Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

«ΠΟΡΤΑ» ΣΕ ΑΛΒΑΝΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ! Η Ελλάδα του απαγόρευσε την είσοδο γιατί είναι ανεπιθύμητος!

«ΠΟΡΤΑ» ΣΕ ΑΛΒΑΝΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ! Η Ελλάδα του απαγόρευσε την είσοδο γιατί είναι ανεπιθύμητος!


Έναν από τους πιο ακραίους εθνικιστές, που δραστηριοποιούνται τον τελευταίο χρόνο στην Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο και άλλες Βαλκανικές χώρες, αναχαίτισε η Ελληνική Αστυνομία στην Κακαβιά.

Πρόκειται για τον Ταχίρ Βέλιου, πρόεδρο του ακραίου, εθνικιστικού κόμματος «Κίνημα για Ενωμένη Αλβανία» ο οποίος είχε προγραμματίσει να παρουσιάσει στα Γιάννινα το βιβλίο του «Πλατφόρμα για την Ένωση των Αλβανικών Εδαφών».

Ο ίδιος, μέσα από τα δημοσιευμένα κείμενά του, θεωρεί τα Γιάννινα όπως κι άλλα μέρη της Ηπείρου… Αλβανικό έδαφος και όπως διακηρύσσει θα αγωνιστεί για την απελευθέρωσή τους αλλά και για την επιστροφή των Τσάμηδων!!

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει από την Αλβανία προς τα Γιάννινα, ευχόταν «καλό ταξίδι και σε άλλους ακτιβιστές» που θα παραβρίσκονταν στην παρουσίαση του βιβλίου του.

Όταν ο Βέλιου, ο οποίος είναι Αλβανός από το Κοσσυφοπέδιο, έφτασε στην Κακαβιά δεν πέρασε απαρατήρητος από τις αστυνομικές αρχές.



Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Epiruspost για την παρουσία του όπως και για την επιθυμία του να ταξιδέψει στα Γιάννινα, ενημερώθηκε η Κρατική Ασφάλεια και η εντολή που δόθηκε από την Αθήνα, ήταν να μην του επιτραπεί η είσοδος.

Ο Βέλιου κρίθηκε πρόσωπο ανεπιθύμητο στην χώρα, σφραγίστηκε το διαβατήριό του και υποχρεώθηκε να επιστρέψει στην Αλβανία.

Ο ίδιος βέβαια, σε ένα ακόμη εθνικιστικό παραλήρημα, ισχυρίζεται ότι η στάση της Ελλάδας, με την απαγόρευση της εισόδου του στην χώρα, δεν συμβάλλει στην ειρήνη της «Ιλλυρικής» χερσονήσου, υποστηρίζει ότι παραβιάστηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα και ζητά την προστασία του από την διεθνή κοινότητα!!!!

Η δραστηριότητα που αναπτύσσει ο ίδιος τους τελευταίους μήνες είναι έντονη στην Αλβανία και το Κόσσοβο ενώ φαίνεται ότι διατηρεί στενές σχέσεις με το ακραίο κόμμα των τσάμηδων αλλά κι άλλες οργανώσεις.

ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου