Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Εμένα μου λές...Ο ΣΕΒ για 13 και 14ο μισθό: Ουδέποτε θέσαμε μείωσης των αμοιβών των εργαζομένων

Εμένα μου λές...Ο ΣΕΒ για 13 και 14ο μισθό: Ουδέποτε θέσαμε μείωσης των αμοιβών των εργαζομένων


Διευκρινίσεις για το θέμα που έχει προκύψει αναφορικά με την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα δίνει ο ΣΕΒ, μετά και τις σημερινές δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Ο ΣΕΒ ουδέποτε έχει θέσει θέμα μείωσης των αμοιβών των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα, μέσω της κατάργησης τους 13ου και 14ου μισθού. Σχετικές διευκρινήσεις έχουν ήδη δοθεί επανειλημμένα.

Κατά συνέπεια οι σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας, κου Κατρούγκαλου, με αναφορά στον ΣΕΒ, δημιουργούν περιττή ανασφάλεια στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Επιπλέον, αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη από το πραγματικό πρόβλημα, που είναι το δυσβάστακτο μη μισθολογικό κόστος, που διαβρώνει των ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και απομειώνει το πραγματικό εισόδημα των εργαζομένων τους.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Εργασίας το απόγευμα της Δευτέρας δήλωσε πως «τώρα που ολοκληρώνεται η αξιολόγηση, κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα και συνθήκες αποσταθεροποίησης».

«Ακριβώς επειδή το παλιό πολιτικό σύστημα που κατέρρευσε, το σύστημα της διαπλοκής, βλέπει ότι ήρθε η ώρα της υπέρβασης του, προσπαθεί με κάθε τρόπο να δημιουργήσει ξανά τεχνητά ειδήσεις εκεί που δεν υπάρχουν. Να παρατείνει την πολιτική αβεβαιότητα, τώρα που αυτή τερματίστηκε, και προφανώς προσπαθεί, όχι προς όφελος αλλά προς ζημιά της χώρας», είπε ο υπουργός Εργασίας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά από συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό.

Επίσης, επιτέθηκε στον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, καταλογίζοντάς του ότι πήρε θέση επί «αβάσιμων δημοσιευμάτων». «Και επειδή τίποτε δεν είναι αθώο και τίποτε δεν είναι τυχαίο, τη σκυτάλη την πήρε ο αρχηγός της Ν.Δ. σήμερα το πρωί, λέγοντας ότι αυτός δεν συζητάει 13ο και 14ο μισθό, λες και συζητά οποιοσδήποτε άλλος. Ποιος; Αυτοί που κατάργησαν όλο το προστατευτικό πλαίσιο της εργασιακής νομοθεσίας, που προώθησαν την πιο γενικευμένη απορύθμιση και ουσιαστικά οδήγησαν την Ελλάδα έξω από το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο», επεσήμανε ο κ. Κατρούγκαλος.

Σχετικά με το ενδεχόμενο ενσωμάτωσης ή επιμερισμού του 13ου και του 14ου μισθού, υποστήριξε πως είναι πρόταση του ΣΕΒ, την οποία η κυβέρνηση δεν έχει κάνει δεκτή. ««Ξέρετε ότι αυτό το θέμα το έθεσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ στην τελική του ομιλία στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ. Δεν είναι κάτι που το συζητά η κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Διαβεβαιώσεις σχετικά με τη διατήρηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα έδωσε και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στην ΕΡΤ. «Δεν τίθεται ζήτημα 13ου και 14ου μισθού» ξεκαθάρισε και επανέλαβε ότι «δεν πρόκειται να γίνει καμία κατάργηση».


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου