Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

ISIS: Εμείς σκοτώσαμε τους 34 σε αεροδρόμιο και μετρό στις Βρυξέλες

ISIS: Εμείς σκοτώσαμε τους 34 σε αεροδρόμιο και μετρό στις Βρυξέλες


ISIS: Εμείς σκοτώσαμε τους 34

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις πολύνεκρες επιθέσεις στο αεροδρόμιο και το σταθμό του μετρό στην πρωτεύουσα του Βελγίου.

Μάλιστα με μήνυμα τους προειδοποιούν και για… νέες επιθέσεις!

Στις τρομοκρατικές επιθέσεις τουλάχιστον 34 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 55 τραυματίστηκαν.

Στο «στόχαστρο» το αεροδρόμιο

Στο αεροδρόμιο, βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος κοντά στον έλεγχο των εισιτηρίων της American Airlines.

Το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga μετέδωσε ότι πριν τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο υπήρξαν και πυροβολισμοί, ενώ ακούστηκε κάποιος να φωνάζει στα αραβικά.

Οι φωτογραφίες από τα σημεία προκαλούν σοκ. Το αεροδρόμιο της βελγικής πρωτεύουσας μοιάζει να έχει βομβαρδιστεί.
1

Σύμφωνα με τις αρχές του Βελγίου οι εκρήξεις στο αεροδρόμιο στοίχισαν τη ζωή 14 ανθρώπων, ωστόσο, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ανέβαζαν τον αριθμό στους 17.

Οι μαρτυρίες συγκλονίζουν

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι δύο εκρήξεις «προκάλεσαν γενικευμένο πανικό σε όλα τα επίπεδα». «Ενας κύριος φώναξε κάτι στα αραβικά. Φώναξε μερικές λέξεις και άκουσα μία μεγάλη έκρηξη», δήλωσε ο Αλφόνς Λιουρά, εργαζόμενος στο αεροδρόμιο, που βρισκόταν σε απόσταση πέντε μέτρων από το σημείο.

«Βοήθησα τουλάχιστον έξι-επτά τραυματίες. Κρύφτηκα και περίμενα πέντε-έξι λεπτά, αλλά άνθρωποι ήρθαν προς το μέρος μου για να μου ζητήσουν βοήθεια», είπε, διευκρινίζοντας ότι ανάμεσα στις δύο εκρήξεις του αεροδρομίου δεν μεσολάβησαν ούτε δύο λεπτά. «Πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει πόδια…είναι πραγματική φρίκη, είναι κάτι που δεν αξίζει στο Βέλγιο», δήλωσε ξεσπώντας σε κλάματα ο Αλφόνς Λιουρά, ο οποίος εργάζεται στο τμήμα ασφαλείας των αποσκευών για τις πτήσεις που αναχωρούν προς την Αφρική. «Λυπάμαι, υπήρχε ένας κύριος που έχασε δύο πόδια, ένας αστυνομικός με το ένα του πόδι λιωμένο».

kontranews.gr



ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ : ….οι τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη πφφφφφφφ ! … εχουν και δελτιο τυπου οι τζιχαντιστες; …η εχουν δωσει και απο παλια προκυρηξεις ..και τωρα με την ταυτιση τους ειναι σιγουροι οτι ειναι αυτοι..πφφφφφφφφ….ποσο μεγαλη κοροιδια θεε μου στο κοπαδι σου!

O μέχρι στιγμής απολογισμός των θυμάτων είναι 34 νεκροί και 55 τραυματίες, καθώς άλλοι 11 πέθαναν από τα τραύματά τους και προστέθηκαν στους αρχικά 23 νεκρούς. Άλλοι 10 τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Agi και όπως επισημαίνει και η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera οι τζιχαντιστές σε μήνυμά τους υποστηρίζουν ότι βρίσκονται πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις, δίχως ωστόσο να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Χειρόφρενο σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ διακόπηκαν και τα δρομολόγια του Eurostar Κλειστοί παραμένουν πολλοί δρόμοι στη βελγική πρωτεύουσα. Στο ύψιστο επίπεδο 4 ο συναγερμό. Κλειστοί οι δημόσιοι χώροι, ενώ περιπολίες πραγματοποιεί ο στρατός στους δρόμους.

Τη δήλωση πως πλέον ολόκληρος ο ευρωπαϊκός χώρος βρίσκεται αντιμέτωπος με πολεμικές ενέργειες προχώρησε ο Μανουέλ Βαλς μετά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο των Ηλυσίων, λίγες ώρες μετά τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις των Βρυξελλών.» Διαβάστε περισσότερα

Sύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ, οι ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν εντείνει τις ενέργειές τους για συλλογή πληροφοριών και επιτήρηση.

9

1

2

3

4

5

6

7

8




ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου