Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Απρόσμενη μείωση στη βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας

Απρόσμενη μείωση στη βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας


Απρόσμενη μείωση κατέγραψε τον Δεκέμβριο η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία, με τις εξαγωγές και τις εισαγωγές επίσης να υποχωρούν, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 1,2% σε μηνιαία βάση, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη υποχώρηση από τον Αύγουστο του 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας. Η τιμή ήταν χαμηλότερη από τη μέση εκτίμηση οικονομολόγων σε έρευνα του Reuters για αύξηση 0,4%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή στατιστική αρχή, οι εποχικά προσαρμοσμένες εξαγωγές μειώθηκαν κατά 1,6% τον Δεκέμβριο, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν επίσης κατά 1,6%, με το εμπορικό πλεόνασμα να συρρικνώνεται στα 18,8 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν οι εξαγωγές να αυξηθούν κατά 0,5% και οι εισαγωγές να μειωθούν κατά 0,5%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής αρχής, για το 2015 η Γερμανία κατέγραψε νέο εμπορικό πλεόνασμα ρεκόρ της τάξης των 247,8 δισ. ευρώ από τα 213,6 δισ. ευρώ το 2014.



ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου