Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Μήνυμα Λιου: Να τηρηθεί η δέσμευση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Μήνυμα Λιου: Να τηρηθεί η δέσμευση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους


Όχι άλλες καθυστερήσεις, ήταν το μήνυμα του ισχυρού άντρα της αμερικάνικης οικονομίας, Τζακ Λιου καλώντας παράλληλα όλες τις πλευρές να τιμήσουν την δέσμευση τους για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Κατά τ' άλλα, ο Τζακ Λιου επεσήμανε πως υπάρχει ακόμα δουλειά, ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα. Από την Σανγκάη και την Σύνοδο των G20 οι κορυφαίοι ηγέτες καλούνται να διαμορφώσουν τις επόμενες κινήσεις τους τόσο για την παγκόσμια οικονομία, όσο και για τα επιμέρους ζητήματα ξεχωριστά.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ μίλησε για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στο Ασφαλιστικό και την αντιμετώπιση μιας σειράς δημοσιονομικών ζητημάτων αναφερόμενος στο ελληνικό ζήτημα. Σε συνέντευξη Τύπου στο πρακτορείο Xinhua, λίγο πριν των έναρξη των εργασιών της G20, ο Ντάισελμπλουμ δεν έκρυψε πως είναι πολιτικά δύσκολο για την ελληνική κυβέρνηση, όμως είναι απαραίτητο ώστε να τεθούν επί τάπητος οι κινήσεις για την ελάφρυνση του χρέους

Επίσης, τόνισε ότι η Αθήνα θα πρέπει να συστήσει το νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων.Στη συνέντευξή του υπογράμμισε ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες φτάνουν στο όριο των ενεργειών ενίσχυσης της παγκόσμιας οικονομίας, ζητώντας περισσότερες πρωτοβουλίες από τους πολιτικούς. Παράλληλα, απέρριψε τη θέση που εξέφρασε λίγες μέρες πριν ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι για αύξηση των κρατικών δαπανών. "Τα δημοσιονομικά περιθώρια είναι αρκετά περιορισμένα στην ευρωζώνη. Εχουμε βελτιώσει τα επίπεδα των ελλειμμάτων μας αλλά περιθώριο έχουν μόνο η Γερμανία και η Εσθονία".

Σόιμπλε: Δημοσιονομικές και νομισματικές πολιτικές έχουν φτάσει στα όρια τους

Αντίθετος στο μοτίβο που χαράζεται εδώ και καιρό κατά την οποία δημιουργούνται πολιτικές τόνωσης της ανάπτυξης μέσω διόγκωσης του χρέους, εμφανίστηκε ο ισχυρός άντρας της γερμανικής οικονομίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Τόνισε, συγκεκριμένα, πως οι δημοσιονομικές και νομισματικές πολιτικές έχουν φτάσει στα όρια τους. Ως αποτέλεσμα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δε δίστασε να κάνει λόγο για οικονομίες-ζόμπι.

Πρόσθεσε, από την άλλη πλευρά, πως η υφιστάμενη τιμή του πετρελαίου παρέχει σημαντική στήριξη παγκοσμίως.

Οι εργασίες στη Σύνοδο των G20 συνεχίζονται και οι επενδυτές αναμένουν τα μηνύματα που θα προκύψουν, την ώρα που πληθαίνουν οι ενδείξεις για μεγάλες προκλήσεις στην παγκόσμια οικονομία το επόμενο διάστημα.


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου