον συγκεκριμένο χώρο μπορεί να δράσει με μεγαλύτερη άνεση και επιπλέον η Στρογγύλη έχει το χαρακτηριστικό ότι δια της παρουσίας της εξασφαλίζει τη σύνδεση της ελληνικής με την κυπριακή ΑΟΖ. Συνεπώς εάν από την κίνησή του θέλει να εξασφαλίσει πρώτον μία πολιτική ευχέρεια θα προτιμήσει τις περιοχές αυτές όπου δεν υπάρχει μεγάλη πληθυσμιακή μάζα, ούτως ώστε να δημιουργήσει μεγάλες εντάσεις και δεύτερον να αποκομίσει τα μεγαλύτερα δυνατά και καθοριστικά οφέλη».


Στο ερώτημα αν με όσα λέει εννοεί να επιχειρήσει ο τουρκικός στόλος αποβατική ενέργεια ο κ. Μάζης απάντησε: «αποβατική ενέργεια. Ναι».



ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου