Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Διαβάστε πώς το γεωπολιτικό χάος στην Τουρκία «σώζει» την Ελλάδα από το χρέος!

Διαβάστε πώς το γεωπολιτικό χάος στην Τουρκία «σώζει» την Ελλάδα από το χρέος!


Στις 4 Νοεμβρίου 2014 προέτρεπα μέσα από το TRIBUNE, σε άρθρο με τίτλο Οι τουρκικές προκλήσεις «χρυσή ευκαιρία» να τελειώνουμε με τα μνημόνια, την τότε ελληνική κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου να εκμεταλλευτεί τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, και ιδιαίτερα την τουρκική προκλητικότητα, για να απαλλαγούμε από τα μνημόνια.

Μεταξύ άλλων έγραφα:

«Πρόκειται, βεβαίως, περί προβοκατόρικης ενέργειας του διεθνώς απομονωμένου τζιχαντιστή και σαλταρισμένου μεγαλομανή Ερντογάν. Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν εκμεταλλεύεται προς όφελός μας αυτή την ένταση. Για παράδειγμα, ιδού η ευκαιρία, να πουν στην Τρόικα: «Τώρα δεν μπορούμε να ασχοληθούμε με τις βλακείες σας, οι Τούρκοι έχουν μπει στο Αιγαίο»… Κανένα έθνος, κανένα κράτος, δεν είναι υποχρεωμένο να συζητά περί «νέων μέτρων» και λιτότητας, όταν δέχεται πολεμικές προκλήσεις».

Τότε αυτά που έγγραφα εκτός από τους αναγνώστες μου κανείς από τους κυβερνήτες μας δεν τα άκουγε.

Γιατί να με ακούσουν; Ποιος είμαι εγώ μπροστά στους μεγαλοσχήμονες που κατέστρεψαν την Ελλάδα; Αυτοί ξέρουν τα πάντα, δεν έχει σημασία εάν κατέστρεψαν τη χώρα, μόνο αυτοί γνωρίζουν.




Το καλοκαίρι του 2014, και συγκεκριμένα στις 24 Ιουλίου 2014, έγραφα σε άρθρο μου με τίτλο Η ισχυρή Ελλάδα, προμαχώνας του δυτικού πολιτισμού στην εξ ανατολών παράνοια:

«Στο αντίβαρο αυτής της νεοφασιστικής ισλαμικής παράνοιας, μια ισχυρή Ελλάδα αποτελεί τον μοναδικό προμαχώνα του δυτικού πολιτισμού, το μοναδικό αποκούμπι του Ισραήλ, το μόνο οχυρό στο οποίο η Δύση μπορεί να επενδύσει για να εξασφαλίσει την επιβίωσή της απέναντι στην ισλαμική «ιερή μανία» των ιμάμηδων του Σουνιτισμού. Με συμμάχους όλες φυσικά τις κοσμικές δυνάμεις του μουσουλμανικού κόσμου (Αλεβίτες, Ισμαηλίτες, Σιίτες), που θέλουν να πορευτούν σε ένα μέλλον προκοπής, δίχως μπούρκες και σαρίες».

Επί κυβέρνησης Τσίπρα, έγραφα στις 16 Οκτωβρίου 2015 σε άρθρο με τίτλο: Ακυρώνονται τα μνημόνια λόγω γεωπολιτικών εξελίξεων;

«Εδώ και πολλούς μήνες, ίσως και χρόνο ολόκληρο, γράφω τόσο μέσα από το TRIBUNE, όσο και από το προφίλ μου στο Facebook, και σας λέω ότι οι γεωπολιτικές εξελίξεις και ανακατατάξεις στην περιοχή μας θα ακυρώσουν από μόνες τους τα μνημόνια».

Ενώ στις 13 Ιουλίου 2015 σε άρθρο με τίτλο Πύρρειος νίκη της Γερμανίας – Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει, σημείωνα:

«Έχω όμως μια αίσθηση, ότι το μάτωμα δεν θα κρατήσει για πολύ καιρό. Γεγονότα που θα ταρακουνήσουν τον πλανήτη θα αλλάξουν τα πράγματα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να φτιάξουμε κράτος. Φτάσαμε έως εδώ επειδή δεν είχαμε κράτος. Είναι υποχρέωσή μας να οικοδομήσουμε μια λογική Ελλάδα, ανεξάρτητα εάν θα υπάρχει ή όχι Ευρώπη, ανεξάρτητα εάν η Γερμανία οδεύει προς το τέλος της ηγεμονίας της».

Και τώρα ήρθε η σειρά του Τζακ Λιου

Μιλώντας ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, στους Financial Times, υπογράμμισε ότι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι αναγκαία, λόγω της πολιτικής αναταραχής στη γείτονα, προκειμένου η χώρα μας να μπορεί να λειτουργεί ως πυλώνας περιφερειακής σταθερότητας.

«Θα ήλπιζα πως (η πρόσφατη αναταραχή) θα άλλαζε το κλίμα, υπό το οποίο διεξάγονται οι συνομιλίες για την ελάφρυνση του χρέους -και επειδή είναι ούτως ή άλλως το σωστό να γίνει, αλλά και επειδή, σε μια στιγμή που η Ελλάδα είναι σε θέση γεωπολιτικής σημασίας, είναι καλή στιγμή να ενισχυθεί η δημοσιονομική της δομή» αναφέρει στη συνέντευξή του ο κ. Λιου.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών σημειώνει ότι, ακόμα και πριν από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, ο κεντρικός ρόλος της Ελλάδας ως χώρας στη διαδρομή των προσφύγων από τη Συρία, το Ιράκ και αλλού προς την Ευρώπη είχε ανανεώσει την έμφαση στη γεωπολιτική σημασία της χώρας.

Ας θυμηθούμε τους ντόπιους «νενέκους»

Όταν ο Νίκος Κοτζιάς προσπάθησε να τονίσει τη γεωπολιτική σημασία της χώρας, σε σχέση με τα όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή, επιδιώκοντας την ελάφρυνση των οικονομικών δεσμών μας, όρμησαν πάνω του να τον φάνε σαν λυσσασμένα σκυλιά οι Νεοδημοκράτες και οι εναπομείναντες ΠΑΣΟΚοι.

Θυμάστε τι έλεγαν; Ότι εκβιάζει την Ευρώπη με τους τζιχαντιστές, πράγμα που δεν ειπώθηκε ποτέ από τον Έλληνα ΥΠΕΞ, αλλά αυτή ήταν η γραμμή που έπαιρναν από τα αφεντικά τους στο Βερολίνο.

Όταν η ελληνική κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, πατώντας από εδώ κι από εκεί -όντως παραζαλισμένη- προσπάθησε να συνδέσει τα μνημόνια με τη γεωπολιτική, βγήκε πρώτος έξαλλος ο πολύς Βενιζέλος και ούρλιαζε, με το γνωστό του χυδαίο θράσος, ότι είναι καταστροφικό λάθος μια τέτοια σύνδεση.

Στην ίδια γραμμή τότε βεβαίως και η Νέα Δημοκρατία αλλά και η Φώφη Γεννηματά. Για την τελευταία, να ομολογήσω, δεν κατάλαβα ποτέ γιατί ευθυγραμμίστηκε με το Βερολίνο σε αυτό το θέμα, μπορεί ούτε και η ίδια να κατάλαβε.

Κι αφού λοιπόν έριξαν τόνους λάσπη στην ελληνική κυβέρνηση, όλοι αυτοί, παρουσιάζοντας τη σύνδεση των γεωπολιτικών θεμάτων με την οικονομία ως «καταστροφική» (δίχως φυσικά να μας εξηγήσουν ποτέ γιατί είναι «καταστροφική», απλά έτσι τους είχαν πει να λένε), έρχεται τώρα ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ και λέει:

«Θα ήλπιζα πως (η πρόσφατη αναταραχή) θα άλλαζε το κλίμα, υπό το οποίο διεξάγονται οι συνομιλίες για την ελάφρυνση του χρέους -και επειδή είναι ούτως ή άλλως το σωστό να γίνει, αλλά και επειδή, σε μια στιγμή που η Ελλάδα είναι σε θέση γεωπολιτικής σημασίας, είναι καλή στιγμή να ενισχυθεί η δημοσιονομική της δομή».

Έρχεται δηλαδή η ίδια η υπερδύναμη και λέει αυτό ακριβώς που έγραφα εδώ και δύο χρόνια και προσπάθησε να «παλέψει» η σημερινή κυβέρνηση.

Τώρα θα ήθελα να ξέρω, όλοι αυτοί οι «νενέκοι» που αποκαλούσαν «έγκλημα» τη σύνδεση των γεωπολιτικών με την οικονομία τι θα μας πούνε; Ή ακόμα δεν έχουν πάρει γραμμή από τα -αμήχανα από όσα συμβαίνουν στην Τουρκία- εμμονικά αφεντικά τους στο Βερολίνο;

ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου