Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Σεξουαλική κακοποίηση προσφυγόπουλων στα κέντρα φιλοξενίας

Σεξουαλική κακοποίηση προσφυγόπουλων στα κέντρα φιλοξενίας


Παιδιά ηλικίας έως 7 ετών έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης σε καταυλισμούς προσφύγων στην Ελλάδα, σύμφωνα με ρεπορτάζ τη βρετανικής εφημερίδας Observer. Παιδιά και γυναίκες εξομολογούνται ότι φοβούνται να βγουν από τις σκηνές τους τη νύχτα σύμφωνα με το ρερπορτάζ. Ανθρωπιστικές οργανώσεις και ΜΚΟ ισχυρίζονται ότι παιδιά που αναζήτησαν καταφύγιο στα φερόμενα ως ασφαλή κέντρα φιλοξενίας έχουν υποστεί σεξουαλική βία.

Ως παράδειγμα ο Observer φέρνει περιστατικό που φέρεται να σημειώθηκε στο πρώην εργοστάσιο της Softex όπου οι γυναίκες φοβούνται να πάνε ακόμη και στην τουαλέτα. Μάλιστα, εθελοντής κατήγγειλε ότι ένα επτάχρονο κορίτσι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από ομάδες της «μαφίας» στο κέντρο φιλοξενίας στην περιοχή των Διαβατών.

«Οι γονείς δεν πιστεύουν ακόμα τι συνέβη. Ένας άνδρας από τις αποκαλούμενες «ομάδες μαφίας» ζήτησε από την 7χρονη κόρη τους να έρθει στη σκηνή του για να παίξει παιχνίδια στο κινητό του. Στη συνέχεια έκλεισε την πόρτα της σκηνής. Το κορίτσι γύρισε με σημάδια στα χέρια και τον λαιμό της. Το κορίτσι περιέγραψε πώς κακοποιήθηκε σεξουαλικά. Αυτό τη σημάδεψε για όλη την υπόλοιπη ζωή της» τόνισε ο εθελοντής που δεν θέλησε να ονομαστεί.

Η εφημερίδα φιλοξενεί και δηλώσεις του εκρποώπου της κυβέρνησης στο Συντονιστικό όργανο για την προσφυγική κρίση Γιώργου Κυρίτση, ο οποίος δηλώνει πως «το κέντρο φιλοξενίας Softex είναι το κέντρο όπου παρατηρούνται τα περισσότερα κρούσματα μικροεγκληματικότητας, αλλά δεν έχει υπάρξει περιστατικό βιασμού που να έχει καταγγελθεί στο προσωπικό του κέντρου φιλοξενίας».

Από τα άτομα που φιλοξενούνται εκεί, το 60% είναι Σύροι, αό τους οποίους οι 170 υπολογίζεται πως είναι παιδιά.


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου