Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Τετραμερής συμφωνία για «πάγωμα» της παραγωγής πετρελαίου

Τετραμερής συμφωνία για «πάγωμα» της παραγωγής πετρελαίου


Η Σαουδική Αραβία, η Ρωσία, το Κατάρ και η Βενεζουέλα συμφώνησαν να «παγώσουν» την παραγωγή τους στα επίπεδα του Ιανουαρίου, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας του Κατάρ, μετά το πέρας της κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση των αρμόδιων υπουργών των τεσσάρων χωρών.

Το σχέδιο θα εξαρτηθεί από το αν ακολουθήσουν και άλλες μεγάλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες.

Όπως ανέφερε, η συνάντηση ήταν επιτυχής και πως η συμφωνία για το «πάγωμα» της παραγωγής θα εξαρτηθεί και από το αν θα ακολουθήσουν και άλλες μεγάλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες.

«Πιστεύουμε πως η κίνηση αυτή θα σταθεροποιήσει τις αγορές», σχολίασε.

Ο υπουργός Πετρελαίου της Βενεζουέλας δήλωσε από την πλευρά του ότι αύριο θα συναντηθεί στην Τεχεράνη με τους υπουργούς Πετρελαίου του Ιράν και του Ιράκ για το θέμα.

Mετά την ανακοίνωση της απόφασης οι τιμές του αργού έχασαν τα κέρδη που σημείωναν νωρίτερα, με αποτέλεσμα το Brent να διαμορφώνεται στα 33,87 δολάρια το βαρέλι, από 35,55 δολ. νωρίτερα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι τιμές του πετρελαίου έχουν μειωθεί κατά περισσότερο από 70% κατά τους τελευταίους 20 μήνες, λόγω από το (σχεδόν) ρεκόρ παραγωγής τόσο από τον ΟΠΕΚ όσο και από τα μη μέλη του καρτέλ, όπως η Ρωσία.


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου