Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Η ατάκα του Τσίπρα στον Βαλς που έφερε σε αμήχανη θέση τον Γάλλο πρωθυπουργό

Η ατάκα του Τσίπρα στον Βαλς που έφερε σε αμήχανη θέση τον Γάλλο πρωθυπουργό

              Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Μία ατάκα του Αλέξη Τσίπρα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Γάλλο πρωθυπουργό μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου έφερε σε αμήχανη θέση τον Μανουέλ Βαλς.

Ο κ.Τσίπρας θέλωντας να ευχαριστήσει τον κ.Βαλς για την επίσκεψή του στην Αθήνα είπε πως ενώ το Παρίσι έχει πλημμυρίσει, ο Γάλλος πρωθυπουργός δεν ανέβαλε το ταξίδι του και ήρθε στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα τα γαλλικά ΜΜΕ ασκούσαν σφοδρή κριτική στον Μάνουελ Βαλς για την απουσία του.

Η δήλωση του πρωθυπουργού

«Το γεγονός ότι η επίσκεψη αυτή γίνεται σε μία δύσκολη στιγμή για τη Γαλλία. Πριν από λίγο μαζί όσο ήμασταν μέσα πληροφορηθήκαμε ότι η στάθμη στον Σηκουάνα έχει ανέβει έξι μέτρα πάνω από το έδαφος . Αντιλαμβάνεστε ότι το γεγονός ότι σε μία δύσκολη στιγμή ο Εμανουέλ επέλεξε να μην αναβάλει αυτήν την επίσκεψη, αλλά να είναι εδώ. Φανερώνει, επιβεβαιώνει πόσο σημαντική είναι η Ελλάδα για τη Γαλλία και θέλω Εμανουέλ να σε διαβεβαιώσω ότι ακόμα περισσότερο σημαντική είναι η Γαλλία για την Ελλάδα».

Βαλς: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ακόμη θέση στην οικογένεια των ευρωσοσιαλιστών

Την ανάγκη διεύρυνσης της Αριστεράς στην Ελλάδα τονίζει ο γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, που βρέθηκε στην Αθήνα για δύο ημέρες και είχε επαφές με τον Προκόπη Παυλόπουλο, τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε συνέντευξή του και ερωτώμενος εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέση στην οικογένεια των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ο κ. Βαλς ήταν ξεκάθαρος: «Όχι ακόμα, όχι ακόμα. Έστω κι αν ο Αλέξης Τσίπρας παρίσταται στις συναντήσεις των αρχηγών-κρατών που ανήκουν στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας. Από την άλλη πιστεύω ότι η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία πρέπει να δουλέψει μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο γάλλος πρωθυπουργός τόνισε ότι η Αριστερά «οφείλει να είναι προοδευτική, πραγματιστική και δημοκρατική».

Παράλληλα επισημαίνει ότι «οι μεταρρυθμιστές πρέπει να είμαστε εμείς» και τονίζει ότι «πρέπει να είμαστε παρόντες σε όλα τα πεδία, στα θέματα δημοκρατίας και ασφάλειας, πρέπει να συμβάλουμε στην ανανέωση των πολιτικών πρακτικών».


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου