Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Γέμιση γαλοπούλας: Η καλύτερη συνταγή

Γέμιση γαλοπούλας: Η καλύτερη συνταγή

Μία από τις καλύτερες παραδοσιακές γεμίσεις που δίνει ακόμα περισσότερη γεύση στη γαλοπούλα του γιορτινού τραπεζιού!

Συστατικά:

700 γρ κιμά

50 γρ βούτυρο

1 κρεμμύδι ξερό

400 γρ ρύζι

500 γρ κάστανα βρασμένα και ξεφλουδισμένα

1 ποτήρι λευκό κρασί

50 γρ σταφίδες

50 γρ κουκουνάρι σοταρισμένο ελαφρά

200 μλ ζωμό κότας

αλάτι, πιπέρι, θυμάρι φρέσκο

Οδηγίες:

Σοτάρουμε στο βούτυρο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον κιμά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το ρύζι, τα κάστανα, τις σταφίδες και το κουκουνάρι, τα μπαχαρικά κι αφήνουμε να σιγοβράσει και να μελώσει η γέμιση. Μόλις είναι έτοιμη, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και γεμίζουμε. την γαλοπούλα.

Σημείωση: Αυτή η συνταγή είναι για περίπου 4 κιλά γαλοπούλα.

Πηγή: gourmed.gr


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου