Έξω αγωνία για τη συμφωνία, μέσα πόλωση με στόχο τον Παυλόπουλο
Αν η διαπραγμάτευση δεν έβαινε προς το τέλος της, με βάση τις δηλώσεις ευρωπαίων ηγετών ή αξιωματούχων... Αν δεν συμπεριλαμβανόταν για πρώτη φορά στην ατζέντα του Eurogroup το ελληνικό χρέος... Τότε διαβάζοντας τις ανακοινώσεις που ανταλλάσσουν ιδίως τις τελευταίες ημέρες κυβέρνηση και αντιπολίτευση, θα πίστευε κανείς ότι η χώρα οδεύει φουλ ολοταχώς σε εκλογές!
Ο... χαρτοπόλεμος των ανακοινώσεων είναι κάτι που δεν ξενίζει βεβαίως τον πολίτη στη χώρα μας, αυτό όμως που πραγματικά είναι κάτι καινούριο στην πολιτική ζωή του τόπου είναι οι επιθέσεις που δέχεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Αν τελικώς κλείσει η διαπραγμάτευση -το άλλο σενάριο είναι κάτι που ουδείς θέλει να σκέπτεται...- τότε αυτομάτως θα ξεκινήσει ένα σκληρό blame game, με την κυβέρνηση να υπογραμμίζει την καλή προοπτική από εδώ και πέρα, απόρροια των δικών της πολιτικών (θα υποστηρίξει), εν αντιθέσει δηλαδή με την αστοχία των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Στον αντίποδα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης που θα αρνηθούν να στέρξουν στην ψήφιση των μέτρων, θα κατηγορούν το Μέγαρο Μαξίμου, το οικονομικό επιτελείο αλλά και τον κυβερνητικό εταίρο, Πάνο Καμμένο, ότι αυτοί ευθύνονται που ο λογαριασμός των μέτρων ήλθε τόσο βαρύς...
Χθες πάντως, η σύγκρουση άλλαξε για λίγο θέμα και μετατοπίστηκε στις δηλώσεις του κ. Πρ. Παυλόπουλου. Όχι αφορμές σε παρερμηνείες, συνέστησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρά το ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μέχρι πριν από 14 μήνες ήταν διακεκριμένο στέλεχος του ιδίου κόμματος...
Για να ακολουθήσει βροχή απαντήσεων προς τον πρόεδρο της ΝΔ από τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα (που τον κατηγόρησε ότι «προσβάλει το θεσμό, τη λογική, τον μη φανατικό συντηρητικό ψηφοφόρο»), τον ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη και την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου.
Ενώ υπήρξε και συλλογική αντίδραση, όχι από το Μέγαρο Μαξίμου σημειωτέον, αλλά από το κυβερνών κόμμα: «Στην προσπάθειά της να σερβίρει το ξαναζεσταμένο πιάτο της κινδυνολογίας, η αντιπολίτευση φτάνει στο σημείο να στοχοποιήσει ακόμα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», υποστήριξε η Κουμουνδούρου. Για να ανταπαντήσει η ΝΔ, «μαθήματα υπευθυνότητας από ένα Κόμμα ανεύθυνων, ψευτών και επικίνδυνων για τη χώρα δεν δεχόμαστε».
Από κοντά και το ΠΑΣΟΚ, που χτύπησε συγχρόνως προς δύο κατευθύνσεις: προς το Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου, αφού έκανε λόγο για «αφωνία της κυβέρνησης στην περίεργη αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας».
Θέση που, όπως λένε στην κυβέρνηση, έρχεται να ενισχύσει την αίσθηση των ευρω-σοσιαλιστών ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πιο κοντά στη συντηρητική αξιωματική αντιπολίτευση παρά στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα...
ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ... για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου