Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Γερμανία: Άσυλο στους διωκόμενους από τον Ερντογάν

Γερμανία: Άσυλο στους διωκόμενους από τον Ερντογάν


Η αντιπαράθεση με επίκεντρο τη δημοκρατικότητα της Τουρκίας και την παροχή ασύλου σε Τούρκους αντιφρονούντες από τη Γερμανία, συνεχίστηκε με συνεντεύξεις μεταξύ των ιθυνόντων των δύο χωρών.

Λεπτομερέστερα, ο γερμανός υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Μίχαελ Ροτ (σοσιαλδημοκράτης), σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Die Welt», είπε, μεταξύ άλλων:

«Όλα τα κριτικά πνεύματα στην Τουρκία θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η γερμανική κυβέρνηση είναι αλληλέγγυα μαζί τους»

«Η Γερμανία είναι ανοιχτή σε όλους τους πολιτικά διωκόμενους. Μπορούν να ζητήσουν άσυλο στη Γερμανία. Αυτό ισχύει ρητά, όχι μόνο για δημοσιογράφους»

«Ό,τι συμβαίνει αυτόν τον καιρό στην Τουρκία δεν έχει να κάνει σε τίποτα με την αντίληψη την οποία έχει η γερμανική κυβέρνηση για τις ευρωπαϊκές αξίες, το κράτος Δικαίου, τη δημοκρατία και την ελευθερία του Τύπου»

«Η αναμενόμενη έκθεση προόδου των ενταξιακών διαπραγματεύσεων (Σ.Σ. θα δημοσιοποιηθεί σήμερα Τρίτη) με την Τουρκία θα είναι αρνητική. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κάνει έναν πολύ νηφάλιο, πολύ σαφή και πολύ κριτικό απολογισμό τού τι δεν προχωρά καλά στην Τουρκία ή τι δεν λειτουργεί καθόλου. Και είναι δυστυχώς πάρα πολλά αυτά»

Ωστόσο, καλό είναι να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις - Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας. Η διακοπή τους «θ΄ άφηνε μόνους όσους Τούρκους είναι προσανατολισμένοι προς τη Δύση».

Από την άλλη, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε σε συνέντευξη Τύπου:

«Η Γερμανία είναι η χώρα που υποστηρίζει περισσότερο τρομοκρατικές οργανώσεις κατά της Τουρκίας Το DHKP-C και το PKK δρουν ανενόχλητες στη Γερμανία, αλλά τους υποστηρίζουν επειδή είναι εναντίον της Τουρκίας»

«Η Γερμανία πιστεύει ότι είναι μια χώρα πρώτης ποιότητας, μια πρώτης ποιότητας δημοκρατία και ότι η Τουρκία υπολείπεται. Αλλά εμείς θέλουμε να μας συμπεριφέρονται με εταιρική ισοτιμία».


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου