Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Σαρώνουν τα μετάλλια οι Έλληνες αθλητές στους Παραολυμπιακούς του Ρίο. 3πλο άρθρο

Σαρώνουν τα μετάλλια οι Έλληνες αθλητές στους Παραολυμπιακούς του Ρίο


Ένα ασημένιο και δύο χάλκινα προστέθηκαν στην ελληνική συλλογή που απαριθμεί μέχρι στιγμής οκτώ μετάλλια και συνεχίζει με τη στήριξη του ΟΠΑΠ

«Ασημένιος» ο Τριανταφύλλου στην σπάθη- «Χάλκινοι» η Κοροκίδα στη σφαίρα και οι Πολυχρονίδης, Πανανός και Ντέντα στο μπότσια

Σαρώνουν τα μετάλλια οι Έλληνες αθλητές στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Με τις εντυπωσιακές επιδόσεις τους έχουν ανέβει ήδη οκτώ φορές στο βάθρο και, με τη στήριξη του ΟΠΑΠ, μεγάλου χορηγού της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, υπόσχονται ακόμη περισσότερες διακρίσεις.

Στην ελληνική συλλογή προστέθηκαν χθες ακόμη τρία μετάλλια. Ένα ασημένιο στην σπάθη από τον Πάνο Τριανταφύλλου και δύο χάλκινα στη σφαίρα, από τη Δήμητρα Κοροκίδα, και στο μπότσια από τους Γρηγόρη Πολυχρονίδη, Νίκο Πανανό και Άννα Ντέντα.

«Ασημένιος» ο Τριανταφύλλου στην σπάθη

Ο Πάνος Τριανταφύλλου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη σπάθη κατηγορίας Β'. Ο Έλληνας αθλητής ήρθε 15-7 στον τελικό με τον Ουκρανό Ντάτσκο και βρέθηκε στην δεύτερη θέση. Ο Τριανταφύλλου στα προκριματικά σημείωσε τέσσερις νίκες. Νίκησε κατά σειρά 5-3 τον Πολωνό Κάστρο, 5-1 τον Καναδό Μέινβιλ, 5-4 τον Γερμανό Τσεμά και 5-1 τον Κινέζο Φενγκ. Στα προημιτελικά ξεπέρασε εύκολα τα εμπόδια του Καναδού Μέινβιλ με 15-6, ενώ στα ημιτελικά καρδιοχτύπησε απέναντι στον Πολωνό Πλούτα τον οποίο όμως τον νίκησε με 15-14.

Στο πόντιουμ των νικητών και πάλι το μπότσια με τα ζευγάρια BC3

Νωρίτερα, η ομάδα ζευγαριών BC3 του μπότσια ανέβαινε για 2η συνεχή διοργάνωση στο πόντιουμ των νικητών. Οι Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Νίκος Πανανός και Άννα Ντέντα, στον «μικρό» τελικό του αγωνίσματος νίκησαν 8-1 την Σινγκαπούρη και πανηγύρισαν την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου. Αυτό είναι το δεύτερο σερί μετάλλιο για τα ζευγάρια BC3 σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, αφού το 2012 οι Πολυχρονίδης, Πανανός και Μαρία Ελένη Κορδαλή είχαν βρεθεί στην κορυφή του αγωνίσματος. Τα σετ (πρώτη η ελληνική ομάδα): 3-0, 0-1, 2-0, 3-0.

«Χάλκινη» η Κοροκίδα στη σφαίρα

Στο βάθρο των παραολυμπιανικών ανέβηκε και η Δήμητρα Κοροκίδα. Η Ελληνίδα αθλήτρια, σχεδόν 10 μήνες μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα, με καλύτερη βολή στα 4 μέτρα 28 εκατοστά, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη σφαίρα κατηγορίας F53 των 15ων Παραολυμπιακών Αγώνων Ρίο 2016. Οι βολές της Κοροκίδα ήταν 4.17, 4.27, 4.28, 3.83, 4.10 και 4.22 μέτρα.

Τα πρώτα πέντε μετάλλια για την Ελλάδα

Οι επιτυχίες της ελληνικής αποστολής ήρθαν με το «καλημέρα» στους Παραολυμπιακούς του Ρίο. Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη σφαιροβολία της κατηγορίας F32, καταρρίπτοντας τρεις φορές το παγκόσμιο ρεκόρ, ενώ ο Δημήτρης Ζησίδης ήταν «χάλκινος» στην ίδια κατηγορία.

 Ο Δημήτρης Σενικίδης στη σφαιροβολία F20 πήρε το ασημένιο μετάλλιο. Το δεύτερο χρυσό για την Ελλάδα ήρθε από το Μανώλη Στεφανουδάκη, ο οποίος διακρίθηκε στον ακοντισμό της κατηγορίας F53/54. Επίσης, ο Δημήτρης Μπακοχρήστος, αν και προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό, πήρε το χάλκινο μετάλλιο στην άρση βαρών στον τελικό των 54 κιλών.






Μετάλλιο και στην κολύμβηση



Η ώρα της κολύμβησης για την ελληνική αποστολή στους Παραολυμπιακούς με τον Δήμο Μιχαλεντζάκη να διεκδικεί το πρώτο μετάλλιο του αθλήματος για την Ελλάδα στο Ρίο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, αγωνίζεται σήμερα στον προκριματικό των 100μ. πεταλούδα S9 στις 15:30, έχοντας τη δεύτερη καλύτερη επίδοση από όλους του συμμετέχοντες. Με 1:00.16 είναι ο πιο γρήγορος της πρώτης προκριματικής σειράς, με τον κάτοχο του Παραολυμπιοκού ρεκόρ, Ούγγρος Τάμας Σορς να είναι ο μόνος που μπορεί να του πάρει την πρωτιά στα προκριματικά, καθώς έχει πάει στο Ρίο με 1:00.78. Ο ταχύτερος από όλους είναι ο Ιταλός, κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ, Φεντερίκο Μορλάτσι ο οποίος έχει 58.91, ενώ στη δεύτερη σειρά, υπάρχει και ο Κροάτης Κρίστιαν Βίνσετιτς με 1:00.74. Λογικά αυτοί οι τέσσερις θα διεκδικήσουν τα τρία μετάλλια στον τελικό.

Από τις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές της ημέρας, ξεχωρίζουν οι προημιτελικοί στο ατομικό μπότσια. Στην κατηγορία BC3 ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης αντιμετωπίζει τη Γιούεν Κέι (Χονγκ Κονγκ) και ο Παναγιώτης Σουλάνης, τον Ολλανδό Ντάνιελ Πέρεζ. Και οι δύο αθλητές μας, στοχεύουν στην τετράδα.

Στην τοξοβολία, η Δωροθέα Ποιμενίδου διεκδικεί την πρόκριση στη δεκαεξάδα, κόντρα στη Γαλλίδα Μπριτζίτ Ντουμπός.

Σήμερα ξεκινά και το ομαδικό στην ξιφασκία σε αμαξίο, με την ελληνικό ομάδα των Ντούνη, Πυλαρινού και Τριανταφύλλου να αντιμετωπίζει για τον πρώτο όμιλο τη Γαλλία και τη Βραζιλία.

Στην ιστιοπλΐα θα διεξαχθούν τρεις ιστιοδρομίες και σήμερα με το ελληνικό πλήρωμα να ελπίζει σε αναρρίχιση στη βαθμολογία, ενώ στο στίβο υπάρχει η συμμετοχή του Μιχάλη Σεΐτη στον τελικό των 400μ. Τ43-44.

Το πρόγραμμα
Κολύμβηση
Ανδρες
15:30 100μ. πεταλούδα S9, προκριματικός – Δήμος Μιχαλεντζάκης
15:44 100μ. πρόσθιο SΒ6, προκριματικός – Παναγιώτης Χριστάκης
17:24 50μ. ύπτιο S2, προκριματικός – Αριστείδης Μακροδημήτρης, Γιώργος Καπελλάκης
00:34 200μ. ελεύθερο S3, τελικός – Γιάννης Κωστάκης
01:44 50μ. ύπτιο S1, τελικός – Χρήστος Ταμπαξής, Δημήτρης Καρυπίδης
02:00 50μ. ύπτιο S2, τελικός – Μαρία Καλπακίδου

Στίβος
Άνδρες
29:38 400μ. Τ43-44, τελικός – Μιχάλης Σεΐτης

Μπότσια
Μεικτό
16:00 BC3 ατομικό, προημιτελικός – Γρηγόρης Πολυχρονίδης
16:00 BC1 ατομικό, προημιτελικός – Παναγιώτης Σουλάνης

Τοξοβολία
Γυναίκες
18:00 φάση «32» – Δωροθέα Ποιμενιδου – Μπριτζίτ Ντουμπός (Γαλλία)

Ξιφασκία σε αμαξίδιο
Ομαδικό
16:00 ξίφος μονομαχίας ομαδικό – Ελλάδα-Γαλλία
17:30 Ξίφος μονομαχίας ομαδικό – Ελλάδα-Βραζιλία

Ιστιοπλοΐα
12:05 Sonar 7η-9η ιστιοδρομία – Χριστοφόρου, Νοτάρογλου, Αλεξάς


Στον τελικό με παγκόσμιο ρεκόρ ο Σεΐτης


Με άκρως εντυπωσιακό τρόπο πήρε την πρόκριση για τον τελικό των 400μ. των Παραολυμπιακών Αγώνων, στη μεικτή κατηγορία Τ43-44, ο Μιχάλης Σεΐτης, καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ.

Ο αθλητής του Γιώργου Παναγιωτόπουλου συμμετείχε στα προκριματικά, όπου αγωνίστηκαν από δύο κατηγορίες αθλητών. Ο Σεΐτης έκανε την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στην Τ44 με 49.81 καταρρίπτοντας το 49.87 που είχε κάνει ο Αμερικανός Ντέιβιντ Πρινς το 2013 στο Σαν Αντόνιο.
Με την επίδοση αυτή, ο Σεΐτης πέρασε στον τελικό ως έκτος. Εκεί δύσκολα θα διεκδικήσει μετάλλιο καθώς υπάρχουν τρεις Τ43 που έχουν κάτω από 48 δευτερόλεπτα. Παραμένει ωστόσο πολύ μεγάλο το επίτευγμα του Ελληνα πρωταθλητή.

Στην τρίτη ελληνική συμμετοχή της ημέρας στο στίβο (υπήρχε και αυτή του Σεν Τζον Φερνάντες), ο Χρήστος Κουτούλιας κατέλαβε την 13η θέση στον τελικό του μήκους κατηγορίας Τ47. Ο Έλληνας πρωταθλητής, είχε καλύτερο άλμα στα 6.43μ. στην δεύτερη προσπάθεια, ενώ στις άλλες δύο οι επιδόσεις του ήταν 6.33μ. και 6.29μ. Νικητής του αγώνα ο Αμερικανός Ρόντερικ Τάουνσεντ Τόμας με 7.41μ. τον ακολούθησε ο Κινέζος Χάο Γουάνγκ με 7.30μ. και τρίτος ο Γάλλος Αρνό Ασουμανί με 7.11μ.

Τέταρτος ο Ταϊγανίδης

Πολύ κοντά στο 11ο Παραολυμπιακό μετάλλιο της καριέρας του, όμως τον πρόδωσε το δεύτερο 50άρι. Ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, αν και γύρισε 1ος στα πρώτα 50 μέτρα σε 28.54, δεν μπόρεσε να διατηρήσει τον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο με αποτέλεσμα να κατακτήσει την 4η θέση στον τελικό των 100μ. ύπτιο κατηγορίας S12. Ο Ταϊγανίδης κάλυψε την απόσταση σε 1:01.21, ενώ ο Αμερικανός Τάκερ Ντάπρι που ήταν 3ος σε 1:01.04. Ο Ντάπρι ήταν και ο αθλητής που είχε γυρίσει 4ος στο πρώτο 50άρι σε 29.30. Η επίδοση του κολυμβητή της Μεγαλονήσου αποτελεί πάντως πανελλήνιο ρεκόρ, αφού το προηγούμενο δικό του (15 Ιουλίου 2015, Αγγλία) ήταν 1:01.57.
Όσον αφορά στον Γιάννη Κωστάκη, κατετάγη 7ος στον τελικό των 50μ. πρόσθιο SB2 με 1:07.48.

Προημιτελικό ο Σουλάνης

Μετά τον Γρηγόρη Πολυχρονίδη και ο Παναγιώτης Σουλάνης προκρίθηκε στην οκτάδα της κατηγορίας του στο μπότσια. Ο Έλληνας πρωταθλητής, με απολογισμό δύο νίκες σε τέσσερις αγώνες στο ατομικό του BC1, πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά όπου θ` αντιμετωπίσει σήμερα τον Ολλανδό Ντάνιελ Πέρεζ.


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου