Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

«Παιχνίδια» με τις τιμές σε μεγάλες «αλυσίδες»!!

«Παιχνίδια» με τις τιμές σε μεγάλες «αλυσίδες»!!


Πόσο σίγουροι είστε όταν αποφασίζετε να αγοράσετε μια ηλεκτρική ή ηλεκτρονική συσκευή -αφού βεβαίως έχετε κάνει και την σχετική «έρευνα»- ότι το κάνετε με την πιο φθηνή τιμή ή έστω με μια από τις πιο χαμηλές τιμές της αγοράς;

Ίσως θα πρέπει να «πειραματιστείτε» όπως ο φίλος Για. Λια., που είχε βάλει στο «μάτι» συγκεκριμένη συσκευή και παρακολουθούσε την εξέλιξη της τιμής της σε μικρά και μεγάλα καταστήματα… Το συμπέρασμα που κατέληξε; Πολλά τα «τρικ» με τις τιμές κυρίως στα μεγάλα καταστήματα…

Διαβάστε τι παρατήρησε και -εάν δεν έχετε διαπιστώσει και από μόνοι σας κάτι αντίστοιχο- ίσως θεωρήσετε πως είναι εξαιρετικά χρήσιμο να ακολουθήσετε ανάλογη πρακτική.. Έτσι, για να δείτε που σας συμφέρει να κάνετε τελικά αγορές και … πότε!!

«Ερώτηση προς όσους γνωρίζουν:

Παρακολουθώ την τιμή μιας “λευκής συσκευής” περίπου 3 μήνες τώρα. Δεν ανήκω προφανώς στους “impulse buyers”…

Παρατηρώ την εξής συμπεριφορά καταγράφοντας λεπτομερώς τα data:

Σε όλα τα “μικρά” καταστήματα ηλεκτρικών, η τιμή της ίδιας συσκευής είναι σταθερή σε όλο αυτό το διάστημα και περί τα €640-€650.

Στα δύο μεγαλύτερα καταστήματα ηλεκτρικών συσκευών με μεγάλα eshop, η ίδια ακριβώς λευκή συσκευή και μοντέλο κυμαίνεται κατά το τελευταίο τρίμηνο με εντελώς ακανόνιστο τρόπο, δηλαδή ανεβοκατεβαίνει χωρίς pattern, μεταξύ €670 και €780! Σήμερα έχει €729. Πριν 2 εβδομάδες είχε €670. Πριν 3 εβδομάδες €780. Στο black friday €792 (!!)

Και στα δύο μεγάλα καταστήματα ηλεκτρικών, η τιμή είναι ΠΑΝΤΑ, ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ, ακριβώς ή ΙΔΙΑ! Δηλαδή σήμερα και τα δύο την έχουν €729 (όντως!). Αύριο, ανεξάρτητα από το που θα βρεθεί η τιμή (χαμηλότερα ή ψηλότερα), θα είναι ΑΚΡΙΒΩΣ η ίδια!! Και αυτό συμβαίνει ΚΑΘΕ ημέρα εδώ και τρεις μήνες και παρά το τρελό pattern της τιμής.

Ποιός ξέρει γιατί όλο αυτό; Είναι απλά τιμή που τους δίνει η κατασκευάστρια εταιρεία; Και τότε γιατί οι μικροί έχουν σταθερά χαμηλότερη τιμή; Και γιατί οι δύο μεγάλοι αλλάζουν με τόσο μεγάλο εύρος τιμής τη συσκευή; Και πως γίνεται και οι δύο “μεγαλύτεροι” είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ συγχρονισμένοι σε επίπεδο κυριολεκτικά ώρας; Και πάνω στο ίδιο τρελό pattern τιμής; Yπάρχει άραγε price fixing; Και πώς εξηγείται;»!

Για την αντιγραφή Για. Π.


ΠΗΓΗ

ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου