Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Ερντογάν: Ο ένας βομβιστής συνελήφθη στην Τουρκία και απελάθηκε στο Βέλγιο - Οι Βρυξέλλες αγνόησαν την απειλή

Ερντογάν: Ο ένας βομβιστής συνελήφθη στην Τουρκία και απελάθηκε στο Βέλγιο - Οι Βρυξέλλες αγνόησαν την απειλή


ΕΧΘΕΣ

«Ένας από τους βομβιστές των Βρυξελλών είχε συλληφθεί στην Τουρκία και απελάθηκε τον περασμένο Ιούνιο στο Βέλγιο», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καταγγέλλοντας ότι οι βελγικές αρχές αγνόησαν τις προειδοποιήσεις της Τουρκίας ότι ο άνδρας που απελάθηκε ήταν μαχητής του Ισλαμικού Κράτους.

«Οι τουρκικές αρχές είχαν προειδοποιήσει τους Ευρωπαίους συναδέλφους ότι επρόκειτο για μαχητή του ΙΚ», εξήγησε ο πρόεδρος της Τουρκίας, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, τονίζοντας ότι ο Ιμπραχίμ αλ Μπακράουι, ένας από τους τρεις βομβιστές αυτοκτονίας που συμμετείχαν χθες στην επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, είχε συλληφθεί τον Ιούνιο του 2015 στη νότια Τουρκία και απελάθηκε στο Βέλγιο.

«Ένα από τα πρόσωπα που συμμετείχαν στην επίθεση στις Βρυξέλλες συνελήφθη τον Ιούνιο του 2015 στο Γκαζιάντεπ. Απελάθηκε την 14η Ιουλίου 2015 έπειτα από πληροφορίες της πρεσβείας του Βελγίου» δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα με τον Ρουμάνο ομόλογό του, Κλάους Γιοχάνις. Και συνεχισε:

Ενημερώσαμε την πρεσβεία των Βρυξελλών για την διαδικασία απέλασης του δράστη με σημείωμα στις 14 Ιουλίου του 2015. Ωστόσο, οι Βέλγοι άφησαν ελεύθερο τον δράστη παρά την απέλασή του.

Υπενθυμίζεται ότι πριν το μακελειό στη βελγική πρωτεύουσα ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει:

Δεν υπάρχει λόγος να μην εκραγεί μια βόμβα στις Βρυξέλλες, όπως εξερράγη και στην Άγκυρα, όταν εμφανιστεί μια ευκαιρία στην καρδιά της πόλης για τους υποστηρικτές της τρομοκρατικής οργάνωσης, ή σε οποιαδήποτε πόλη της Ευρώπης. Παρά το γεγονός ότι αυτή η πραγματικότητα είναι ξεκάθαρη, οι χώρες της Ευρώπης δεν δίνουν προσοχή, είναι να χορεύουν σε ένα ναρκοπέδιο. Δεν μπορείς να ξέρεις ποτέ πότε θα πατήσεις σε μια νάρκη. Αλλά είναι ξεκάθαρο ότι αυτό είναι ένα τέλος αναπόφευκτο.


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου