Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Άφησαν μύγες για 60 χρόνια στο σκοτάδι και να τα αποτελέσματα!

Άφησαν μύγες για 60 χρόνια στο σκοτάδι και να τα αποτελέσματα!


Μία ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Κιότο μελετά τα αποτελέσματα της παραμονής στο σκοτάδι επί 60 χρόνια, σε έναν πληθυσμό από μύγες!

Οι μύγες αυτές φαινομενικά δε διαφέρουν από τις υπόλοιπες, οι 1500 γενιές όμως που πέρασαν στο σκοτάδι έχουν αφήσει τα ίχνη τους.



Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κιότο κατέληξαν σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον συμπέρασμα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Genes Genomes Genetics και σας παρουσιάζει το Athens Magazine!


Dιασταύρωσαν κανονικές μύγες με εκείνες που είχαν μείνει στο σκοτάδι για 60 χρόνια και κατόπιν τις κρατήσαν και αυτές στο σκοτάδι, σε άλλο μέρος. Στη συνέχεια, μελέτησαν ποια γονίδια διέθεταν οι μύγες που ζούσαν στο σκοτάδι, ποια οι κανονικές μύγες και τέλος ποια οι απόγονοι από τη διασταύρωση τους. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ερευνητών, σταδιακά τα νέα άτομα θα αποκτούσαν περισσότερα γονίδια των μυγών που είχαν μείνει στο σκοτάδι.

Έτσι, ανακάλυψαν περίπου 84 γονίδια τα οποία, παρότι δεν προκαλούν κάποιου είδους εξωτερική διαφορά, διαχωρίζουν τις κανονικές μύγες από εκείνες που έχουν μείνει στο σκοτάδι!

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ερευνητών, τα περισσότερα από αυτά τα γονίδια προσδίδουν στα συγκεκριμένα έντομα ενισχυμένες ικανότητες επικοινωνίας αλλά και ικανότητες όσφρησης. Είναι ακόμη πολύ πιθανόν να προκαλούν ελαφρώς διαφορετικούς κύκλους ζευγαρώματος και γέννησης αυγών.

ΠΗΓΗ

ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου