Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Πώς αναλύεται η ποινή του Παναθηναϊκού

Πώς αναλύεται η ποινή του Παναθηναϊκού

Το SDNA αποκαλύπτει αναλυτικά τις ποινές που επιβλήθηκαν στον Παναθηναϊκό για κάθε μία παράβαση ξεχωριστά και πώς το πειθαρχικό όργανο αφαίρεσε βαθμούς ενώ δεν προβλεπόταν από την δίωξη Σιμιτζόγλου.

Η ποινή του Παναθηναϊκού για τα γεγονότα της Λεωφόρου στο ντέρμπι των «αιωνίων» που δεν ξεκίνησε ποτέ, είναι ήδη γνωστή: Ο αγώνας κατακυρώνεται στον Ολυμπιακό με σκορ 3-0, στους «πράσινους» αφαιρούνται 3 βαθμοί, ενώ του επιβάλλεται ποινή έδρας 4 αγωνιστικών και πρόστιμο 190.000 ευρώ.

Η «πράσινη» ΠΑΕ αναμένεται να ασκήσει έφεση προκειμένου η ποινή να μειωθεί.

Ας δούμε όμως αναλυτικά πώς αναλύεται η ποινή του Παναθηναϊκού, για κάθε μία περίπτωση ξεχωριστά:

Α) Το πειθαρχικό όργανο απέρριψε την ένσταση του Παναθηναϊκού για αντικανονική μη έναρξη του αγώνα και έκανε δεκτή την παρέμβαση του Ολυμπιακού που ζητούσε να κριθεί υπαίτιο το «τριφύλλι», να πάρει το ματς στα χαρτιά και να αφαιρεθούν βαθμοί απ’ τους «πράσινους».

Β) Ο δικαστής έκρινε εν τέλει ότι το ντέρμπι δεν διεξήχθη με υπαιτιότητα του Παναθηναϊκού, γι’ αυτό και κατακύρωσε τον αγώνα υπέρ του Ολυμπιακού με τέρματα 3-0 ενώ επέβαλε στους «πράσινους» πρόστιμο 20.000 ευρώ για τη μη τέλεσή του. Πρόκειται για την προβλεπόμενη από το άρθρο 21 του ΚΑΠ ποινή, περί «μη τέλεσης αγώνα».

Γ) Ο δικαστής επιβάλει 1 αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και 20.000 ευρώ πρόστιμο για «ρίψη αντικειμένων πριν την έναρξη του αγώνα».

Δ) Επιβάλει πρόστιμο 30.000 ευρώ για «μεμονωμένα επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου και στις κερκίδες».

Ε) Επιβάλει πρόστιμο 10.000 ευρώ για «εισαγωγή στο γήπεδο και άναμμα πυρσών» (ως υπότροπος).

Στ) Η περισσότερη κουβέντα μέχρι σήμερα έγινε για το γεγονός ότι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου δεν άσκησε πειθαρχική δίωξη για «εκτεταμένα επεισόδια μέσα στον αγωνιστικό χώρο» παρά μόνο για «εκτεταμένα επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου». Αυτό σήμαινε ότι ο Παναθηναϊκός πιθανόν να απέφευγε την αφαίρεση βαθμών διότι αφαίρεση βαθμών προβλέπεται μόνο για εκτεταμένα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Τελικά ο αθλητικός δικαστής έδωσε δική του ερμηνεία και μετέβαλε την κατηγορία! Συγκεκριμένα αναφέρει πως «δέχεται ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός τέλεσε την ΚΑΤ’ ΟΡΘΟΤΕΡΟ ΝΟΜΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ αποδιδόμενη σε αυτήν πειθαρχική παράβαση, της προκλήσεως εκτεταμένων επεισοδίων, στα οποία ενεπλάκη σημαντικός αριθμός προσώπων και προκλήθηκαν ταυτόχρονα φθορές ξένης ιδιοκτησίας, στον εν γένει χώρο του γηπέδου, στις κερκίδες αυτού, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ»!

Ζ) Εν τέλει για τα «εκτεταμένα επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου, στις κερκίδες και εντός αγωνιστικού χώρου», ο δικαστής επιβάλει αφαίρεση 3 βαθμών, 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και 150.000 ευρώ πρόστιμο», που αποτελεί την βαρύτερη προβλεπόμενη ποινή στον Πειθαρχικό Κώδικα.

Η) Το συνολικό πρόστιμο για όλες τις παραβάσεις μαζί ανέρχεται σε 230.000 ευρώ και κατά συγχώνευση πέφτει στις 190.000 ευρώ, καθώς βάσει του άρθρου 4, παράγραφος 4 του Πειθαρχικού Κώδικα, «εναντίον όποιου τιμωρείται για δύο ή περισσότερα πειθαρχικά παραπτώματα επιβάλλεται συνολική ποινή αποτελούμενη από την βαρύτερη ποινή, επαυξανόμενη κατά το ήμισυ κάθε μια από τις υπόλοιπες ποινές».


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου