Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Λαβρόφ: «Χωρίς τη Ρωσία δεν μπορεί να επιτευχθεί ευρωπαϊκή ενότητα»

Λαβρόφ: «Χωρίς τη Ρωσία δεν μπορεί να επιτευχθεί ευρωπαϊκή ενότητα»


Μόνο μέσω της συνεργασίας μπορεί να επιτευχθεί διαρκής σταθερότητα σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών

Οι προσπάθειες των Δυτικών να λύσουν τα ευρωπαϊκά και τα παγκόσμια ζητήματα, χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας, έχουν οδηγήσει σε αμέτρητες ιστορικές τραγωδίες στο πέρασμα των αιώνων, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος τόνισε ότι η διαρκής σταθερότητα μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της συνεργασίας.

Σε άρθρο του στο περιοδικό "Russia in Global Affairs", ο Λαβρόφ περιγράφει την ιστορική σημασία της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής κατά τη διάρκεια των τελευταίων 1.000 ετών, λέγοντας ότι η πολιτική της Ρωσίας πάντα βασιζόταν στη διατήρηση της εύθραυστης ειρήνης και σταθερότητας στις διεθνείς σχέσεις. Όπως σημειώνει, η προσπάθεια να μη ληφθεί υπόψη η Ρωσία ως μια σημαντική παγκόσμια δύναμη οδήγησε σε ιστορικές ήττες και αμέτρητους θανάτους.

"Κατά τη διάρκεια τουλάχιστον τελευταίων δύο αιώνων οι οποιεσδήποτε προσπάθειες να ενωθεί η Ευρώπη, χωρίς τη συμβολή της Ρωσίας και εναντίον της, έχουν αναπόφευκτα οδηγήσει σε ζοφερές τραγωδίες, οι συνέπειες των οποίων ξεπερνούνταν με την αποφασιστική συμμετοχή της χώρας μας", έγραψε ο Λαβρόφ στο "Russia in Global Affairs".


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου