Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Φινλανδία: Ετοιμη να χορηγήσει 560 ευρώ ως βασικό εισόδημα

Φινλανδία: Ετοιμη να χορηγήσει 560 ευρώ ως βασικό εισόδημα


Τη χορήγηση ενός βασικού εισοδήματος το οποίο θα αγγίζει τα 560 ευρώ και θα είναι αφορολόγητα ετοιμάζεται να δώσει πειραματικά η Φινλανδία στους πολίτες της.

Σύμφωνα με τον Independent το σχέδιο το οποίο αναμένεται να τεθεί πειραματικά σε εφαρμογή από το 2017 έχει στόχο από τη μια να προστατεύσει τα δημόσια οικονομικά και από την άλλη ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι να καταφέρουν να μπουν στην αγορά εργασίας.

Υπεύθυνο για τη διεξαγωγή το πειράματος θα είναι το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Φινλανδίας -γνωστό ως Kela- και αρχικά θα αφορά 2.000 άτομα τα οποία όμως θα έχουν κριθεί ότι χρίζουν κοινωνικής πρόνοιας. Η ομάδα των 2.000 ατόμων που θα λάβουν αρχικά το επίδομα δεν θα πρέπει να είναι συνταξιούχοι ή φοιτητές, ενώ το επίπεδο του χαμηλότερου βασικού εισοδήματος που θα δοκιμαστεί θα αντιστοιχεί με το επίπεδο της επιδότησης για την αγορά εργασίας και τη βασική ημερήσια αποζημίωση.

«Ο στόχος της νομοθετικής πρότασης είναι να πραγματοποιήσει ένα βασικό πείραμα προκειμένου να εκτιμηθεί κατά πόσο το βασικό εισόδημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μεταρρύθμιση της κοινωνικής ασφάλισης καθώς επίσης και τη μείωση τις παγίδες των κινήτρων που έχουν να κάνουν με την εργασία», ανέφερε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων.



ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου