Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Προεργασία για νέο «κανόνι» - 238 εργαζόμενοι απλήρωτοι και «στον αέρα»

Προεργασία για νέο «κανόνι» - 238 εργαζόμενοι απλήρωτοι και «στον αέρα»


16/7/2016

Μία ακόμη εταιρεία υπηρεσιών ασφάλειας και φύλαξης ετοιμάζεται να βαρέσει «κανόνι», καθώς υπέβαλε αίτηση πτώχευσης, η εκδίκαση της οποίας αναβλήθηκε χθες. Πρόκειται για τη Mondial Pol που απασχολεί 238 εργαζόμενους, στους οποίους χρωστά δεδουλευμένα 4-6 μηνών, ενώ εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις για τα ασφαλιστικά και άλλα μέτρα στα οποία έχουν προσφύγει οι εργαζόμενοι.

Με περίπου τρεις δεκαετίες στο ενεργητικό της, η εταιρεία, που παρέχει υπηρεσίες φύλαξης τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, ακόμη και στο υπουργείο Εργασίας, πριν από 6-7 χρόνια αριθμούσε σχεδόν 700 εργαζόμενους που έχουν προβεί σε κάθε μορφής διεκδίκηση εδώ και περίπου ένα χρόνο, οπότε αυτοί που παρέμειναν άρχισαν να αμείβονται με ποσά έναντι του μισθού τους.

Οι εργαζόμενοι που μίλησαν στην «Εφ.Συν.» και τα στοιχεία τους είναι στη διάθεση της εφημερίδας εκφράζουν την ανησυχία τους ότι η εταιρεία υπέβαλε την αίτηση πτώχευσης για να προβεί σε παύση πληρωμών και να κλείσει αφήνοντας απλήρωτες τις οφειλές της σε Δημόσιο, Εφορία, ΙΚΑ και εργαζομένους, ώστε να ανοίξει εκ νέου, με άλλη ονομασία, χωρίς χρέη.

Ανησυχία των εργαζομένων που ενίσχυσε το γεγονός ότι στην ίδια διεύθυνση, με το ίδιο μάλιστα τηλέφωνο, λειτουργεί μία ακόμη εταιρεία γενικών υπηρεσιών από συγγενή του ιδιοκτήτη, με την ονομασία Mondial Protectas, ενώ, όπως αναφέρεται σε καταγγελία εργαζομένων στο υπουργείο Εργασίας, «...έχουμε και τους υπαλλήλους φύλαξης (security) που φυλάνε το κτίριο της Σταδίου απλήρωτους από τον Δεκέμβρη του 2015 από την εργολαβική εταιρεία Mondial Protectas.

H συγκεκριμένη εταιρεία σχετίζεται με τη Mondial Pol, η οποία είχε σύμβαση με το υπουργείο. Η Mondial Pol έχει χρέη παντού, σταμάτησε να πληρώνει και τους εργαζόμενους. Το υπουργείο συμβλήθηκε… για καλύτερα με την «καθαρή» Mondial Protectas, παρατείνοντας τη σύμβαση στις αρχές του 2016, και τώρα η σύμβαση παρατείνεται σχεδόν ανά εβδομάδα.

Κατασχέσεις

Επιπλέον τις προηγούμενες μέρες η εταιρεία κάλεσε το σύνολο των εργαζομένων στην Αθήνα να υπογράψουν τι τους οφείλει σε δεδουλευμένα και είδαν στον χώρο αναμονής «εργασίες, πεταμένες στολές, καινούργιους υπαλλήλους και μηχανήματα που τα έβαζαν στη θέση τους, σαν να στήνεται από την αρχή άλλη εταιρεία», μας περιγράφει εργαζόμενος που βρέθηκε την Κυριακή στα κεντρικά γραφεία.

«Η εταιρεία που δουλεύουμε τώρα δεν μπορεί να εισπράξει χρήματα λόγω οφειλών, καθώς της τα κατάσχουν, και τον περασμένο μήνα κάποιους από μας που δουλεύουμε στα Ολυμπιακά Ακίνητα μας πλήρωσαν απευθείας από αυτά, χωρίς τη μεσολάβηση της εταιρείας», μας λέει άλλος εργαζόμενος.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της εταιρείας, κ. Μπινογιάννης, όταν ρωτήθηκε για τα προβλήματα της επιχείρησης και το τι συμβαίνει μας απάντησε: «Δεν γνωρίζω κάτι σχετικά και δεν μπορώ να σας απαντήσω».

Πηγή: efsyn.gr


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου