Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

"Το νερό στην πισίνα του Ρίο μας έκαψε το δέρμα"!

"Το νερό στην πισίνα του Ρίο μας έκαψε το δέρμα"!


Τρομερές καταγγελίες από πολίστες για τον τρόπο με τον οποίο οι διοργανωτές προσπάθησαν να διορθώσουν το χρώμα του νερού στο κολυμβητήριο.

Μετά τις εικόνες με το πράσινο νερό στο κολυμβητήριο του Ρίο, οι διοργανωτές έσπευσαν να δηλώσουν πως αιτία για το "πρασίνισμα" ήταν η αλλαγή στην αλκαλικότητα του νερού εξαιτίας των έντονων μεταβολών του καιρού και πως η υγεία των αθλητών δεν τίθεται σε κίνδυνο.

Παρ' όλα αυτά, στην προσπάθειά τους να επαναφέρουν το νερό στο κανονικό του χρώμα, φαίνεται πως το παράκαναν στη χλωρίνη με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν προβλήματα!

Αυτό υποστήριξαν οι πολίστες από τις ΗΠΑ με τον αρχηγό της ομάδας, Τόνι Αζεβέδο, να δηλώνει πως η υπερβολική ποσότητα χλωρίνης τους... έκαψε το δέρμα, ενώ δυσκολεύονταν να ανοίξουν τα μάτια τους!

Αναλυτικά, τα λεγόμενά του:

"Με δυσκολία μπορούσα να ανοίξω τα μάτια μου στο τελευταίο οκτάλεπτο! Μιλάμε για Ολυμπιακούς Αγώνες ωστόσο έριξαν τόση χλωρίνη στο νερό, που δεν μπορούσαμε να δούμε μπροστά μας! Είναι απαράδεκτα πράγματα. Κάηκε το δέρμα μας.

Το γελοίο του πράγματος δεν είναι το πράσινο χρώμα! Έχω αγωνιστεί και σε άλλες πισίνες με πράσινο χρώμα! Ποιος νοιάζεται για το πράσινο νερό; Θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε χρώμα. Αυτό που μετράει είναι η ασφάλεια και η υγεία μας".

Ένα ακόμα ψέμα που έκανε το γύρο του κόσμου: Η πράσινη πισίνα του Ρίο έχει το ίδιο χρώμα εγκατάλειψης της Αθήνας του 2004

Η φωτογραφία που συγκρίνει το ξαφνικό πράσινο χρώμα που απέκτησε η ολυμπιακή πισίνα του Ρίο στο κολυμβητήριο «Μαρία Λενκ» με την εγκαταλελειμμένη πισίνα της Αθήνας από τους Αγώνες του 2004 έκανε το γύρο του διαδικτύου, ή όπως είθισται να λέγεται αλλιώς, έγινε viral.



Η φωτογραφία αναρτήθηκε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης reddit και όπως υπογραμμίζει ο βρετανικός Independent είναι όλως διόλου παραπλανητική…



Τα νερά στην πισίνα του Ρίο Ντε Τζανέιρο πράγματι άλλαξαν χρώμα. Πρασίνισαν για άγνωστο ακόμα λόγο… Σήμερα η εν λόγω πισίνα του Ρίο έκλεισε, γεγονός που κάνει πολλούς αθλητές να ανησυχούν για την ποιότητα των υδάτων κι αν υπάρχει φόβος για την υγεία τους.

Η πισίνα στην Αθήνα που κατασκευάστηκε το 2004 χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα και τα νερά της είναι… μπλε. «Η πισίνα είναι ανοικτή στο κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή και το 2011 διενεργήθηκαν εκεί οι κολυμβητικοί αγώνες των Special Olympics», σημειώνει ο ιστότοπος. Αυτή η φωτογραφία είναι του 2012.



Φυσικά η πισίνα όνειδος από τα χρόνια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας είναι εκείνη που κάποτε απολάμβαναν οι αθλητές στο ολυμπιακό χωριό.




ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου