Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Δ.Παπαδημητρίου: Ο Σόιμπλε εγκλωβίστηκε στην παγίδα που έστηνε

Δ.Παπαδημητρίου: Ο Σόιμπλε εγκλωβίστηκε στην παγίδα που έστηνε


7/11/2016

Παγιδευμένος ο Σόιμπλε, εκτίμησε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφορικά με την πάγια θέση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών για την διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

«Πολλοί είπαν το αντίθετο από αυτό που είπε ο κ. Σόιμπλε (για συζήτηση για το χρέος μετά το τέλος του προγράμματος). Όλοι ξέρουν ότι ο κ. Σόιμπλε το είπε γιατί έχουν εκλογές το 2017 στη Γερμανία. Δεν μπορεί να βγει από την παγίδα που έχει χτίσει», σημείωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο νέος υπουργός Οικονομίας.

«Αυτό που λέει ο κ. Μοσκοβισί είναι ότι πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση. Αυτό λέμε και εμείς, δεν λέμε κάτι διαφορετικό», τόνισε με φόντο το Eurogroup της Δευτέρας, σημειώνοντας ότι και οι αγορές περιμένουν να κλείσει η αξιολόγηση.

«Νομίζω ότι μπορώ να προσφέρω, θα μας δώσει τη δυνατότητα αυτό που νομίζω να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη", είπε ο κ. Παπαδημητρίου.

«Αυτό που με γοήτευσε στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν το κοινωνικό του πρόγραμμα – Ήξερε ότι το πρόγραμμα της λιτότητας δεν θα οδηγούσε σε ανάπτυξη», είπε.

Ο νέος υπουργός Οικονομίας τόνισε πως «δυστυχώς όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση κατάλαβε ότι οι κανόνες της Ευρωζώνης είναι διαφορετικοί και για να αναπτυχθεί η χώρα πρέπει να πας με τους κανόνες της Ευρώπης».

«Μπορείς να ασκήσεις πολιτική ακόμα και με μνημόνιο. Το μνημόνιο που έχει υπογράψει η κυβέρνηση είναι διααφορετικό από τα προηγούμενα. Τα πλεονάσματα είναι μικρότερα από αυτά που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση για πλεόνασμα 4,5%», ανέρερε.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να καταπολεμήσει την διαφθορά. Κάτι που δεν είχαμε ακούσει ποτέ από τις προηγούμενες κυβερνήσεις», είπε.


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου