Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Οι επιστήμονες προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο στο Τρίγωνο των Βερμούδων.

Οι επιστήμονες προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο στο Τρίγωνο των Βερμούδων.


Τα 500.000 τετραγωνικάχιλιόμετρα μεταξύΦλόριντα, Πουέρτο Ρίκοκαι Βερμούδων συνδέονται με τηνεξαφάνιση πλοίων καιαεροσκαφών,για τα οποία οι επιστήμονες ψάχνουν να βρουν μία εξήγηση.


Πρώτα βρέθηκαν εξαγωνικά σύννεφα, πολύ σπάνιος σχηματισμός με σύννεφα, στηΒόρεια θάλασσα κοντά στη Βρετανία.

Ο Δρ Steve Miller, δορυφορικός μετεωρολόγος, στο Colorado State University,είπε στο Science Channel «ό, τι στη γη»: «δεν βλέπετε χαρακτηριστικά τιςευθείες άκρες με σύννεφα. Τις περισσότερες φορές, τα σύννεφα είναι τυχαίαστην κατανομή τους.»

Με τη χρήση δορυφόρων- ραντάρ, για τη μέτρηση τι συμβαίνει κάτω από τασύννεφα, βρήκαν ότι η στάθμη της θάλασσας,δημιουργεί άνεμους που φθάνουν σχεδόν τα 100 μίλια την ώρα–αρκετά ισχυρά για ναδημιουργήσουν κύματα πάνω από 45 πόδια – σαν «βόμβες αέρα» που θαέρθουν να σκάσουν κάτω προς τον ωκεανό.

Επίσης σημείωσαν ότι εμφανίζονται τα ίδια σύννεφα πάνω από την δυτικήάκρη του τριγώνου των Βερμούδων, με ακόμη μεγαλύτερο εύρος, που κυμαίνεται από 20 έως 55 μίλια. 

Ο μετεωρολόγος, Randy Cerveny, εξήγησεακριβώς πόσο ισχυρός μπορεί να είναι ο αέρας που έρχεται από τα σύννεφα.Είπε: «αυτοί οι τύποι εξάγωνα, πάνω από τον ωκεανό, είναι στην ουσία βόμβες-αέρα.

Οι εκρήξεις του αέρα κατεβαίνουν στο κατώτερο σημείο από το σύννεφο,στη συνέχεια χτυπούν τον ωκεανό,και στη συνέχειαδημιουργούν κύματα, που μερικές φορές μπορεί να είναι τεράστια σεμέγεθος.» 

Ο αέρας εξαπλώνεται με ταχύτητα 170 μίλια ανά ώρα-και μπορεί να κτυπήσει τα πλοία και τα αεροπλάνα.

Η μεγαλύτερη καταγεγραμμένη απώλεια ήταν το 1945 όταν πέντε αεροπλάνα του Πολεμικού



Ναυτικού, Avenger, τορπιλοπλάνα πτήσης από το ΦορτΛόντερντεϊλ, τη Φλόριντα, το νησί Biminiεξανίστηκαν μετά από ραδιοφωνική κλήση από τους14 πιλότους, που οι πυξίδες τους σταμάτησαν να λειτουργούν.


Τρία αεροπλάνα διάσωσης, εξαφανίστηκαν επίσης.

http://www.express.co.uk/news/science/723457/Bermuda-triangle-mystery-microburst-uss-cyclops

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ EXPRESS : corfiatiko.blogspot.gr


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου