Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Όταν ο Τσίπρας έλεγε «μόνο πάνω από το πτώμα μου η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ»

Όταν ο Τσίπρας έλεγε «μόνο πάνω από το πτώμα μου η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ» 


Στους δρόμους είχε κατέβει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας εκφράζοντας τη διαφωνία του για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ.

Η βουλευτής της Ν.Δ. Αννα Καραμανλή θύμισε χθες τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι «μόνο πάνω από το πτώμα του θα περνούσε η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ» και επισήμανε ότι δεν θέλει να κάνει χιούμορ για το πραγματικό «πτώμα».

Μόλις δυο χρόνια πριν ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έριχνε… κεραυνούς γράφοντας στο διαδίκτυο: «Έχουν ξεκινήσει την ιδιωτικοποίηση του νερού. H Ελλάδα ακολουθεί τον δρόμο της Χιλής του Πινοσέτ, που πρώτος παρέδωσε το νερό στα συμφέροντα».

Ήταν λίγο πριν από τις δημοτικές εκλογές, στις 6 Μαΐου 2014 όταν μαζί με τον τότε υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδη είχαν επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στο Γαλάτσι. Και είχε πει: «Βρισκόμαστε στη διαδικασία εν εξελίξει ενός σχεδίου ιδιωτικοποίησης, ενός δημόσιου αγαθού που είναι το νερό και της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ. 


Παρά το γεγονός ότι σε όλους είναι γνωστό ότι στη συνεδρίαση του ΣτΕ έχουν πάρει ήδη απόφαση, δεν έχει καθαρογραφεί, η οποία είναι απολύτως σαφής και καταλήγει στο πόρισμα, στο συμπέρασμα, ότι η μεταβίβαση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο ΤΑΙΠΕΔ είναι μία διαδικασία πέρα και έξω από το Σύνταγμα της χώρας, διότι το νερό είναι ένα δημόσιο αγαθό που δεν μπορεί να είναι εμπορεύσιμο, με αυτή την έννοια έχει ιδιαίτερη αξία το πανό αυτό εδώ των φίλων της ανοιχτής πόλης, ένα σύνθημα και των εργαζομένων εδώ της ΕΥΔΑΠ ότι δεν μπορείς να πουλήσεις κάτι που δεν σου ανήκει».

Επιπλέον, στις 12 Δεκεμβρίου 2013 επτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσά τους οι Γιάννης Δραγασάκης, Γιώργος Σταθάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος με ερώτησή τους προς τους αρμόδιους υπουργούς μιλούσαν για «απαράδεκτη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ» και ζητούσαν την ακύρωση κάθε διαδικασίας «δεδομένου ότι είναι πασιφανώς βλαπτική για το δημόσιο συμφέρον, τη δημόσια υγεία και το δικαίωμα της πρόσβασης σε ένα από τα ζωτικότερα αγαθά για τον άνθρωπο».

Δείτε την ομιλία του νυν πρωθυπουργού σε εργαζομένους της ΕΥΔΑΠ στις 6/05/2014




Δείτε το βίντεο με τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έλεγε ότι «μόνο πάνω από το πτώμα του θα περνούσε η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ»



ΠΗΓΗ

ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου