Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Δημοσίως μιλούν για Ασφαλιστικό, ενώ διαπραγματεύονται για Αποκρατικοποιήσεις

Δημοσίως μιλούν για Ασφαλιστικό, ενώ διαπραγματεύονται για Αποκρατικοποιήσεις

Πάλι τα ίδια

Τη γνωστή και –προφανώς ιδιαιτέρως αποτελεσματική- μέθοδο δημιουργίας θεμάτων κοινωνικού αντιπερισπασμού επιστρατεύει πάλι η Κυβέρνηση.

Ξαφνικά – κι ενώ στην πραγματικότητα οι Θεσμοί διαμαρτύρονται στον Πρωθυπουργό για την «μεταρρυθμιστική απροθυμία» ορισμένων υπουργών» και για την επιτηδευμένη κωλυσιεργία στο θέμα του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων- στην επικαιρότητα ανασύρονται βαριά, αντιδημοφιλή θέματα όπως οι μειώσεις συντάξεων και οι αλλαγές στο Εργασιακό, για να απασχολήσουν την κοινή γνώμη.

Οι υπουργοί της ΠΦΑ Κυβέρνησης με χαρακτηριστική άνεση, συζητούν δημοσίως τις «σκληρές τους διαπραγματεύσεις» για τα μεγάλα επώδυνα θέματα όπως η δαπάνη για κοινωνικά επιδόματα, οι συντάξεις, ο συνδικαλιστικός νόμος, οι μαζικές απολύσεις κ.ο.κ. ενώ στην πραγματικότητα διαπραγματεύονται με τους Θεσμούς, για τη στελέχωση και τη λειτουργία του νέου Υπερ-Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων που θα απορροφήσει την περιουσία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και του ΤΑΙΠΕΔ δηλαδή το σύνολο της περιουσίας του ελληνικού λαού…

Θεωρητικά, Κυβέρνηση και Θεσμοί έχουν συμφωνήσει ότι θα δημιουργηθεί μια Ειδική Ομάδα Εργασίας (νέα Task Force) που θα επεξεργαστεί τις νομικές λεπτομέρειες και το ακανθώδες θέμα της στελέχωσης που θα διέπει τη λειτουργία του νέου μεγάλου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, με περιουσιακά στοιχεία 50 δις Ευρώ.

Το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων αποτελεί εχέγγυο για την περαιτέρω χρηματοδότηση της χώρας από το πακέτο των 86 δις Ευρώ όπως προβλέπει το Μνημόνιο ΙΙΙ.

Μέχρι τον Μάρτιο του 2016, η Βουλή πρέπει να έχει ψηφίσει τον νέο ιδρυτικό νόμο και φυσικά να έχει τοποθετηθεί η νέα διοίκηση του Ταμείου. Η έδρα του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων δεν θα βρίσκεται στο εξωτερικό, η λειτουργία του ωστόσο θα στηρίζεται στην αγγλική γλώσσα αφού ένα μεγάλος αριθμός των μελών της Διοίκησης δεν θα είναι ελληνικής καταγωγής.

Η νέα διοίκηση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων πρέπει να καταρτίσει και να παρουσιάσει στους θεσμούς προς έγκριση, το Business Plan για την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων που θα του εκχωρηθούν.

Στα βασικά περιουσιακά στοιχεία του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων περιλαμβάνονται οι μετοχές των τραπεζών που αγόρασε το ΤΧΣ στη διαδικασία της πρόσφατης ανακεφαλαιοποίησης, όλα τα περιουσιακά στοιχεία που διαχειρίζεται σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ, υποδομές ενέργειας αλλά και τα Ακίνητα της ΕΤΑΔ (Τουριστικά Ακίνητα Δημοσίου)…

Μετά το ξεπούλημα των τραπεζών στα funds τα οποία εκτός από τα στεγαστικά δάνεια του λαού, έχουν αποκτήσει έλεγχο και στα δάνεια του συνόλου των επιχειρήσεων της χώρας, η Κυβέρνηση προχωρά στην «αξιοποίηση» της Δημόσιας Περιουσίας από ένα Ταμείο με μειοψηφική ελληνική συμμετοχή.

Στο μεταξύ όμως χρονικό διάστημα, οι Έλληνες θα κάνουν Χριστούγεννα συζητώντας για τις μειώσεις των συντάξεων και των μισθών τους και τα κατακρεουργημένα εργασιακά τους δικαιώματα…


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου