Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Σε ετοιμότητα τέθηκε το σύστημα αεράμυνας της Μόσχας – Αντιαεροπορικά συστήματα S-400 και Pantsir S-1 «χτενίζουν» τον ουρανό

Σε ετοιμότητα τέθηκε το σύστημα αεράμυνας της Μόσχας – Αντιαεροπορικά συστήματα S-400 και Pantsir S-1 «χτενίζουν» τον ουρανό 


Ρώσος ανώτατος αξιωματικός τόνιζε πριν λίγες ημέρες: «Βρισκόμαστε λίγο πριν την κρίση της Κούβας». Φαίνεται ότι κάτι τέτοιο ισχύει καθώς μετά από ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΑΜ , ολόκληρο το σύστημα αεράμυνας της ρωσικής πρωτεύουσας τέθηκε σε ύψιστο συναγερμό αργά το απόγευμα.

Κάτι τέτοιο σε αυτόν τον βαθμό είχε να γίνει από την εποχή της κρίσης στην Κούβα το 1962.

Αυτό που προβληματίζει το ΝΑΤΟ είναι η εγγύτητα της άσκησης στην ίδια την πρωτεύουσα της Ρωσίας και η ξαφνική διαταγή εκτέλεσης της.

Ραντάρ και συστοιχίες πυραύλων «χτένιζαν» στην κυριολεξία τον μοσχοβίτικο ουρανό για την επισήμανση του «εχθρού». Συστοιχίες πυραύλων S-400 και Pantsir S-1 και εκατοντάδες προσωπικού ήταν στον ¨αέρα» .



Με την χρήση πραγματικών πυρών καταστράφηκαν περισσότεροι από 30 συμβατικοί στόχοι στον αέρα, ανακοίνωσε η στρατιωτική διοίκηση πρωτευούσης .

Ως γνωστόν την ασφάλεια της Μόσχας έχουν αναλάβει δυνάμεις της αεράμυνας της 1ης Στρατιάς και των πυραυλικών δυνάμεων VKS.

Τονίζεται ότι κύριος σκοπός των άκρως αιφνιδιαστικών και πρωτόγνωρων ασκήσεων είναι η προστασία της Μόσχας και της κεντρική βιομηχανικής περιοχής της χώρας, όπου υπάρχουν τα πολεμικά εργοστάσια που παράγουν όλα τα σύγχρονα συστήματα, από επιθέσεις από τον αέρα και το διάστημα, αναφέρει ο ρωσικός τύπος .

Άσκηση τόσο κοντά στην ρωσική πρωτεύουσα είχε να υλοποιηθεί πάρα πολλά χρόνια και το γεγονός αυτό από μόνο του καταδεικνύει ότι οι σχέσεις ΗΠΑ και Ρωσίας βαδίζουν εδώ και κάποιο διάστημα τουλάχιστον σε «τεντωμένο σκοινί» για να μην πούμε και χειρότερα.






pentapostagma


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου