Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

ΣΑΛΟΣ και αντιδράσεις στο Ισραήλ από τις απίστευτες δηλώσεις Νετανιάχου

ΣΑΛΟΣ και αντιδράσεις στο Ισραήλ από τις απίστευτες δηλώσεις Νετανιάχου

"Ο Χίτλερ δεν ήθελε να εξοντώσει τους Εβραίους, αλλά να..."


Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει στο Ισραήλ, αλλά και στη Γερμανία, οι δηλώσεις …που έκανε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, με τις οποίες εμφανίζεται να απαλλάσσει τον Αδόλφο Χίτλερ από την αρχική σύλληψη της ιδέας για το Ολοκαύτωμα των εβραίων, υποστηρίζοντας ότι την εξόντωση διατύπωσε πρώτος ο τότε Μουφτής της Ιερουσαλήμ, Χουσέινι, ο οποίος συνεργαζόταν με τους χιτλερικούς.

Ο κ. Νετανιάχου δέχτηκε τα πυρά τόσο της ισραηλινής αντιπολίτευσης όσο και του προέδρου του Κράτους της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς, που τον κατηγορούν ότι διαστρεβλώνει την ιστορία, μετά την ομιλία που εκφώνησε το βράδυ της Τρίτης στο Σιωνιστικό Συνέδριο στην Ιερουσαλήμ. Η νέα αντιπαράθεση σημειώνεται σε μια περίοδο που ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ετοιμάζεται να φύγει για τη Γερμανία, για επίσημη επίσκεψη.

Στην ομιλία του, ο κ. Νετανιάχου αναφέρθηκε σε σειρά επιθέσεων μουσουλμάνων εναντίον εβραίων της Παλαιστίνης τη δεκαετία του 1920 και υποστήριξε ότι τις υποκινούσε ο τότε Μουφτής της Ιερουσαλήμ Χατζ Αμίν Αλ Χουσέινι. Ο μουφτής επισκέφθηκε τον Χίτλερ στο Βερολίνο το 1941 και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είπε ότι η συνάντηση έπαιξε κρίσιμο ρόλο στην απόφαση του ναζιστή ηγέτη να εξαπολύσει το Ολοκαύτωμα για την εξόντωση των Εβραίων.

«Ο Χίτλερ, εκείνη την περίοδο, δεν ήθελε να εξοντώσει τους εβραίους, αλλά να τους εκδιώξει. Τότε ο Χατζ Αμίν Αλ Χουσέινι πήγε να τον δει και του είπε: “Αν τους απελάσετε, θα έρθουν όλοι εδώ”, στην Παλαιστίνη. “Και τι να κάνω”, ρώτησε (σ.σ. ο Χίτλερ). Εκείνος (σ.σ. ο μουφτής) του είπε: “Κάψτε τους”», είπε στην ομιλία του ο κ. Νετανιάχου.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, ο πατέρας του οποίου ήταν εξέχων ιστορικός, δέχτηκε σφοδρές επικρίσεις από την αντιπολίτευση και από ειδικούς στο θέμα του Ολοκαυτώματος που τόνισαν ότι διαστρεβλώνει την ιστορία. Όπως επισημάνθηκε, η συνάντηση μεταξύ του Χουσέινι και του Χίτλερ έγινε στις 28 Νοεμβρίου 1941. Πάνω από δύο χρόνια νωρίτερα, τον Ιανουάριο του 1939, ο Χίτλερ σε ομιλία του στο Ράιχσταγκ, το κοινοβούλιο της ναζιστικής Γερμανίας, είχε αναφερθεί με σαφήνεια στην απόφασή του να «την εβραϊκή φυλή».


ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ..ΕΔΩ...  για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου
  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου