Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

H Κυβέρνηση “παγώνει” τις συναλλαγές με κάρτες

H Κυβέρνηση “παγώνει” τις συναλλαγές με κάρτες

Του Νίκου Ρογκάκου

Το ακούσαμε, το πήραμε στα σοβαρά, ο αρμόδιος υπουργός έκανε και ομιλίες ξεδιπλώνοντας την στρατηγική της Κυβέρνησης και τώρα κατά την πάγια τακτική του μπρος-πίσω, το παίρνουν πίσω. Ο λόγος για την πληρωμή με κάρτα στις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, που ενώ η πρώτη απόφαση Σαββαϊδου έλεγε ότι πρέπει να έχει παραδοθεί το πόρισμα έως τέλος του έτους, τώρα ο νέος ΓΓΔΕ πάει το πόρισμα του υπουργείου στο τέλος του 2016!

Ειδικότερα, ο υπηρεσιακός Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιάννης Μπάκας, με απόφαση που υπογράφει πάγωσε για ένα ακόμη έτος την εγκατάσταση των λεγόγμενων POS (τραπεζικά μηχανάκια καρτών) σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

Στις 9 Οκτωβρίου η Κ. Σαββαϊδου είχε εκδώσει Απόφαση με την οποία συγκροτούσε ειδική Επιτροπή, με αντικείμενο την επεξεργασία κοστολογημένου σχεδίου για την προώθηση και για την διευκόλυνση της χρήσης ηλεκτρονικών πληρωμών. Στα πλαίσια αυτά η Ομάδα Εργασίας θα έπρεπε να επεξεργασθεί και να μελετήσει θέματα που αφορούν στην:

- υποχρεωτική χρήση μεταφορών πιστώσεων για τις εισπράξεις στα Τελωνεία (ICISnet)

- της αποδοχής καρτών πληρωμών έκδοσης αλλοδαπών φορέων παροχής υπηρεσιών πληρωμών για εισπράξεις του Υπουργείου Οικονομικών

- της υποχρεωτικής αποδοχής καρτών πληρωμών από επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, μέσω της χρήσης τερματικών αποδοχής καρτών (POS)

- την καθολική απαγόρευση χρήσης μετρητών στις Δ.Ο.Υ

- την ολοκλήρωση του ηλεκτρονικού παραβόλου, ιδίως μέσω της ένταξης σε αυτό και των Υπουργείων που μέχρι στιγμής δεν έχουν προβεί στις σχετικές ενέργειες ένταξης παραβόλων τους στο e-παράβολο, αλλά και λοιπών Φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Όμως η Επιτροπή έχει χρόνο για να παραδώσει το πόρισμα, αφού η προθεσμία παράδοσης του πορίσματος μεταφέρθηκε ένα χρόνο αργότερα ήτοι στις 31/12/2016, παρά το ότι έως και προχθές ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών «ξεδίπλωνε» το σχεδιασμό της χρήσης «πλαστικού» χρήματος από την αρχή του 2016.


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου