Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

ΠΑΣ να μας τρελάνεις!

ΠΑΣ να μας τρελάνεις!


Στην παρθενική συμμετοχή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε "πάρτι" στους... καυτούς "Ζωσιμάδες"! 

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη διέλυσε με 3-0 τη σαφώς πιο έτοιμη Οντ Γκρένλαντ, της οποίας το πρωτάθλημα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και είναι μια ανάσα από την πρόκριση στον γ' προκριματικό γύρο του Europa League. 

Μιχαήλ (7') και Ακόστα (31',68') οι σκόρερ του ΠΑΣ, εξαιρετική τακτική από τον τεχνικό της ομάδας, την επόμενη Πέμπτη η ρεβάνς στη Νορβηγία. 

Η βραδιά της 14ης Ιουλίου του 2016 θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό όλων στα Γιάννενα. 

Ο κόσμος της πόλης έζησε με τον δικό του τρόπο την πρώτη παρουσία της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και το... καμάρι τους φρόντισε να τους αποζημιώσει με με μια ιστορική και ευρεία νίκη. 

Πλέον, η ομάδα του Γιάννη Πετράκη καλείται να υπερασπιστεί το εμφατικό 3-0 στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στη Νορβηγία προκειμένου να "σφραγίσει" το εισιτήριο για τον γ' γύρο των προκριματικών του Europa League και... έχει ο Θεός!

Το άγχος του πρωτάρη ήταν έκδηλο στις κινήσεις των ποδοσφαιριστών της ελληνικής ομάδας στα πρώτα λεπτά του αγώνα για τον β' προκριματικό γύρο. Άγχος, το οποίο όμως γρήγορα ξεπεράστηκε και "διαλύθηκε" με τον ιδανικότερο τρόπο, με γκολ! Μόλις στο 7ο λεπτό ο Ακόστα εκτέλεσε κόρνερ και ο αρχηγός Αλέξιος Μιχαήλ με πλασέ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα και έβαλε... φωτιά στους "Ζωσιμάδες".

Η τακτική του Πετράκη να αφήσει τη μπάλα στους Νορβηγούς απέδωσε σε μέγιστο βαθμό καθώς οι παίκτες της Οντ αναλώθηκαν σε ενέργειες οι οποίες προσέκρουαν στην εξαιρετικά στημένη άμυνα των γηπεδούχων. 

Στο 20' ο "κέρβερος" Πασχαλάκης μπλόκαρε το σουτ από τον Νίλσεν και με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Κοζορώνης με απευθείας εκτέλεση φάουλ δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Ράσμπαχ.

Ένα λεπτό αργότερα ο ΠΑΣ "χτύπησε" από τα άκρα για να πετύχει δεύτερο γκολ και θέσει γερά θεμέλια πρόκρισης. Ο Καρανίκας σέντραρε ιδανικά από τα δεξιά και ο Ακόστα με κοντινή προβολή δεν δυσκολεύτηκε να "γράψει" το 2-0. 

Οι Νορβηγοί έμοιαζαν να τα έχουν χαμένα αλλά και εγκλωβισμένοι στο άψογο κοουτσάρισμα του Πετράκη. Στο 34' απείλησαν με την κεφαλιά του Ακαμπουέζε στο δεύτερο δοκάρι όμως και πάλι ο Πασχαλάκης ήταν στη σωστή θέση για να αποκρούσει.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το ποσοστό της κατοχής της μπάλας να ξεπερνάει το 70% για την Οντ όμως, το σκορ έδειχνε 2-0 υπέρ του ΠΑΣ. 

Η εικόνα του ματς δεν διαφοροποιήθηκε πολύ στο δεύτερο μέρος. 

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία όμως, από φάσεις τίποτα. Στον αντίποδα, οι Γιαννιώτες παρέμεναν επικίνδυνοι κυρίως στην κόντρα από τις πτέρυγες και στο 59' "άγγιξαν" το 3-0 όταν το δυνατό σουτ από τον Γιάκο κατέληξε λίγο πάνω από το δοκάρι.

Για να φτάσουμε στη φάση των 68ου λεπτού όταν ο Φερφελής έκανε εξαιρετική ατομική προσπάθεια, νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Ράσμπαχ όμως, ο Ακόστα πήρε το "ριμπάουντ" και από κοντά σκόραρε για δεύτερη φορά στο ματς διαμορφώνοντας το 3-0! 

Οι Νορβηγοί παρέδωσαν τα όπλα και οι κινήσεις του Πετράκη από τον πάγκο τους "κλείδωσαν" ακόμα περισσότερο. 

Αν ήταν πιο ψύχραιμοι στην τελική προσπάθεια οι Γιαννιώτες θα μπορούσαν να πετύχουν κι άλλο γκολ πριν από το φινάλε του ματς ωστόσο, το πολύτιμο σκορ παρέμεινε και με το σφύριγμα της λήξης το... πάρτι στο γήπεδο κορυφώθηκε με τους πανηγυρισμούς παικτών, τεχνικού επιτελείου και οπαδών.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΣ Γιάννινα: Πασχαλάκης, Τζημόπουλος, Μπέριος, Μιχαήλ, Καρανίκας, Λίλα, Ναδάλες, Κοζορώνης, Ακόστα (92' Σκόνδρας), Γιάκος (80' Δώνης), Φερφελής (77' Κόντε)
Οντ: Ρόσμπαχ, Ρουντ, Γκρόγκαρντ, Μπεργκ (46' Γένσεν), Χάλβορσεν, Γιόχανσεν, Νόρντκβελε (86' Μπέργκαν), Νίλσεν (74' Χάουγκεν), Χάγκεν, Έρικσεν, Ακαμπουέζε 


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου