Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Σκάνδαλο «Panama Papers»: Ζητούν την παραίτηση του Ισλανδού πρωθυπουργού

Σκάνδαλο «Panama Papers»: Ζητούν την παραίτηση του Ισλανδού πρωθυπουργού


Η πρώην πρωθυπουργός της Ισλανδίας Γιοχάνα Σιγκούρνταντοτιρ κάλεσε τον σημερινό πρωθυπουργό και διάδοχό της να παραιτηθεί έπειτα από την εμφάνιση του ονόματός του στη διεθνή έρευνα για τις δραστηριότητες των offshore, το ξέπλυμα χρήματος και τη φοροδιαφυγή.

«Ο πρωθυπουργός Σίγκμουντουρ Ντάβιντ Γκουνλάουγκσον οφείλει να παραιτηθεί αμέσως... οι άνθρωποι δεν πρέπει να έχουν έναν πρωθυπουργό για τον οποίο ντρέπονται... Ο πρωθυπουργός έδειξε τις διαθέσεις του απέναντι στο ισλανδικό νόμισμα και στην ισλανδική οικονομία τοποθετώντας τα χρήματά του σε φορολογικό παράδεισο. Ο πρωθυπουργός δεν φαίνεται να καταλαβαίνει τι σημαίνει ηθική» έγραψε στο Facebook η πρώην πρωθυπουργός, η οποία ετέθη επικεφαλής της κυβέρνησης της Ισλανδίας το 2009 κατά την κορύφωση της οικονομικής κρίσης και χαίρει εκτίμησης για την ακεραιότητά της.

Σύμφωνα με τα αρχεία που αποκαλύφθηκαν από το International Consortium of Investagation Journalists (ICIJ), ο Ισλανδός πρωθυπουργός ίδρυσε μαζί με τη σύζυγό του εταιρεία στις βρετανικές Παρθένες Νήσους για να κρύψει εκεί εκατομμύρια δολάρια.


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου