Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Άμεση ένωση με την Ρωσία ζητά η Υπερδνειστερία

Άμεση ένωση με την Ρωσία ζητά η Υπερδνειστερία


Ο Πρόεδρος της Υπερδνειστερίας, Εβγκένι Σέβτσουκ, μετά την παρέλαση για την 71η επέτειο της «Ημέρας της Νίκης, εξέφρασε μέσω δηλώσεων την ελπίδα του για ένωση της χώρας του με την Ρωσία, όπως ίσχυε επί Σοβιετικής Ένωσης.

Σημειώνεται πως στην παρέλαση εκεί συμμετείχαν και στρατιωτικοί των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

«Σήμερα έγινε μία μοναδική παρέλαση. Οι στρατιωτικοί των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων ήταν από τις βασικές συμμετοχές. Ως γνωστόν, κατά την περίοδο του πολέμου, ήμασταν όλοι ενωμένοι ανεξαρτήτως εθνικότητας για την άμυνα της κοινής μας πατρίδας. Αυτό είναι που μας ενώνει. Πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα-αν συμβεί γρήγορα, ακόμα καλύτερα- θα ζούμε σε μία χώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Υπερδνειστερίας.

Η Υπερδνειστερία αποτελεί περιοχή της Μολδαβίας στην Ανατολική Ευρώπη.

Εκ των πραγμάτων είναι αυτόνομη από τη Μολδαβία από τις 2 Σεπτεμβρίου του 1990, οπότε και διακήρυξε την ανεξαρτησία της.

Τότε, οι ρωσικές δυνάμεις κατατρόπωσαν τις μολδαβικές κατά τον πόλεμο της Υπερδνειστερίας.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναγνωρίζει την Υπερδνειστερία ως περιοχή «παγωμένης διαμάχης», ενώ εκείνη εξακολουθεί να θεωρείται ανεξάρτητη.

Μάλιστα σε δημοψήφισμα στις 17 Σεπτεμβρίου 2006 οι πολίτες ψήφισαν με ποσοστό 93,1% υπέρ της ένωσης με την Ρωσία, με την οποία η περιοχή όμως δεν συνορεύει.

prisonplanet.gr


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου