Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Μετά το φιάσκο έρχεται το πραγματικό πραξικόπημα;

Μετά το φιάσκο έρχεται το πραγματικό πραξικόπημα;


Μπορεί να βρίσκεται σε εξέλιξη μπαράζ συλλήψεων ανώτατων αξιωματικών του τουρκικού στρατού, ωστόσο, ακόμη και η κοινή γνώμη της Τουρκίας έχει πειστεί ότι επρόκειτο για μία απόπειρα σχεδιασμένη και μελετημένη από χαμηλόβαθμους αξιωματικούς ή ακόμη και στημένη...

Η χρήση των Μέσων που απαγόρευε ο Σουλτάνος Ερντογάν, διαδίκτυο-Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, η άμεση επιστροφή του στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης αλλά και η παράδοση των "πραξικοπηματιών" εντός λίγων ωρών, αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το τι μπορεί να συνέβη στο παρασκήνιο της βραδιάς που αιματοκύλησε την Τουρκία.

Η εικόνα ενός προέδρου που έστω και για λίγες ώρες δεν έχει άλλο τρόπο να απευθυνθεί στον λαό του από το Skype, ενώ ταυτοχρόνως αναζητεί αεροδρόμιο για να προσγειωθεί, αποτελεί πλήγμα στο κύρος του Erdoğan, ενώ οι νομιμόφρονες στρατηγοί θα του θυμίζουν διαρκώς ότι σε αυτούς οφείλει την παραμονή του στην εξουσία. Αν αναζητούσε κανείς ιστορικούς παραλληλισμούς, θα θυμόταν ότι και ο Mikhail Gorbachev επιβίωσε το καλοκαίρι του 1991 του πραξικοπήματος-οπερέτα, μόνο και μόνο για να καθαιρεθεί λίγους μήνες μετά από τον "σωτήρα” του, Yeltsin.

Την ίδια ώρα η τουρκική κυβέρνηση προειδοποιεί τον κόσμο για ένα νέο πραξικόπημα και ζητεί την συνεργασία και την στήριξη των πολιτών. 

usay.gr


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου