Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Η 58η Ρωσική Στρατιά αναπτύσσεται στα σύνορα Αρμενίας-Τουρκίας

Η 58η Ρωσική Στρατιά αναπτύσσεται στα σύνορα Αρμενίας-Τουρκίας

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΡΩΣΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ – ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΙΑΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

του Βασίλη Καπούλα
Πολεμικός «πυρετός» επικρατεί στη Μόσχα με την Ρωσία να προετοιμάζεται για την λάθος κίνηση της Τουρκίας, το κλείσιμο των Στενών: Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή στην 58η Ρωσική Στρατιά να αναπτύξει συντάγματα και ταξιαρχίες ηλεκτρονικού πολέμου, αντιαεροπορικά συστήματα, MLRS, πυροβολικό και άρματα μάχης στα σύνορα Αρμενίας-Τουρκίας κάνοντας χρήση της κοινής αμυντικής συμφωνίας Ρωσίας-Αρμενίας! Η ρωσική αεροπορική βάση 3624 στο Ερεβάν διαθέτει μαχητικά MiG-29, Su-30SM, S-400, S-300, Iskander, Krasukha-4.

Σύμφωνα με αναλυτές, η Ρωσία έχει «βάλει» την Τουρκία μεταξύ Συρίας και Αρμενίας ελέγχοντας το 85% της τουρκικής επικράτειας με όλα τα όπλα να στοχεύουν Άγκυρα ενώ την ίδια στιγμή οι ρωσικές δυνάμεις φορτώνουν τα μαχητικά γράφοντας στους πυραύλους ένα μήνυμα εξαιρετικά αφιερωμένο στον Ρ.Τ.Ερντογάν:
«Συγχώρα μας Ρετζέπ». Φαίνεται ότι όλοι έχουν ως δεδομένο τη κατάρριψη τουρκικού μαχητικού…

Σύμφωνα με αναφορά ρωσικών ΜΜΕ από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε διαταγή στην 58η Ρωσική Στρατιά που έχει έδρα και περιοχή ευθύνης τον Βόρειο Καύκασο να αναπτύξει άμεσα συντάγματα και ταξιαρχίες ηλεκτρονικού πολέμου, αντιαεροπορικά συστήματα, αρκετούς πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων, πυροβολικό, άρματα μάχης στα σύνορα Τουρκίας-Αρμενίας με 7.000 Ρώσοι στρατιώτες να τίθενται σε πολεμική ετοιμότητα.

Σύμφωνα με την αναφορά, η νομική βάση της απόφασης της μαζικής στρατιωτικής ανάπτυξης σχετίζεται με την κοινή συμφωνία Ρωσίας και Αρμενίας για την δημιουργία αεροπορικού αμυντικού συστήματος την οποία ο πρόεδρος Β.Πούτιν υπέγραψε στις 11 Νοεμβρίου και η οποία θα υπογραφεί αυτή τη βδομάδα και από τον πρωθυπουργό Ν.Μεντβέντεφ.

Ο Β.Πούτιν είχε δώσει εντολή να υπογραφεί η συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Αρμενίας για την εγκατάσταση κοινού περιφερειακού αμυντικού αεροπορικού συστήματος στην περιοχή του Καυκάσου. Το διάταγμα του Ρώσου ηγέτη δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Προεδρίας της Ρωσίας.

«Να δεχτείτε την πρόταση της ρωσικής κυβέρνησης για την υπογραφή της Συμφωνίας μεταξύ Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Δημοκρατίας της Αρμενίας για την δημιουργία κοινού περιφερειακού αμυντικού συστήματος συλλογικής ασφάλειας στην περιοχή του Καυκάσου,ανέφερε το έγγραφο.

Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας να εκτελέσει με την συμμετοχή του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών τις συνομιλίες με την πλευρά της Αρμενίας για την επίτευξη συμφωνίας για την υπογραφή εκ μέρους της Ομοσπονδίας της Ρωσίας ώστε να εγκριθεί το σχέδιο απότην κυβέρνηση…»

Η ρωσική 3624η Αεροπορική Βάση στο αεροδρόμιο Ερεμπούνι στο Ερεβάν διαθέτει 24 μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 Fulcrum, Su-30SM, S-400, S-300, ISKANDER ενώ θα μεταφερθούν και Ka-52..
Η Αεροπορική Βάση Ερεμπουνί, υπάγεται στην 102η Ρωσική Αεροπορική Βάση στο Γκιουμρί στα σύνορα Αρμενίας-Τουρκίας.

Από τη στιγμή που η Αρμενία είναι πλέον ένας σημαντικό εταίρος στο κοινό ρωσικό αεροπορικό αμυντικό σύστημα, οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας είναι πλέον ικανές και επιφορτισμένες να αντιμετωπίσουν τις απειλές από την Τουρκία oι οποίες επηρεάζουν το αεροπορικό αμυντικό σύστημα…

Είναι επίσης σημαντικό ότι η ρωσική στρατιωτική ανάπτυξη στην Αρμενία περιλαμβάνει αντιαεροπορικά/αντιβαλλιστικά συστήματα S-400 Triumf (NATO: SA-21 Growler) και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου Krasukha-4, τα οποία δίνουν την δυνατότητα στην Ρωσία να ελέγχει το 85% της τουρκικής επικράτειας!
Τα σύστημα ηλεκτρονικών παρεμβολών του Krasukha-4 είναι σε θέση να «τυφλώνει» αντικείμενο που προστατεύεται από την ανίχνευση ραντάρ σε απόσταση 150-300 χιλιομέτρων και έχει τη δυνατότητα επίσης να προκαλέσει απενεργοποίηση αεροσκαφών Awacs και άλλων μέσων ηλεκτρονικού πολέμου του εχθρού.

Τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου Krasukha-4 έχουν παραληφθεί από τις ρωσικές ενοπλες δυνάμεις το 2012, αλλά ενεργοποιήθηκαν και ανέλαβαν υπηρεσία το 2013.

Η Συρία είναι το πεδίο που δοκιμάζονται, με επιτυχία, όπως αναφέρουν οι Ρώσοι, μέχρι στιγμής.








ΠΗΓΗ

ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου