Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας: Το έθνος είναι αντιμέτωπο με την απειλή της στρατιωτικής επέμβασης

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας: Το έθνος είναι αντιμέτωπο με την απειλή της στρατιωτικής επέμβασης


© EPA / MIGUEL GUTIERREZ, архив Πόλη του Μεξικού, 2 Ιουνίου / TASS /. Οι ΗΠΑ με την υποστήριξη του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) προετοιμάζουν στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα. Η γνώμη αυτή εκφράστηκε την Τετάρτη από τον υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Νότιας Αμερικής Delsy Rodriguez.

«Για (επερχόμενη) παρέμβαση, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών επιχειρήσεων» – ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών στην εφημερίδα Universal. Σύμφωνα με τον Rodriguez, η απειλή προέρχεται από την ‘Αυτοκρατορία (ΗΠΑ – σσ), Δημιούργησαν τεχνητή κρίση» που θα τους χρησιμεύσει ως πρόσχημα για την εισβολή.

Ο υπουργός καταδίκασε επίσης την πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του ΟΑΚ Luis Almagro να συγκαλέσει συνεδρίαση του μόνιμου Συμβουλίου της δομής αυτής, για να αξιολογήσει κατά πόσον υπήρξε στη Βενεζουέλα αλλαγή της συνταγματικής τάξης σε βάρος της Δημοκρατίας. ‘Η Χάρτα του (ΟΑΚ) υπάρχει ακριβώς για να προστατεύει τις δημοκρατίες από πραξικοπήματα, τις αλλαγές της συνταγματικής τάξης, και στη Βενεζουέλα δεν υπάρχει καμιά βίαιη αλλαγή της συνταγματικής τάξης», είπε. Κατά τη γνώμη του, ο Almagro έχει ξεκίνησει εκστρατεία κατά της Βολιβαριανής Δημοκρατίας.

ο Πρόεδρος της χώρας Νίκολας Maduro με τη σειρά του δήλωσε ότι η Βενεζουέλα είναι έτοιμη με τα όπλα να υπερασπιστεί την ανεξαρτησία της.

«Υπερασπιζόμαστε την ελευθερία της χώρας. Την προστατεύουμε, για να συνεχίζει να είναι ελεύθερη, ανεξάρτητη και Δημοκρατική. Αν μια μέρα θα πρέπει να πάρουμε στα χέρια μας τα όπλα, θα το κάνουμε», – επαναλαμβάνει τις λέξεις του αρχηγού του κράτους η εφημερίδα Universal. Αναφερόμενος στην νεολαίας της Βενεζουέλας, ο Maduro τόνισε ότι θα πρέπει «να υπερασπιστεί το δικαίωμα να σέβονται (οι άλλες χώρες) την κυριαρχία της Βενεζουέλας».

Νωρίτερα Maduro κάλεσε τον λαό της Βενεζουέλας για εθνική ενότητα, για να ματαιώσουν το σχέδιο της πιθανής επέμβασης στις υποθέσεις της χώρας από το εξωτερικό. Σύμφωνα με τον πολιτικό, οι προσπάθειες αυτού του είδους συνδέονται με την πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα του Οργανισμού των Αμερικανικών κρατών (ΟΑΚ) του Λουίς Αλμαγρο να συγκαλέσει συνεδρίαση του μόνιμου συμβουλίου αυτής της δομής, για να βαθμολογήσει, αν συνέβη στη Βενεζουέλα αλλαγή της συνταγματικής τάξης σε βάρος της Δημοκρατίας.

Μετά τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών του Δεκεμβρίου του 2015, το Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας (PSUV) με επικεφαλής τον Πρόεδρο Nicolas Maduro και οι υποστηρικτές του νικήθηκαν. Για πρώτη φορά σε 17 χρόνια, η αντιπολίτευση ήταν σε θέση να αποκτήσει την πλειοψηφία των εδρών στην Εθνοσυνέλευση και, μάλιστα, να την θέσει υπό τον έλεγχο της . 

Σε αυτό το πλαίσιο, η κοινωνικο – οικονομική κρίση στην Μπολιβαριανή Δημοκρατία που έχει διαταράξει την ζωή του πληθυσμού της κατά τα τελευταία χρόνια, έχει αποκτήσει μια πολιτική διάσταση, με τη μορφή της σύγκρουσης μεταξύ της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας της κυβέρνησης. Η αντιπολίτευση επιμένει στην διεξαγωγή αυτού του έτους ενός δημοψηφίσματος για το ζήτημα της πρόωρης λήξης της θητείας του Maduro και έχει ήδη καταθέσει την απαραίτητη αίτηση με σχεδόν δύο εκατομμύρια υπογραφές στο Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο.

http://tass.ru
tokoutsavaki.blogspot.gr


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου