Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Η Βρετανία δείχνει τον δρόμο: Σχέδιο της κυβέρνησης για να «μην παίρνουν οι μετανάστες τις δουλειές Βρετανών»

Η Βρετανία δείχνει τον δρόμο: Σχέδιο της κυβέρνησης για να «μην παίρνουν οι μετανάστες τις δουλειές Βρετανών»


Μετά το Brexit ο Bρετανός υπ. Yγείας θέλει να «πάρουν πόδι» σχεδόν όλοι οι ξένοι γιατροί

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνει πιο δύσκολη η πρόσληψη πολιτών τρίτων χωρών σε επιχειρήσεις – Στόχος οι εργοδότες να προσλαμβάνουν ντόπιους

Μετά τις δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Υγείας, Τζέρεμι Χαντ, σχετικά με την αντικατάσταση ξένων γιατρών από Βρετανούς, έρχονται να προστεθούν και οι τοποθετήσεις της υπουργού Εσωτερικών της χώρας, Άμπερ Ραντ, η οποία κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος σχετικά με την απασχόληση αλλοδαπών.

Όπως είπε η Ραντ, η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει πιο δύσκολη την πρόσληψη πολιτών τρίτων χωρών σε επιχειρήσεις, σε μία προσπάθεια να ελεγχθεί η μεταναστευτική ροή στη χώρα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, η Ραντ μιλώντας σε συνέδριο των Συντηρητικών, τόνισε πως επιθυμεί να προσελκύσει «τους πιο λαμπρούς και τους καλύτερους» στη χώρα, προσθέτοντας πως στόχος είναι να έχουν κίνητρο οι εργοδότες ώστε να προσλάβουν ντόπιους.

«Μόνο μειώνοντας τον αριθμό σε βιώσιμο επίπεδο μπορούμε να αντιστραφεί το κλίμα που επικρατεί στους πολίτες ώστε η μετανάστευση να γίνει και πάλι κάτι που μπορούμε όλοι να καλωσορίσουμε», πρόσθεσε η υπουργός.

Στη συνέχεια η Ραντ εξήγησε πως σύντομα «θα αρχίσουμε τις επαφές για τα επόμενα βήματα που χρειάζονται για να ελεγχθεί η μετανάστευση», διευκρινίζοντας ότι θα εξεταστεί η κατάσταση σε επιχειρήσεις και σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, ώστε να καταλήξουν οι αρμόδιες αρχές αν πρέπει να γίνουν πιο αυστηρά τα τεστ των εταιριών για τους υποψηφίους που έρχονται από το εξωτερικό.

Όπως τόνισε, τα τεστ αυτά θα διασφαλίσουν ότι όσοι μεταβαίνουν στη Βρετανία θα μπορούν να καλύψουν τα κενά στην αγορά και «όχι ότι θα πάρουν τις δουλειές τις οποίες μπορούν να κάνουν οι Βρετανοί».


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου