Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Ο καιρός το Σάββατο 13/8/2016

Ο καιρός το Σάββατο 13/8/2016


Οι τοπικά θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού το επόμενο διήμερο. Τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες προβλέπονται για το Σάββατο σε Θεσσαλία, κεντρική Στερεά, Πελοπόννησο, Σποράδες, Κρήτη και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ορεινά. Από την Κυριακή όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε επίπεδα χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή. Τέλος, οι βοριάδες στα πελάγη θα φτάνουν σε ένταση τα 6 με 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά το Σάββατο:

Στη Θράκη και στη Μακεδονία πρόσκαιρη συννεφιά με σποραδικές βροχές, ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία από 12 έως 30 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη πιθανότητα για πρόσκαιρη βροχή τις πρωινές ώρες και βελτίωση στη συνέχεια, βορειοδυτικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και το θερμόμετρο από 20 έως 29 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας και πιθανές μπόρες στα ορεινά. Βόρειοι άνεμοι 4 με 6 μποφόρ στο Ιόνιο και θερμοκρασία από 14 έως 31 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο πρόσκαιρη συννεφιά το μεσημέρι με τοπικές βροχές ή καταιγίδες και ο υδράργυρος από 15 έως 31 βαθμούς.

Στα Κύθηρα πολύ ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές στην Κρήτη κυρίως στα ορεινά και βόρειοι άνεμοι 6 με 8 μποφόρ. Το θερμόμετρο από 21 έως 30 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου παροδικές νεφώσεις με πιθανή βροχή το πρωί στα βόρεια. Οι άνεμοι βόρειοι 6 με 8 μποφόρ και θερμοκρασία έως 32 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα ήλιος με τοπικές νεφώσεις και βροχή ή καταιγίδα αρχικά στη Θεσσαλία και αργότερα στην κεντρική Στερεά. Η θερμοκρασία από 17 έως 31 βαθμούς.

Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός με τοπική συννεφιά το απόγευμα και πιθανή βροχή στα βόρεια. Βόρειοι άνεμοι 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου