Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Επεισόδια στη διαδήλωση των μαθητών για την Παιδεία

Επεισόδια στη διαδήλωση των μαθητών για την Παιδεία

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στο μαθητικό συλλαλητήριο που έχει φθάσει στο Σύνταγμα. 

Περίπου 100 νεαρά άτομα, που φορούν κουκούλες και μαύρα ρούχα, πέταξαν λίγο νωρίτερα πέτρες στο υποκατάστημα της Cosmote στη συμβολή των οδών Φιλελλήλων και Μητροπόλεως και σε υποκατάστημα της Alpha Bank στην οδό Όθωνος. Εργαζόμενοι στα υποκαταστήματα κατέβασαν άμεσα τα ρολά και δεν προκλήθηκαν υλικές φθορές.

Στη συνέχεια, οι νεαροί πέταξαν πέτρες προς την πλευρά των τροχονόμων που βρίσκονται στην είσοδο του γκαράζ της Βουλής. Αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσουν συμπλοκές μικρής έντασης μεταξύ των νεαρών κουκουλοφόρων και δύναμης των ΜΑΤ που φυλάσσει τη Βουλή.

Το κύριο σώμα του μαθητικού συλλαλητηρίου διαχωρίστηκε άμεσα από την ομάδα των νεαρών κουκουλοφόρων. Μαθητές σχημάτισαν αλυσίδα και αποδοκιμάζουν τις συμπλοκές που σημειώνονται.

Κύριο σύνθημα του μαθητικού συλλαλητηρίου είναι «Τσίπρα και φίλοι ακούστε το καλά. Οι μαθητές στο δρόμο ακόμη μια φορά». Η αστυνομία παρακολουθεί το συλλαλητήριο από διακριτική απόσταση.

Υπενθυμίζεται ότι Παν-αττικό συλλαλητήριο πραγματοποιούν από το πρωί της Δευτέρας μαθητές των γυμνασίων και λυκείων της Αθήνας, διαμαρτυρόμενοι για τα κενά που παρατηρούνται από την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς.

Η κινητοποίηση, που αποφασίσθηκε μέσω διαδικτύου, χαρακτηρίζεται προειδοποιητική και αφορά τις ελλείψεις σε καθηγητές, βιβλία, υποδομές, υλικά κ.α.
Στο πλευρό των μαθητών βρίσκεται η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής.

Η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει για σήμερα στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις δυο το μεσημέρι και καλεί σε «μαζική συμμετοχή την εκπαιδευτική κοινότητα για την επιτυχία των συλλαλητηρίων των μαθητών».

Μαθητές και γονείς θα πορευθούν προς το Σύνταγμα, μέσω της οδού Σταδίου.


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου