Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» στο Ντόβερ

Το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» στο Ντόβερ


Το αεροπλανοφόρο του ρωσικού στόλου περνάει στην Βόρεια Θάλασσα (North Sea) σύμφωνα με ανακοίνωση του Βρετανικού Υπουργείου Άμυνας.

Ο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» (Admiral Kuznetsov – Адмирал Кузнецов) εκτελεί ασκήσεις στα ανοικτά των Νήσων Shetland, καθώς προετοιμάζεται να κατευθυνθεί προς τη Συρία. Οι Ρώσοι πιλότοι χρειάζονται πρόσθετη εκπαίδευση σε ένα αεροπλανοφόρο, ενώ είναι σε αποστολή στη θάλασσα

Ο οκταμελής στολίσκος, με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο, παρακολουθείται στενά από το HMS Richmond και πολλά πλοία του ΝΑΤΟ. Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν δώσει το όνομα «Επιχείρηση Θαλάσσια Γροθιά» (Operation Sea Fist) στην αποστολή της Ρωσίας.
Ένας εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου άμυνας είπε: «Είναι αρκετά σαφές ότι έχουν θέσει στόχο τους να περάσουν απο τα στενά του Ντόβερ».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει ήδη προσπαθήσει να μειώσει τις προσπάθειες του Βασιλικού Ναυτικού στην επιτήρηση του στόλο του, ανακαλώντας δύο κορβέτες από τη Μεσόγειο και αναγκάζοντας το HMS Dragon να κατευθυνθεί νότια του Πόρτσμουθ.

Πηγές αναφέρουν οτι υπάρχει επίσης ένα ολλανδικό υποβρύχιο στα νότια της Μάγχης.



Οι Ρώσοι διεξάγουν επιχειρήσεις με τα ελικόπτερα Kamov KA-27 τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις.



Σύμφωνα με την Daily Mail μια νορβηγική φρεγάτα παρακολουθεί τον ρωσικό στόλο, η οποια βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση από ένα P-3 Orion .

Δύο ακόμη βρετανικά πολεμικά αναπτύχθηκαν σήμερα την ανατολική ακτή για να αναχαιτίσουν το ρωσικό στόλο μετά απο δηλώσεις του Κρεμλίνου οτι «θέτει υπο τον έλεγχο του» τη Μεσόγειο.

Το αντιτορπιλικό HMS Duncan – το πιο προηγμένο αντιτορπιλικό αεράμυνας του κόσμου – έπλευσε από την Πόρτσμουθ χθες το βράδυ για να συμμετέχει με την φρεγάτα HMS Ρίτσμοντ, στην παρακολούθησει του Kuznetsov και των οκτώ πλοίων. Θα παραμείνει ως συνοδευτικό, καθ’ολη την διάρκεια της παραμονής των Ρώσων σε περιοχή εθνικού συμφέροντος του Ηνωμένου Βασιλείου.



Το KNM Fritdjtof Νansen του νορβηγικού ναυτικού αποτελεί μέρος της απάντησης του ΝΑΤΟ για την παρακολούθηση του ρωσικού στόλου.







Τα KA-27s πέταξαν πολύ κοντά στα πλοία του ΝΑΤΟ που παρακολουθούν των ρωσικό στόλου καθώς πλησίαζε την ακτή της Σκωτίας.





Ο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» είναι μέρος ενός στολίσκου οκτώ πολεμικών πλοίων επιφανείας που συνοδεύονται από ρωσικά υποβρύχια.



Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει δώσει στη δημοσιότητα πλάνα μαχητικών αεροσκαφών κατα την διάρκεια εκπαίδευσης στο αεροπλανοφόρο.



Ένας ναυτικός του Βασιλικού Ναυτικού στο HMS Richmond παρακολουθεί το ρωσικό αεροπλανοφόρο κατα την διάρκεια εκπαιδευτικών ασκήσεων στα ανοικτά των ακτών των Νήσων Shetland



Στην φωτογραφία το ρωσικό αεροπλανοφόρο, με την φρεγάτα HMS Richmond να παρακολουθεί

Σε μια ένδειξη κλιμάκωσης των σχέσεων με τη Ρωσία, ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Michael Fallon προειδοποίησε σήμερα τη Μόσχα: «Όταν αυτά τα πλοία μπουν κοντά στα νερά μας θα παρακολουθούμε το κάθε βήμα τους. Θα παρακολουθούμε ως μέρος της ακλόνητης δέσμευσή μας για να κρατήσουμε τη Βρετανία ασφαλή».

Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης, το αεροπλανοφόρο και ο στόλος του θα κατευθυνθεί στο Moray Firth, για ανεφοδιάσμο πριν συνεχίσει προς τη Μεσόγειο.
Ναυτικές δυνάμεις από τη Νορβηγία, τη Σουηδία, τη Φινλανδία και την Ολλανδία είναι σε κατάσταση αναμονής.

Αεροσκάφη του ΝΑΤΟ περιπολουν την περιοχή.

Το «Αντμιράλ Κουζνετσόφ», η βάση του οποίου βρίσκεται στο Μουρμάνσκ, στη Θάλασσα Μπάρεντς, είναι το μοναδικό ρωσικό αεροπλανοφόρο. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ INFOGRAPHIC
Το αεροπλανοφόρο του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, κατευθύνεται προς τη Συρία για να ενισχύσει την εκεί ρωσική στρατιωτική παρουσία, ανακοίνωσε την προηγούμενη βδομάδα ο ρωσικός στόλος. Περί τους 4.300 ρώσοι στρατιωτικοί βρίσκονται στη Συρία, όπου η Ρωσία συνεχίζει να ενισχύει τη στρατιωτική της παρουσία, παρά την ανακοίνωση τον Μάρτιο από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν μίας μερικής αποχώρησης της ρωσικής δύναμης.

Πηγη: Daily Mail

Απόδοση: OnAlert


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου