Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν αρχαίο δοχείο - Μόλις δείτε τι περιέχει, θα μείνετε άφωνοι!
Το 2008, σε μια ανασκαφή στο Wisconsin, οι αρχαιολόγοι έκαναν μια εντυπωσιακή ανακάλυψη: ένα μικροσκοπικό πήλινο πιθάρι.
Αν και δε φαίνεται τόσο εντυπωσιακό με μια πρώτη ματιά, αυτό το πιθάρι είναι 800 ετών.
Και αυτό που υπήρχε μέσα στο πιθάρι; Ήταν κάτι που άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε την εξαφάνιση, την διατήρηση και την αποθήκευση τροφίμων, όπως και τον τρόπο που οι άνθρωποι επηρέασαν τον πλανήτη στην εποχή τους.
Είναι απίθανο όταν σκέφτεσαι ότι αυτό το μικρό πήλινο πιθάρι που ήταν θαμμένο για 800 χρόνια μπορεί να έχει σχέση με το σήμερα, αλλά είναι αλήθεια! Αλλά ίσως και να μην είναι τόσο απίθανο.
Άλλωστε οι επιλογές που έκαναν οι άνθρωποι αιώνες πριν συνεχίζουν να μας επηρεάζουν το σήμερα και την εποχή στην οποία ζούμε.
Και όχι μόνο αυτό, αλλά πραγματικά επανέφερε ένα εξαφανισμένο είδος κολοκύθας που θεωρούταν ότι είχε χαθεί για πάντα. Διαβάστε για να το ανακαλύψετε!
Το πιθάρι ανακαλύφθηκε στον καταυλισμό Menominee στο Wisconsin, όπου ήταν θαμμένο για 800 χρόνια.
Μέσα, οι αρχαιολόγοι βρήκαν ένα απόθεμα σπόρων. Οι σπόροι πιθανώς θάφτηκαν μέσα στο πιθάρι σαν μια μέθοδος αποθήκευσης τροφίμων. Υπολογίστηκε ότι ήταν ένα παλιό, εξαφανισμένο είδος κολοκύθας.
Τώρα, 7 χρόνια μετά την εντυπωσιακή ανακάλυψη, φοιτητές του Winnipeg αποφάσισαν να καλλιεργήσουν τους σπόρους – και προς έκπληξη όλων, κάτι νέο φύτρωσε!
Η κολοκύθα ονομάστηκε Gete-okosomin. Σημαίνει «μεγάλη κολοκύθα» στη γλώσσα του Menominee – και είναι όντως μεγάλη.
Τώρα προσπαθούν να την καλλιεργήσουν ώστε να μην εξαφανιστεί – ξανά.
Μπορεί να είναι μια ταπεινή κολοκύθα, αλλά είναι και σύμβολο της κοινότητας του Πρώτου Έθνους και της ιστορίας, καθώς και μια ενδιαφέρουν όψη του πόσο απίθανα είναι τα φυτά.
Είναι αυτονόητο ότι τα φυτά είναι απίστευτα – και καμιά φορά, η ιστορία έχει έναν παράξενο τρόπο για να ξαναγυρίζει.
Αν αγαπάτε την ιστορία, την επιστήμη, ή απλά είστε περίεργοι να μάθετε τι γεύση έχει, ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ!
fanpage.gr
ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ... για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου