Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Ολοκληρώνονται τα προαπαιτούμενα, «ξεκλειδώνει» η δόση

Ολοκληρώνονται τα προαπαιτούμενα, «ξεκλειδώνει» η δόση


Να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση και να εκταμιευθεί η υποδόση των 2,8 δισ ευρώ επιδιώκει η κυβέρνηση, τηρώντας το σφιχτό χρονικό πλαίσιο κλείνοντας σήμερα πρακτικά τον κύκλο των πραπαιτουμένων για την ολοκλήρωση της α' αξιολόγησης. 

Συγκεκριμένα, με τροπολογία που κατέθεσε ο Πάνος Σκουρλέτης αυξάνεται το ύψος της εισφοράς των προμηθευτών για την ενίσχυση του λογαριασμού ΑΠΕ, με αποτέλεσμα να μειωθούν οι ανάγκες για αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ που πληρώνουν μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού οι καταναλωτές.

Η τροπολογία, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, που συζητείται αυτή την ώρα στην Ολομέλεια και αναμένεται να ψηφιστεί το βράδυ, έχει συγκεντρώσει σκληρή κριτική το τελευταίο διάστημα με την αντιπολίτευση να κάνει λόγο για έξτρα επιβάρυνση στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία είναι πλέον γνώριμη καθώς την Δευτέρα, το EuroWorking Group καλείται να αποφανθεί για την πρόοδο αναφορικά με τα τελευταία νομοθετήματα και τροπολογίες και αν δεν διαπιστώσουν εκκρεμότητες θα "ανάψει το πράσινο" φως ώστε οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης να εγκρίνουν την εκταμίευση των 2,8 δισ ευρώ.

Ο αγώνας δρόμου για το οικονομικό επιτελείο δεν τελειώνει καθώς ανοίγει ένας νέος κύκλος διαβουλεύσεων, ύστερα και από την δημοσιοποίηση της ετήσιας έκθεσης του ΔΝΤ που "εκτροχιάζει" τις φιλοδοξίες και τους στόχους τόσο του ΥΠΟΙΚ όσο και της Κομισιόν για τα πρωτογενή πλεονάσματα και το χρέος.

* Δείτε  την τροπολογία
tropologia_897489378.pdf

Κρίσιμες επαφές στην Ουάσινγκτον. Όλο το πρόγραμμα Τσακαλώτου - Χουλιαράκη

Για κρίσιμες συναντήσεις ετοιμάζονται ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης οι μεταβαίνουν σήμερα στην Ουάσινγκτον για την Ετήσια Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας (7-9 Οκτωβρίου 2016). 

Μόλις χθες το Ταμείο δημοσιοποίησε τις τελευταίες εκτιμήσεις για την παγκόσμια οικονομία, επιμέρους στοιχεία για για ΗΠΑ, Ε.Ε και χώρες ξεχωριστά κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου. Αναφορικά με την Ελλάδα, το ΔΝΤ έδειξε ξανά το αυστηρό του πρόσωπο εκτιμώντας πως οι προσδοκίες που έχουν τεθεί από ΥΠΟΙΚ και Κομισιόν είναι υπέρμετρα φιλόδοξες.


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου