Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Σταϊκούρας: Στοιχεία προβληματισμού τα οικονομικά αποτελέσματα Σεπτεμβρίου

Σταϊκούρας: Στοιχεία προβληματισμού τα οικονομικά αποτελέσματα Σεπτεμβρίου


Στα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τον μήνα Σεπτέμβριο αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο συντονιστής οικονομικών υποθέσεων της ΝΔ μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή.

«Θεωρώ πως αν δει κανένας τα συνολικά στοιχεία και την εικόνα της πραγματικής οικονομίας, μάλλον στοιχεία προβληματισμού και ανησυχίας είναι πάρα πανηγυρισμών», είπε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Σταϊκούρας απαντώντας στο ερώτημα αν έχει δίκιο να πανηγυρίζει η κυβέρνηση με τα οικονομικά αποτελέσματα του Σεπτεμβρίου.

Και πρόσθεσε ο βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ: «Πρώτα απ’ όλα πράγματι η κυβέρνηση εμφανίζει μία υπέρβαση των εσόδων τον μήνα Σεπτέμβριο. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες ότι ένα κομμάτι της αύξησης εσόδων στο παρελθόν οφείλεται στο μεγαλύτερο, υψηλότερο, μέρισμα που έδωσε η Τράπεζα της Ελλάδος στον κρατικό προϋπολογισμό, λόγω της εκτεταμένης χρήσης του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας πέρυσι. Είναι σημαντικό ποσό, 350 εκατ. αλλά αφορά τους προηγούμενους μήνες. Ας επικεντρωθούμε στο στοιχείο πανηγυρισμού της κυβέρνησης.

Συνέχισε λέγοντας ο κ. Σταϊκούρας: «Ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι υπάρχει υπέρβαση εσόδων τον μήνα Σεπτέμβριο. Αυτό φαίνεται, βάση τα πρώτα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, περιμένουμε να δούμε την οριστική καταγραφή και την κατανομή των εσόδων, ότι οφείλεται στην εφάπαξ καταβολή του ΕΝΦΙΑ και όχι σε πέντε δόσεις. Θυμίζω ότι αντίστοιχο φαινόμενο είχαμε και πέρυσι, φέτος δε οι δόσεις καταβολής του ΕΝΦΙΑ είναι λιγότερες απ’ ότι πέρυσι, είναι πέντε και όχι έξι. Οπότε υπάρχει ενδεχόμενο τους επόμενους μήνες, αν αυτό ισχύει, όπως φαίνεται ότι ισχύει, να υπάρχει απώλεια εσόδων αφού κάποιοι πλήρωσαν μπροστά».



ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου